15+3 blockbuster ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι

Οι σινεφίλ θα δροσίζονται στα θερινά με λίγα λόγια...
06 Ιουνίου 2024 19:12
15+3 blockbuster ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή περίοδος των θερινών σινεμά ξεκίνησε για τα καλά με πολύ δυνατές κυκλοφορίες μέχρι τώρα όπως το Furiosa: A Mad Max Saga αλλά και το Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης) του Γιώργου Λάνθιμου που εδώ στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να την παρακολουθήσουμε νωρίτερα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Όμως το καλοκαίρι αυτό επιφυλάσσεται καυτό για τους σινεφίλ αλλά και για όσους θέλουν να καταναλώσουν αμέτρητους κουβάδες ποπκορν (ή νάτσος αν αυτά προτιμάτε). Όπως καταλαβαίνετε οι μεγάλες κυκλοφορίες δεν σταματούν και θα συνεχίζονται για όλες τις επερχόμενες εβδομάδες όπου ο υδράργυρος θα βαράει κόκκινο και θα ψάχνουμε αλαφιασμένοι τα μπουκαλάκια νερού, τις σκιές, τα παγωτά και τις παραλίες (ή τις πισίνες άλλοι) για να δροσιστούμε επαρκώς.

Όσοι μάλιστα μείνουν στις πόλεις να ξέρουν από τώρα ότι τουλάχιστον η ψυχαγωγία τους θα καλυφθεί και με το παραπάνω ανεξάρτητα των γούστων τους στις ταινίες, αφού το καλεντάρι του Ιουνίου, του Ιουλίου, του Αυγούστου και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει επιλογές για όλα -μα όλα- τα γούστα.

Και επειδή σας καταλαβαίνω, δεν λέει να διαβάζετε μια μακρόσυρτη εισαγωγή με τέτοια ζέστη, μέχρι να πάτε στο κυρίως πιάτο, ας δούμε τις 15+3 μεγαλύτερες και σημαντικότερες ταινίες που θα βγουν στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι.


Inside Out 2 (Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2)

Πότε βγαίνει: 13 Ιουνίου

Επιστροφή στο μυαλό της Ράιλι που μόλις μπήκε στην εφηβεία, τη στιγμή που τα κεντρικά επιδέχονται ξαφνικά σαρωτικές ανακατατάξεις ώστε να δημιουργηθεί χώρος για κάτι εντελώς απρόσμενο: Νέα συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που τόσο καιρό τρέχουν με μεγάλη επιτυχία τα κεντρικά, νιώθουν άβολα όταν εμφανίζεται η Ανησυχία! Και, όπως φαίνεται, έρχεται με παρέα.

Bad Boys: Ride or Die

Πότε βγαίνει: 6 Ιουνίου

Αυτό το καλοκαίρι, τα πολυαγαπημένα Κακά Παιδιά επιστρέφουν για άλλη μια καταιγιστική και ξέφρενα κωμική περιπέτεια αυτή τη φορά με μια μεγάλη ανατροπή: οι ρόλοι αλλάζουν και οι καλύτεροι πράκτορες του Μαϊάμι είναι αυτοί που καταδιώκονται.

Deadpool & Wolverine

Πότε βγαίνει: 24 Ιουλίου

Η μοναδική ταινία του MCU για όλο το 2024 σημαίνει πολλά για το ίδιο το σύμπαν της Marvel και τους fans φυσικά, μιας και η επιστροφή του Hugh Jackman ως Wolverine, πλάι στον Ryan Reynolds, φαντάζει… άχαστη!

The Watchers

Πότε βγαίνει:  6 Ιουνίου

Η ταινία της Ishana Night Shyamalan, κόρης του γνωστού M. Night Shyamalan (6η Αίσθηση, Split) ακολουθεί τη Μίνα, μία 28χρονη καλλιτέχνιδα, που βρίσκεται χαμένη σε ένα αχανές, αχαρτογράφητο δάσος στη δυτική Ιρλανδία. Όταν η Μίνα βρίσκει καταφύγιο, καταλήγει αιχμάλωτη μαζί με τρεις άγνωστους, τους οποίους κάθε νύχτα παρακολουθούν μυστηριώδη πλάσματα. Μπορεί να μην τα βλέπεις, αλλά εκείνα βλέπουν τα πάντα.

A Quiet Place: Day One

Πότε βγαίνει: 27 Ιουνίου

To Α Quiet Place: Day One μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη την πρώτη μέρα της εισβολής με πρωταγωνίστρια την Lupita Nyong'o (Us, Black Panther), τον Joseph Quinn (Eddie του Stranger Things 4) και τον Djimon Hounsou (Gladiator, Blood Diamond) που επιστρέφει από το A Quiet Place Part II. Το cast συμπληρώνουν οι Alex Wolff (Hereditary) και Denis O'Hare (True Blood). Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Michael Sarnoski.

The Bikeriders

Πότε βγαίνει: 20 Ιουνίου

Ένα φιλμ που για τους σινεφίλ ειδικά είναι εδώ και καιρό σημειωμένο λόγω της συμμετοχής των Τομ Χάρντι, Όστιν Μπάτλερ, Τζόντι Κομέρ και Μάικλ Σάνον, αλλά και του γεγονότος ότι την σκηνοθετεί ο Jeff Nichols των ταινιών «Mud”, “Midnight Special” και “Loving”. Kαι ναι, αν λατρέψατε τη σειρά Sons of Anarchy, τότε «Οι Μηχανόβιοι» δεν χάνονται!

The Exorcism

Πότε βγαίνει:  20 Ιουν

O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ράσελ Κρόου πρωταγωνιστεί ως o Άντονι Μίλερ, ένας ταλαιπωρημένος ηθοποιός, ο οποίος αρχίζει να καταρρέει στη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας υπερφυσικού τρόμου. Η αποξενωμένη κόρη του, Λι (Ράιαν Σίμπκινς), αναρωτιέται αν ξανακυλάει στους παλιούς εθισμούς του ή αν συμβαίνει κάτι πιο απειλητικό. Σε σκηνοθεσία Joshua John Miller, ενώ στο καστ παίζουν οι: Russell Crowe, Ryan Simpkins, Sam Worthington, Chloe Bailey, Adrian Pasdar, Adam Goldberg

Twisters

Πότε βγαίνει: 18 Ιουλίου

To requel του “Twister” έρχεται με ένα cast γεμάτο ανερχόμενους αστέρες όπως οι Glen Powell (Top Gun: Maverick), Anthony Ramos, Kiernan Shipka, Daisy Edgar-Jones και David Corenswet (Superman) σε σκηνοθεσία Lee Isaac Chung του οσκαρικού «Minari”.  

Horizon: An American Saga Chapter 1

Πότε βγαίνει: 27 Ιουνίου

O Kevin Costner σκηνοθετεί, υπογράφει και πρωταγωνιστή σε ένα γουέστερν που ο ίδιος χρηματοδότησε ως ένα project που ήταν παθιασμένος να φέρει στη μεγάλη οθόνη. Σε ρυθμούς «Χορεύοντας με τους Λύκους» (Dance with the Wolves), ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός επιστρέφει με το επικό saga του πώς δημιουργήθηκε το αμερικάνικο έθνος. Η ταινία χωρίζεται σε δύο μέρη με το Part 1 να κυκλοφορεί τον Ιούνιο και το Part 2 τον Αύγουστο.

Hit Man

Πότε βγαίνει: 4 Ιουλίου

MaXXXine

Πότε βγαίνει: 4 Ιουλίου

Transformers One

Πότε βγαίνει: 11 Ιουλίου (19 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα)

Η πολυαναμενόμενη ιστορία του πώς οι δύο πιο εμβληματικοί χαρακτήρες στο σύμπαν των TRANSFORMERS, ο Orion Pax και ο D-16, από φίλοι και σύμμαχοι έγιναν οι ορκισμένοι εχθροί, Optimus Prime και Megatron. Στην prequel αυτή ταινία ο Chris Hemsworth δανείζει τη φωνή του στον νεαρό Optimus και ο Brian Tyree Henry στον νεαρό Megatron. Στο cast συμμετέχουν επίσης και άλλα πασίγνωστα χολιγουντιανά ονόματα όπως οι: Scarlett Johansson ως Elita, Keegan-Michael Key ως Bumblebee, Jon Hamm ως Sentinel Prime, και ο Laurence Fishburne ως Alpha Trion. Τη σκηνοθεσία αυτής της ταινίας έχει αναλάβει ο Josh Cooley, πρώην καλλιτέχνης στην Pixar, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Toy Story 4.

Alien: Romulus

Πότε βγαίνει: 15 Αυγ

Το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας επαναφέρει το εξαιρετικά επιτυχημένο franchise των ταινιών "Alien" πίσω στις ρίζες του: Καθώς εξερευνούν τα βαθιά νερά ενός εγκαταλειμμένου διαστημικού σταθμού, μια ομάδα νεαρών αποικιστών του διαστήματος έρχονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν.

Σε σκηνοθεσία Fede Alvarez, με τους: Isabela Merced, Cailee Spaeny, Archie Renaux, Spike Fearn, David Jonsson.

Despicable Me 4

Πότε βγαίνει: 15 Αυγούστου

Borderlands

Πότε βγαίνει: 22 Αυγούστου

To διάσημο και επιτυχημένο loot shooter βιντεοπαιχνίδι της Gearbox γίνεται για πρώτη φορά ταινία υπό τη σκηνοθεσία του Eli Roth. Η Λίλιθ (Μπλάνσετ), μια διαβόητη κυνηγός επικηρυγμένων με ένα μυστηριώδες παρελθόν, επιστρέφει απρόθυμα στο σπίτι της, την Πανδώρα, τον πιο χαοτικό πλανήτη του γαλαξία. Η αποστολή της είναι να βρει την εξαφανισμένη κόρη του Άτλας (Ραμίρεζ), του πιο ισχυρού ανθρώπου του σύμπαντος. Η Λίλιθ σχηματίζει μια απροσδόκητη συμμαχία με μια ομάδα ‘ακατάλληλων’ - τον Ρόλαντ (Χαρτ), έναν έμπειρο μισθοφόρο, την Tiny Tina (Γκρίνμπλατ), μια άγρια έφηβη επαναστάτρια, τον Κριγκ (Μουντεάνου), τον προστάτη της Tina, την Δρ Τάνις (Κέρτις), μια επιστήμονα που τα έχει δει όλα, και τον Claptrap (Μπλακ), ένα σοφό ρομπότ.

Μαζί, αυτοί οι απίθανοι ήρωες πρέπει να πολεμήσουν ένα εξωγήινο είδος και επικίνδυνους ληστές για να αποκαλύψουν ένα από τα πιο εκρηκτικά μυστικά της Πανδώρας. Η μοίρα του σύμπαντος θα μπορούσε να είναι στα χέρια τους – αλλά θα παλέψουν για κάτι περισσότερο: ο ένας για τον άλλον. Παίζουν οι: Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Jack Black, Kevin Hart, Ariana Greenblatt, Haley Bennett, Edgar Ramírez, Florian Munteanu.

Horizon: An American Saga Chapter 2

Πότε βγαίνει: 29 Αυγούστου

Beetlejuice Beetlejuice (Σκαθαροζούμης Σκαθαροζούμης)

Πότε βγαίνει: 5 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια απροσδόκητη οικογενειακή τραγωδία, τρεις γενιές της οικογένειας Deetz επιστρέφουν στο σπίτι τους στο Winter River. Στοιχειωμένη ακόμα από τον Σκαθαροζούμη, η ζωή της Λίντια ανατρέπεται όταν η επαναστάτρια έφηβη κόρη της, η Άστριντ, ανακαλύπτει το μυστηριώδες μοντέλο της πόλης στη σοφίτα και ανοίγει κατά λάθος την πύλη για τη μεταθανάτια ζωή. Με τα προβλήματα να φουντώνουν και στα δύο βασίλεια, είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος να πει τρεις φορές το όνομα του Σκαθαροζούμη και ο άτακτος δαίμονας να επιστρέψει για να εξαπολύσει το δικό του χάος. Σε σκηνοθεσία Tim Burton με τους Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, Catherine O’Hara, Monica Bellucci, Willem Dafoe και Justin Theroux.

The Crow (Το Κοράκι)

Πότε βγαίνει: 12 Σεπτεμβρίου

Ο Skarsgard υποδύεται μια νέα αναβίωση του Eric Draven, του γκοθά ροκ μουσικού που δολοφονείται δίπλα στην αρραβωνιστικιά του, μόνο που αυτός επιστρέφει από τους νεκρούς με τη βοήθεια ενός μυστηριώδους κορακίου, με μοναδικό σκοπό να εκδικηθεί αυτούς που τον σκότωσαν. Την Shelly Webster στην προκειμένη υποδύεται η βρετανίδα τραγουδίστρια, FKA Twigs. Το remake του The Crow σκηνοθετεί ο Rupert Sanders γνωστός από τα "Ghost in the Shell" και Snowwhite and the Huntsman, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Zach Baylin και Will Schneider.