Furiosa: A Mad Max Saga – Όσα γνωρίζουμε για τη μεγαλύτερη ταινία δράσης του Μαΐου!

Έφτασε ο μήνας που θα παρακολουθήσετε το prequel του Fury Road
01 Μαΐου 2024 11:45
Furiosa: A Mad Max Saga – Όσα γνωρίζουμε για τη μεγαλύτερη ταινία δράσης του Μαΐου!

Ο Μάιος είναι ο μήνας του Mad Max! Το θρυλικό franchise του George Miller επιστρέφει μέσα στο μήνα μετά από πολλά χρόνια απουσίας, με το Furiosa: A Mad Max Saga. Πρόκειται για την prequel ταινία του Mad Max: Fury Road που θα έχει πρωταγωνίστρια την Anya Taylor-Joy και τον Chris Hemsworth.

Η Anya Taylor-Joy υποδύεται την νεαρή πλέον Furiosa, ενώ ο Hemsworth είναι στο ρόλο του κακού της υπόθεσης που έχει το όνομα Demetrius. Μαζί της για αυτή την μετά-αποκαλυπτική, τσιτωμένη και γεμάτη κινηματογραφικό νεύρο οδύσσεια συμπρωταγωνιστούν οι Tom Burke, Lachy Hulme (Immortan Joe) και Alyla Browne. Το σενάριο του "Furiosa: A Mad Max Saga" υπογράφει ο Miller μαζί με τον Nico Lathouris.

Ποια είναι η περίληψη της ταινίας;

Καθώς ο κόσμος κατέρρεε, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από τον Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια μιας μεγάλης ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον Warlord Dementus. Σαρώνοντας την Έρημη Χώρα, συναντούν την Ακρόπολη στην οποία προεδρεύει ο Immortan Joe. Ενώ οι δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία, η Furiosa πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες καθώς συγκεντρώνει τα μέσα για να βρει τρόπο για να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Τα γεγονότα του Furiosa λαμβάνουν χώρα 45 χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού και θα διηγηθούν "μια ιστορία θάρρους, επιβίωσης και απίστευτης ελπίδας", όπως είπε πρόσφατα η Taylor-Joy.

Θα είναι όλο με CGI;

Το Furiosa φαίνεται επίσης ότι θα χρησιμοποιεί περισσότερο CGI σε σχέση με το Mad Max: Fury Road και αυτό είναι κάτι που δεν άρεσε σε πολλούς fans. Από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο trailer, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν μερικές απόψεις από τους λάτρεις του franchise, που δηλώνουν κάπως απογοητευμένοι που δεν έχουμε περισσότερα πρακτικά effects σε αυτή την ταινία.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το 90% των εφέ του Mad Max: Fury Road ήταν πρακτικά, δηλαδή πραγματικά σκηνικά, με την παραγωγή να προσθέτει κάποια CGI από εδώ και από εκεί για να τα κάνει πιο όμορφα-καλύτερα. Το ίδιο, φαίνεται να μη συμβαίνει με το Furiosa κάτι που έχει ανησυχήσει ορισμένους, αν και μένει να δούμε το τελικό αποτέλεσμα όταν κυκλοφορήσει η ταινία.

Μία σκηνή χρειάστηκε 78 μέρες γυρισμάτων!

Ο George Miller είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι ξεπέρασαν τον εαυτό τους με μία συγκεκριμένη σκηνή στη νέα ταινία, αφού χρειάστηκαν 78 μέρες γυρισμάτων! Πρόκειται για μία σκηνή δράσης 15 λεπτών που απασχολήθηκαν πάνω από 200 κομπάρσοι και κασκαντέρ επί 78 μέρες! Φαίνεται, λοιπόν, ότι το Furiosa θα έχει μεγάλες σκηνές δράσης που θέλουν να σας κόψουν την ανάσα.

Επιστρέφουν πολλά πρόσωπα από το Fury Road

Ο Miller είχε δηλώσει παλιότερα ότι πολλά γνωστά πρόσωπα από το Mad Max: Fury Road επέστρεψαν για να εργαστούν στο Furiosa πίσω από τις κάμερες. Ένας από αυτούς είναι ο συνθέτης Tom Holkenborg (aka Junkie XL), ο Colin Gibson (production designer), η μοντέρ Margert Sixel, ο ηχολήπτης Ben Osmo, αλλά και την σχεδιάστρια κοστουμιών Jenny Beavan και την μακιγιέρ Lesley Vanderwalt, ο καθένας από τους οποίους κέρδισε από ένα Όσκαρ για τη δουλειά του στο Mad Max: Fury Road.

Τη φωτογραφία αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο Simon Duggan (Hacksaw Ridge,The Great Gatsby), με colorist τον Eric Whipp, sound designer τον Eliot Knapman και υπεύθυνο εφέ τον Andrew Jackson.

Το Furiosa: A Mad Max Saga θα βγει στις αίθουσες στις 22 Μαΐου. Παρακάτω θα βρείτε και το επίσημο trailer της ταινίας.