The Lord of the Rings: Ο λατρεμένος Ian McKellen δεν ήταν η πρώτη επιλογή στο ρόλο του Gandalf – Ποιος ήταν;

Εσείς το γνωρίζατε;
29 Μαΐου 2024 17:08
The Lord of the Rings: Ο λατρεμένος Ian McKellen δεν ήταν η πρώτη επιλογή στο ρόλο του Gandalf – Ποιος ήταν;

Μπορείτε να φανταστείτε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών χωρίς τον Gandalf the Grey του Ian McKellen; Ή μάλλον έναν “Άρχοντα” χωρίς τον συγκεκριμένο ηθοποιό σε αυτό το ρόλο; Φανταζόμαστε πως όχι, αλλά σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο συγκεκριμένος -και λατρεμένος- ηθοποιός δεν ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής για να αναλάβει αυτόν τον σπουδαίο ρόλο από το σύμπαν του Tolkien.

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πώς θα ήταν η επιτυχημένη τριλογία του The Lord of the Rings του Peter Jackson χωρίς τον Sir Ian McKellen. Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας και μέχρι και σήμερα οι fans μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Gandalf, αλλά και φυσικά για ολόκληρο το cast. Ήταν ένας ρόλος που ο McKellen έβαλε τη ψυχή και την καρδιά του σε αυτόν και είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους πιο λατρεμένους ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο ίδιος μάλιστα είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά, παίρνει γράμματα από θαυμαστές και αμέτρητη αγάπη για το ρόλο του ως Gandalf. Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει το 2023 στο Variety, ο ηθοποιός είχε εκφράσει για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη για τον ρόλο της ζωής του, ενώ είχε θυμηθεί ότι δεν ήταν η πρώτη επιλογή. Ναι, η εταιρία παραγωγής είχε αρχικά άλλα ονόματα στο τραπέζι, που θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο του Gandalf.

Δεν νομίζω ότι είσαι ποτέ η πρώτη επιλογή. Δεν ήμουν η πρώτη τους επιλογή για τον Gandalf. Ο Antony Hopkins ήταν η πρώτη τους επιλογή, αλλά είχε απορρίψει το ρόλο. Ελπίζω τώρα όλοι αυτοί να ζηλεύουν” είπε χαριτολογώντας ο ηθοποιός.

Ο οσκαρικός ηθοποιός, Antony Hopkins (Silence of the Lambs), ήταν από τις πρώτες επιλογές για το ρόλο του Gandalf. Και αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο αν το σκεφτείτε, καθώς ο McKellen μέχρι τότε δεν ήταν και τόσο μεγάλο όνομα στο Χόλιγουντ, αφού έγινε ευρέως γνωστός -ας το πούμε έτσι- ένα χρόνο πριν την πρώτη ταινία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, μέσα από την πρώτη ταινία των X-Men. Επίσης, είναι γνωστό ότι εκτός από τον Hopkins, η παραγωγή γλυκοκοιτούσε και τον Sean Connery για το ρόλο του Gandalf.

Για την ιστορία, ο αγαπητός στο κοινό, Ian McKellen, γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 1939 και έχει στο ιστορικό του πολλά Βραβεία Λόρενς Ολίβιε, ένα Τόνυ, ενώ ήταν υποψήφιος δύο φορές για βραβείο Όσκαρ και πέντε φορές για EMMY. Εκτός από το ρόλο του στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, ο ηθοποιός έχει εμφανιστεί και στη σειρά ταινιών X-Men της Marvel, αλλά και στην ταινία Κώδικας Da Vinci που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 2006 γνωρίζοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα.

Τέλος, ο McKellen ορίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1979, χρίστηκε ιππότης το 1991 για τις υπηρεσίες του στις τέχνες του θεάματος και ονομάστηκε Εταίρος της Τιμής για τις υπηρεσίες του στη δραματική τέχνη και την ισότητα, στις Τιμές του Νέου Χρόνου του 2008.

Πηγή: Collider