Flashback - Κωνσταντίνου και Ελένης: Αγαπημένες ατάκες και στιγμές από τη λατρεμένη ελληνική σειρά

Ας θυμηθούμε λίγο τα παλιά…
29 Απριλίου 2024 11:48
Flashback - Κωνσταντίνου και Ελένης: Αγαπημένες ατάκες και στιγμές από τη λατρεμένη ελληνική σειρά

Καλώς ήρθατε στο δεύτερο Flashback! Στα “Flashbacks” θα γυρνάμε πίσω στο χρόνο και θα βλέπουμε μαζί μερικές στιγμές από ελληνικές σειρές και ταινίες που μας έκαναν είτε να κλάψουμε από συγκίνηση, είτε να κλάψουμε από τα γέλια. Το δεύτερο μέρος ξεκινάει με μία από τις δημοφιλέστερες και πιο αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, το Κωνσταντίνου και Ελένης.

Πολλές ατάκες και στιγμές από το Κωνσταντίνου και Ελένης έμειναν στην ιστορία και σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές από αυτές. Να σας υπενθυμίσουμε ότι στη σειρά έπαιζαν μεταξύ άλλων οι Χάρης Ρώμας, Ελένη Ράντου, Βασίλης Κούκουρας, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρρόη Μυριαγκού και Στέργιος Νένες. Το Κωνσταντίνου και Ελένης προβλήθηκε μέσα από τον ΑΝΤ1 τις σεζόν 1998-2000 και το κεντρικό θέμα της είναι η συγκατοίκηση δύο εντελώς διαφορετικών χαρακτήρων σε ένα σπίτι το οποίο έχουν κληρονομήσει από κοινού.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ατάκες-στιγμές από το Κωνσταντίνου και Ελένης:

Ελένη θα γίνω πρωταγωνίστρια…

Η αγαπημένη Πέγκυ Καρρά πάλευε επί χρόνια να γίνει ηθοποιός… Ωστόσο, η ατακάρα “Ελένη θα γίνω πρωταγωνίστρια” έμεινε στην ιστορία, όταν η Πέγκυ λέει στον Νικόλα και στην Ελένη ότι έκανε οντισιόν στο θέατρο της νέας εποχής και από τις 100 κοπέλες επιλέχθηκε εκείνη και άλλες δύο.

Χλέμπουρας… Το βλέπουμε!

Μία από τις επικότερες στιγμές της σειράς ήταν όταν εμφανίστηκε ο κ. Χλέμπουρας διεκδικόντας το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ελένης…

Κοίταξε, εγώ δεν το πολύδιάβασα, αλλά έχω γενικά την αίσθηση!

Και ποιος δε θυμάται το φανταστικό επεισόδιο όταν η Ελένη προσπαθούσε να δώσει για δίπλωμα οδήγησης; Που είπε στην Ματίνα και στον Νικό ότι δεν πολυδιάβασε, αλλά γενικά έχει την αίθσηση!

Μωρή σιχαμένη, μωρή Κατακουζήνα!

Μία από τις καλύτερες ατάκες της Ελένης ήταν όταν καλούσαν στο σπίτι του Αμαρουσίου και ζητούσαν τον Κωνσταντινό…Το βίντεο που θα βρείτε παρακάτω τα λέει όλα…

Η Ελένη έχει τακαμούρη;

Ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια της σειράς, όταν η Ελένη έκανε και καλά την άρρωστη, με τον γιατρό να λέει στους υπόλοιπους, ότι έχει τακαμούρη. Απολαύστε:

Σκύλες της Λύσσας…

Κάτσε να πιάσω ένα συναίσθημα… επικό το επεισόδιο "Θεία Μάρω...Καλέ Θεία Μάρω" με την Πέγκυ Καρρά να τα δίνει όλα με το “Σκύλες της Λύσσας”.

Όχι…τι όχι;

Αυτό το κόλπο που σκέφτηκε με την Ματίνα… Όχι; Τι όχι δεν εε;; Πόσοι θυμάστε το επεισόδιο “Στα μαθητικά σου τα βιβλία;”.

Ω τάφε μου…

Ω τάφε μου, κρεβατι νυφικό, σπίτι μου στη βαθιά τη γη και αιώνιο κελί μου; (τι της φύλεψε;)

Μοναδική μου αγάπη…

Πέγκυ, Φιόνα και άλλες πόσες ατάκες είχε πει αυτός ο Μάνθος;

Θέλω να εκδοθώ…

Ο Κωνσταντίνος και η επική ατάκα “θέλω να εκδοθώ” που είπε κλαίγοντας σίγουρα μας έχει μείνει στο μυαλό…

Flashback - Εγκλήματα: Επικές ατάκες που όλοι αγαπήσαμε από τη λατρεμένη ελληνική σειρά

Όπως μαθαίνουμε από το Wikipedia: Ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά ξεκίνησαν να επεξεργάζονται την ιδέα της σειράς στα μέσα του 1998, την περίοδο που δούλευαν ακόμη για τη σειρά του Mega Ο κακός βεζύρης, στην οποία πέρα από το σενάριο είχαν και πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το Κωνσταντίνου και Ελένης βασίστηκε σε προηγούμενη σεναριακή δουλειά της Χατζησοφιά, την παραγωγή της ΕΤ1 με τίτλο Εξ αδιαιρέτου, που προβλήθηκε τη σεζόν 1992-1993. Το νέο κόνσεπτ παρουσιάστηκε και έγινε δεκτό από τον ANT1, με σκοπό να προβληθεί τη σεζόν 1998-1999 σημαίνοντας έτσι την επιστροφή του συγγραφικού διδύμου στο κανάλι μετά τη σειρά Οι μεν και οι δεν.

Φυσικά, δεν μπήκαν όλες οι αγαπημένες μας ατάκες και στιγμές από τη σειρά, καθώς αυτό το άρθρο δε θα τελείωνε ποτέ! Μπορείτε όμως εσείς να μας πείτε τις δικές σας αγαπημένες στα σχόλια, όπως επίσης και τη σειρά που θα θέλατε να δούμε σε ένα επόμενο Flashback.

Tags: