Οι μεγάλες gaming ανακοινώσεις του 2015

Μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία
30 Δεκεμβρίου 2015 17:07
Οι μεγάλες gaming ανακοινώσεις του 2015

Κάνοντας τον απολογισμό μου για τη χρονιά και κοιτώντας για άλλη μια φορά τις σημαντικές ειδήσεις που θορύβησαν την βιομηχανία μέσα το 2015, διαπίστωσα πως ίσως έχουμε να κάνουμε ίσως με την “χρονιά των ονείρων”. Την χρονιά δηλαδή που μάθαμε επιτελούς την μοίρα αγαπημένων παιχνιδιών και franchises, κάνοντας τα όνειρα πολλών gamers πραγματικότητα. Από μόνη της ανακοίνωση του remake του Final Fantasy VII ήταν αρκετή για πολλούς ώστε να αποδοθεί στη χρόνια αυτός ο χαρακτηρισμός. Ωστόσο, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στις μεγάλες ανακοινώσεις του 2015 που θα κάνουν αυτόν το χρόνο να μείνει στην “gaming ιστορία”.

Final Fantasy VII Remake

Το 1997 το πρώτο PlayStation είδε έναν από τους σπουδαιότερους τίτλους της σειράς Final Fantasy και ένα από τα καλύτερα JRPG όλων των εποχών, το Final Fantasy VII. Αν και ο τεχνικός τομέας του τίτλου ήταν εξαιρετικός αν αναλογιστούμε την εποχή του, το γεγονός πως κυκλοφόρησε στα γεννοφάσκια των 3D παιχνιδιών σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του παιχνιδιού σε όλους τους άλλους τομείς, έκανε τους φανατικούς να ζητούν ένα remake εδώ και πολλά χρόνια.

Αφορμή για τη συζήτηση υπήρξε μάλιστα το tech demo για τις δυνατότητες του PlayStation 3 που βασίζονταν στο τίτλο και είχε παρουσιαστεί στην E3 2005. Τελικά το όνειρο έγινε πραγματικότητα και περίπου 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού ανακοινώθηκε το πολυπόθητο remake του.

Shenmue III

Τα δύο πρώτα Shenmue του Sega Dreamcast είναι τίτλοι με ιδιαίτερα φανατικό και σκληροπυρηνικό κοινό. Ο δημιουργός τους, Yu Suzuki, είχε αρχικά αναφέρει πως η ιστορία του θα εκτείνονταν σε τέσσερα συνολικά παιχνίδια. Ωστόσο, τα μεγάλα κόστη για την ανάπτυξη των δύο πρώτων κεφαλαίων, σε συνδυασμό με τις μέτριες πωλήσεις τους, απέτρεψε το όραμα του Suzuki από το να γίνει πραγματικότητα.

Με 14 χρόνια να έχουν περάσει, η ανακοίνωση του τρίτου μέρους στη συνέντευξη Τύπου της Sony για την φετινή E3 σίγουρα ξάφνιασε τους φίλους της σειράς, οι οποίοι με την σειρά τους κατάφεραν να σπάσουν διάφορα ρεκόρ του Kickstarter στην αντίστοιχη εκστρατεία του τίτλου. Το Shenmue III αναμένεται πλέον τον Δεκέμβριο του 2017.

Η αναγέννηση του The Last Guardian

Έπειτα από τους αριστουργηματικούς τίτλους της Team ICO για το PlayStation 2, η ανυπομονησία για να δούμε τι θα καταφέρει ο Fumito Ueda και η ομάδα του με τον πρώτο τους τίτλο για το PlayStation 3 ήταν μεγάλη. Αν και γνωρίζαμε πως το στούντιο εργάζονταν από το 2007 πάνω σε κάποιον νέο τίτλο, η ανακοίνωση του The Last Guardian ήρθε τελικά στην E3 2009.

Το trailer που παρουσιάστηκε ήταν από τα ελάχιστα πράγματα που έχουμε δει για τον τίτλο, πράγμα που οδήγησε πολλούς να πιστέψουν πως το παιχνίδι δεν θα φτάσει ποτέ στα ράφια των καταστημάτων. Τελικά στην E3 2015 ο τίτλος παρουσιάστηκε εκ’ νέου για το PlayStation 4, εκπλήσσοντας τους πάντες, και έτσι πλέον αναμένεται μέσα στο 2016.

System Shock 3

Άλλη μια σειρά που πολλοί νόμιζαν πως θα παραμείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι το System Shock. Το δεύτερο κεφάλαιο του πνευματικού πατέρα του BioShock κυκλοφόρησε το 1994 και είναι ένας τίτλος που δίχως υπερβολή σημάδεψε το είδος του.

Έπειτα απο 16 χρόνια μάθαμε τελικά πως η SHODAN θα επιστρέψει σε μια από τις πιο αναπάντεχες και σημαντικές ειδήσεις της χρονιάς.

Resident Evil 2 Remake

Με τον τελευταίο καιρό την Capcom να έχει συνηθίσει κατά κάποιο τρόπο τους οπαδούς της στις κυκλοφορίες HD remasters για τα καλύτερα παιχνίδια της, αυτή η ανακοίνωση για πολλούς φάνταζε απίθανη. Μάλιστα η ίδια η κοινότητα του παιχνιδιού είχε ξεκινήσει να εργάζεται σε ένα δικό της remaster για το δεύτερο κεφάλαιο της σειράς Resident Evil που κυκλοφόρησε αρχικά το 1998.

Ωστόσο, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί εδώ και χρόνια δεν έπαψαν ποτέ να ζητούν ένα κανονικό remaster. Η επιθυμία τους τελικά έγινε πραγματικότητα με την ανακοίνωση από την εταιρία αυτόν τον Απρίλιο.

Psychonauts 2 και Yooka Laylee

Το πρώτο Psychonauts ήταν ο τίτλος με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο της η Double Fine ως στούντιο. Ο τίτλος αν και θεωρείτε εμπορική αποτυχία, κατάφερε να δημιουργήσει μια βάση φανατικών οπαδών που εδώ και χρόνια ζητά ενα sequel. Άλλο ενα όνειρο τελικά έγινε πραγματικότητα στα φετινά Game Awards όπου ο Tim Schafer ανακοίνωσε πως ο τίτλος θα επιστράτευε τελικά μια crowfunding καμπάνια για την χρηματοδότηση του.

Ένας ακόμη τίτλος, την πλέον όχι και τόσο δημοφιλής κατηγορίας των platformers, που ανακοινώθηκε φέτος είναι το Yooka Laylee. Πρώην μέλη της Rare, στούντιο υπεύθυνο για τα Banjo-Kazooie και Donkey Kong Country, κατέφυγαν επίσης στο Kickstarter για να χρηματοδοτήσουν τον τίτλο τους. Η καμπάνια ήταν επιτυχής και πλέον το Yooka Laylee αναμένετε τον Οκτώβριο του 2016.

Η ανακοίνωση του Fallout 4 και η κυκλοφορία του μέσα σε μόλις 5 μήνες

Το πιο πρόσφατο μεγάλο RPG που είδαμε από την Bethesda ήταν το The Elder Scrolls V: Skyrim που κυκλοφόρησε το 2011. Έτσι, η ανακοίνωση του Fallout 4 μέσα από ένα teaser site τον Ιούνιο, ίσως δεν ήταν και η πιο αναπάντεχη έκπληξη, μιας και το προηγούμενο βασικό παιχνίδι της σειράς είχε κυκλοφορήσει το 2008. Ωστόσο, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για την E3 στην ιστορία της, η εταιρία σίγουρα έπιασε του φίλους της σειρά απροετοίμαστους.

Η έκπληξη, λοιπόν, που επιφύλασσε η Bethesda ήταν πως ο τίτλος βρίσκονταν στα τελικά στάδια της ανάπτυξης του και θα κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο. Μόλις 5 μήνες μετά την ανακοίνωση του. Την υπόλοιπη ιστορία, καθώς και τα δεκάδες ρεκόρ που έσπασε ο τίτλος, νομίζω πως τα ξέρετε...

O Cloud στο Smash και ο Akuma στο Tekken

Μια εξίσου σημαντική ανακοίνωση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2015 ήταν η άφιξη του Cloud στο Super Smash Bros του Wii U. Το γεγονός πως το Final Fantasy VII όσον αφορά τις κονσόλες κυκλοφόρησε μόνο σε συστήματα της Sony κάνει από μόνη της την παρουσία του κεντρικού πρωταγωνιστή του παιχνιδιού στον fighting τίτλο της Nintnedo ιδιαίτερη. Ωστόσο, η ένταξη του στο rοster αποτελούσε επιθυμία των οπαδών για αρκετό καιρό και σίγουρα είναι μια από τις αξιοσημείωτες ανακοινώσεις.

Ομοίως, άλλη μια ανακοίνωση χαρακτήρα που θα βρεθεί σε ένα όχι και τόσο οικείο περιβάλλον ήταν αυτή που αφορά την προσθήκη του Akuma στο Tekken 7 Fated Retribution. Η ανακοίνωση αυτή είναι ιδιαίτερη σημαντική για τους φίλους των fighting games, μιας και ανανεώνει τις ελπίδες πως ο Tekken X Street Fighter τίτλος, για τον οποίο ακούσαμε για πρώτη φορά το 2010,  δεν έχει ακυρωθεί και τελικά θα κυκλοφορήσει.

Η εκ νέου ανακοίνωση του Ni-Oh

Ένας από τους τίτλους που έκλεψαν τις εντυπώσεις στην φετινή E3 ήταν το Ni-Oh της Koei Tecmo. Τόσο το άρωμα Dark Souls και η μικρή δόση από Onimusha τράβηξαν το κοινό, το οποίο έμαθε για πρώτη φόρα για τον τίτλο το 2004, όπου είχε ανακοινωθεί υπό την ονομασία Oni. Το 2006 το παιχνίδι έλαβε τελικά την ονομασία Ni-Oh και η κυκλοφορία του είχε προγραμματιστεί να γίνει στο PlayStation 3.

Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, η αναβίωση του στην E3 2015, έπειτα από τόσο χρόνια, ήταν μια τόσο ευχάριστη έκπληξη.

Halo Wars 2

Το Halo Wars της Ensemble Studios κατάφερε να αποσπάσει θετικές κριτικές και την αγάπη της κοινότητας παρόλο που ανακάτευε το ασυνήθιστο μείγμα strategy-κονσόλα. Με έξι χρόνια να έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου Halo Wars και την έμπειρη Creative Assembly να βρίσκεται στο τιμόνι της ανάπτυξης, αυτή η ανακοίνωση μόνο χαρά μπορεί να φέρει σε κάθε οπαδό της σειράς.

Η συνέχεια της σειράς Nier με το NieR: Automata, τα XCOM 2, Ni No Kuni 2, Gravity Rush 2, Ace Combat 7, Dishonored 2 είναι μόλις μερικά από τα παιχνίδια αγαπημένων franchises που φέτος επίσης μάθαμε πως επιστρέφουν. Μένοντας όμως στις σημαντικές επιστροφές και τις μεγάλες ανακοινώσεις που είδαμε το 2015, δεν έχουμε αναφερθεί καθόλου στα δεκάδες νέα IPs που είδαμε να ανακοινώνονται κατά την διάρκεια του έτους, δημιουργώντας ελπίδες και προσδοκίες και κάνοντας συνολικά το 2015 μια χρονιά που δύσκολα θα ξεχαστεί.

Ποια ήταν για εσάς η ανακοίνωση της χρονιάς; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: