Μία ανάσα πριν την E3 2014

Φήμες και πληροφορίες για την μεγαλύτερη γιορτή του gaming
01 Ιουνίου 2014 23:25
Μία ανάσα πριν την E3 2014

Η μεγαλύτερη έκθεση της βιομηχανίας των video games απέχει λίγες μέρες μακριά μας αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ήδη πολλά πράγματα από αυτά που πρόκειται να ανακοινωθούν στην E3 2014. Και αυτό είναι κάτι που έχει γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης γύρω από το διαδίκτυο διότι έτσι καταργείται η σημασία και ο λόγος ύπαρξης της έκθεσης ως πραγματικό event, αν αναλογιστεί κανείς, φυσικά, και την εξέλιξη του internet με το online streaming. Πολλοί έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως η Electronic Entertainment Expo ίσως γίνει στο μέλλον ένα online event. Οι πληροφορίες για τους επερχόμενους τίτλους του 2014 που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες μέρες είναι πάρα πολλές και μας κάνει και εμάς να αναρωτιόμαστε αν όντως η E3 2014 εξελιχθεί σε μία online έκθεση.

Η φετινή E3 όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς θα αποκαλυφθεί τι μας επιφυλάσσει η αρχή μιας νέας γενιάς, μιας καινούργιας εποχής για το gaming. Το πόσο κρίσιμη κρίνεται η φετινή E3 μπορεί να το αντιληφθεί κανείς από την εξέλιξη της εικονικής πραγματικότητας και την ανάπτυξη ενός VR Headset από την Sony. Το gaming δεν είναι πια το ίδιο και η άφιξη των νέων κονσολών πριν λίγους μήνες είναι η καλύτερη περίοδος για να γίνουν αποφασιστικές αλλαγές.

Οι Unboxholics συγκέντρωσαν σε ένα άρθρο τις μέχρι τώρα φήμες και επιβεβαιωμένους τίτλους που θα παρουσιαστούν στην E3 2014. Διαβάστε τις πληροφορίες και δείτε τις στήλες παρακάτω.

Φήμες

Sony
 

Η Sony είχε ίσως το πιο δυνατό ξεκίνημα στη νέα γενιά αλλά όχι τόσο σε ότι αφορά στη ποικιλία των τίτλων, όσο στην εμπορική επιτυχία του PlayStation 4. Φυσικά, ένας από τους λόγους αυτής της επιτυχίας ήταν η κακή δημοσιότητα που έλαβε η Microsoft από την always online πολιτική της και τις δηλώσεις πρώην εργαζομένων της. Βέβαια, χρειάζεται να δίνουμε και τα εύσημα εκεί που πρέπει. Το PlayStation 4 δεν κέρδισε την αγάπη του κοινού αλλά και των developers με τη φιλική αρχιτεκτονική του και τις νέες τεχνολογίες του όπως η μνήμη τεχνολογίας GGDR5. Δυστυχώς, αυτό το εκπληκτικό ξεκίνημα δεν συνοδεύθηκε από δυνατές κυκλοφορίες παιχνιδιών αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η ιαπωνική εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει μία σειρά από sequels γνωστών PlayStation franchises. Σειρές όπως το Syphon Filter, το Gran Turismo, το Wipeout και το Heavenly Sword πρόκειται να επιστρέψουν στην νέα γενιά, ενώ σύμφωνα με φήμες η Sony Worldwide Studios είναι πολύ κοντά στην απόκτηση της Ready At Dawn Studios και της Quantic Dream. Οι δύο αυτές εταιρίες μάς έχουν προσφέρει στο παρελθόν εξαιρετικά επιτυχημένους τίτλους όπως το Okami (RADS) και το Beyond: Two Souls (QD).

Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις Media Molecule και Guerilla Games όπου δουλεύουν σε νέα IPs και το Japan Studio με το Project Beast και το The Last Guardian. Σε ότι αφορά τις νέες υπηρεσίες και τεχνολογίες της Sony όπως το PlayStation Now και το Project Morpheus, αναμένεται σίγουρα να παρουσιαστούν στην σκηνή του Los Angeles Convention Center. Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας, όμως, πρόκειται να είναι το The Last of Us 2 σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από άτομα μέσα από τη βιομηχανία. Τέλος, φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε και μειώσεις τιμών στο PlayStation 3 και στο PlayStation Vita.

Microsoft

Σε αντίθεση με την Sony, η Microsoft έχει ένα πιο δύσκολο έργο. Αν και με τον καιρό κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα απέναντι της που προκλήθηκαν από δηλώσεις πρώην εργαζόμενων της αλλά και την πολιτική της για τη νέα γενιά (always online, πόλεμος ενάντια των μεταχειρισμένων αντιτύπων κλπ), η αμερικανική εταιρία δεν έχει επιδείξει και αυτή λόγους ώστε να την εμπιστευτεί ο κόσμος. Η E3 2014 είναι η τέλεια ευκαιρία να το κάνει και σύμφωνα με φήμες οι τίτλοι που θα τη βοηθήσουν σε αυτό πρόκειται να είναι οι Beyond Good and Evil 2, Sunset Overdrive, Forza Horizon 2, Halo 5, Fable Legends, Gears of War 4, Quantum Break, Star Wars Battlefront 3 και πιθανόν κάποιος third party τίτλος με τον οποίο έχει κλείσει αποκλειστική συμφωνία η Microsoft (ας ελπίσουμε να μην είναι το Call of Duty: Advanced Warfare).

Nintendo



Τι να πει κανείς για την Nintendo; Όταν ανακοινώνεται πως το Candy Crush ξεπέρασε όλους τους τίτλους της Nintendo το τελευταίο οικονομικό τετράμηνο σε έσοδα τότε όλοι ξέρουν πως τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά για την μαμά Nintendo. Για ακόμα μία χρονιά, η Nintendo πρόκειται να παραλείψει την E3 και θα δηλώσει απών από το show. Αντιθέτως, ο Reggie Fills Aime, CEO της Nintendo America αναμένεται να παρουσιάσει τους μελλοντικούς τίτλους της εταιρίας μέσω του Nintendo Digital Event. Οι φήμες κάνουν λόγο πως η Nintendo θα κάνει την μεγάλη επιστροφή με παιχνίδια όπως το Super Smash Bros. Wii U, The Legend of Zelda Wii U, Yarn Yoshi, Shin Megami Tensei x Fire Emblem, Bayonetta 2, Fatal Frame, νέος 3D Mario τίτλος ενώ οι εκπλήξεις πρόκειται να είναι τα projects που ετοιμάζουν η Retro Studios, η Next Level Games και ο Shigeru Miyamoto. Σταυρώνουμε τα χέρια για ένα Metroid Prime 4!

Third-Party/Multi-Platform (Electronic Arts, 2K Games, Ubisoft κ.α)

Μπορεί οι τρεις μεγάλοι κολοσσοί να είναι απασχολημένοι με τους αποκλειστικούς τίτλους των συστημάτων τους αλλά ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν εκεί έξω και μία πληθώρα ανεξάρτητων developers που είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τις επόμενες μεγάλες φιλοδοξίες τους στη βιομηχανία. Για παράδειγμα, η Electronic Arts είναι ήδη σίγουρο πως θα δείξει περισσότερο υλικό από τα Dragon Age Inquisition, Sims 4, Battlefield Hardline, FIFA 15, NHL 15, Mirror's Edge 2, Star Wars: Battlefront, ενώ φημολογείται πως μία Mass Effect τριλογία για τη νέα γενιά βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Η 2K Games αναμενόμενα θα παρουσιάσει τα WWE 2K15, NBA 2K15 και Evolve. Από την άλλη, η Ubisoft επισημοποίησε μέσω του blog της πως σκοπεύει να παρουσιάσει τα Assassin's Creed Unity, Far Cry 4, The Division, The Crew και το Valiant Hearts: The Great War με μερικές εκπλήξεις. Στα σχέδια της Capcom είναι το Resident Evil 7 και ένα reboot του Dino Crisis, ενώ η Square Enix προετοιμάζει την επόμενη προσθήκη στη σειρά Deus Ex. Τέλος, αυτό που ίσως θα ήθελαν όλοι είναι η ανακοίνωση του Grand Theft Auto V για τα PS4, Xbox One και PC. Ας το ελπίσουμε!

Η έκπληξη του show (Φήμη)

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του δημιουργού του Counter Strike, οι φανατικοί της σειράς Half-Life έχουν ένα απίστευτο χαμόγελο στα χείλη τους καθώς υπάρχει μία μικρή πιθανότητα η Valve να ανακοινώσει το Half-Life 3.

Αυτές ήταν οι φήμες και οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο για την E3 2014. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την λίστα με τους επιβεβαιωμένους τίτλους που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην έκθεση καθώς και το πρόγραμμα της E3 2014.

Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για την πλήρη κάλυψη της E3 2014.

Λίστα επιβεβαιωμένων τίτλων που θα εμφανιστούν στην E3 2014

Τίτλος Εκδότης Πλατφόρμες
Evolve 2K Games PC, PS4, Xbox One
NBA 2K15 2K Games PC, PS4, Xbox One
WWE 2K15 2K Games TBA (To Be Announced)
Call of Duty: Advanced Warfare  Activision PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Destiny Activision PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Lords of the Fallen  Bandai Namco PC, PS4, Xbox One
Deep Down Capcom PS4
Monster Hunter 4 Ultimate Capcom 3DS
Metro: Redux  Deep Silver PC, PS4, Xbox One
Disney Infinity: 2.0 Edition Disney PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U
Fantasia: Music Evolved  Disney Xbox 360, Xbox One
Battlefield: Hardline  Electronic Arts PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Dragon Age: Inquisition Electronic Arts PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
EA Sports UFC Electronic Arts PS4, Xbox One
FIFA 15 Electronic Arts TBA
Madden NFL 15  Electronic Arts PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Mirror’s Edge 2  Electronic Arts PC, PS4, Xbox One 
NHL 15  Electronic Arts PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Star Wars: Battlefront  Electronic Arts PC, PS4, Xbox One
The Sims 4 Electronic Arts PC
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain  Konami PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Killer Instinct  Microsoft Xbox One
Halo 5: Guardians  Microsoft Xbox One
Sunset Overdrive Microsoft Xbox One
Hyrule Warriors Nintendo  Wii U
The Legend of Zelda  Nintendo Wii U
Super Smash Bros.  Nintendo 3DS/Wii U
Yarn Yoshi  Nintendo Wii U
Pokémon Omega Ruby and Alpha Sapphire  Nintendo Nintendo 3DS
Alien: Isolation  Sega PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Hatsune Miku: Project DIVA F 2nd  Sega PS3, PS Vita
Sonic Boom Sega 3DS, Wii U
The Order: 1886 Sony PS4 
Rime Sony  PS4
Uncharted 4 Sony PS4
Assassin’s Creed: Unity Ubisoft PC, PS4, Xbox One
Far Cry 4  Ubisoft PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
The Crew Ubisoft PC, PS4, Xbox One 
Tom Clancy’s The Division Ubisoft PC, PS4, Xbox One
Valiant Hearts: The Great War  Ubisoft PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
Batman: Arkham Knight  Warner Bros. PC, PS4, Xbox One
Middle-Earth: Shadow of Mordor Warner Bros. PC, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One
The Witcher 3: Wild Hunt Warner Bros.  PC, PS4, Xbox One

Πρόγραμμα E3 2014 (Τα links περιέχουν τα livestreams)

Δευτέρα 9 Ιουνίου

Τρίτη 10 Ιουνίου 

  • Ubisoft - 1:00 πμ (Πρωί Τρίτης, αναμένεται σύντομα το link για το live stream)
  • Sony - 4:00 (Πρωί Τρίτης, αναμένεται σύντομα το link για το live stream)
  • Nintendo - 19:00 (Απόγευμα Τρίτης)
Tags: