Ιστορίες Καλοσύνης: Όσα ξέρουμε για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με την Emma Stone

Στην Ελλάδα θα παίξει νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες
24 Μαΐου 2024 11:47
Ιστορίες Καλοσύνης: Όσα ξέρουμε για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με την Emma Stone

Το Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης) είναι η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά το οσκαρικό Poor Things και σε αυτό το άρθρο θα μάθετε όσα ξέρουμε, λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα. Ναι, παρόλο που σε άλλες χώρες θα παίξει στις 21 του Ιουνίου, στην Ελλάδα, η ταινία αναμένεται την προ-τελευταία μέρα του Μαΐου.

Ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται ξανά με την Searchlight Pictures γι’ αυτήν την ταινία, ενώ συμμετέχουν και άλλα στούντιο, τα Film4, Element Pictures και TSG Entertainment. Και εφόσον μιλάμε για μία παραγωγή της Searchlight, μετά τους κινηματογράφους θα μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από το Disney+, όπως ακριβώς έγινε και με το Poor Things.

Ο Γιώργος Λάνθιμος αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του project, ενώ έγραψε και το σενάριο με τον επί χρόνια συνεργάτη του, Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν μεταξύ άλλων και στα The Favourite, Dogtooth, The Lobster και The Killing of a Sacred Deer. Το μοντάζ έχει αναλάβει ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Αρχικά, η ταινία είχε άλλη ονομασία. Πιο συγκεκριμένα, λεγόταν “And”, αλλά φαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε την απόφαση να την αλλάξει σε Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης).

Πότε θα παίξει η νέα ταινία του Λάνθιμου;

Δεν έχει περάσει καλά-καλά ένας χρόνος από τότε που είδαμε το Poor Things στους κινηματογράφους και η νέα ταινία του διάσημου σκηνοθέτη είναι πανέτοιμη για τις σκοτεινές αίθουσες. Πιο συγκεκριμένα, το Ιστορίες Καλοσύνης θα παίξει στους κινηματογράφους της Ελλάδας νωρίτερα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 30 Μαΐου για τη χώρα μας, ενώ στο εξωτερικό θα ξεκινήσει την προβολή της από τα μέσα/τέλη του Ιουνίου.

Η σύνοψη της ταινίας:

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης» με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ Emma Stone και τους υποψήφιους για Όσκαρ Willem Dafoe και Jesse Plemons είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Για ακόμη μια φορά έχουμε ένα εκπληκτικό cast:

Εκτός από την Emma Stone στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο Kinds of Kindness θα δείτε και τον Willem Dafoe, ο οποίος είχε παίξει επίσης στο Poor Things, καθώς και τους Hong Chau, Joe Alwyn, Jesse Plemons, Mamoudou Athie, Hunter Schafer και Margaret Qualley.

Ποια είναι η διάρκεια της ταινίας;

Κρατηθείτε γιατί το Kinds of Kindness είναι μεγάλο σε διάρκεια, αφού έχει γίνει γνωστό ότι θα αγγίζει τα 164 λεπτά, δηλαδή τις 2 ώρες και 44 λεπτά. Αυτό το κάνει πιο μεγάλο και από το Poor Things κατά 23 λεπτά.

Η παραγωγή του Kinds of Kindness πραγματοποιήθηκε σε Αγγλία και Ιρλανδία. Το Kinds of Kindness (Ιστορίες Καλοσύνης) θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Μαΐου στις ελληνικές αίθουσες.