Flashback - Εγκλήματα: Επικές ατάκες που όλοι αγαπήσαμε από τη λατρεμένη ελληνική σειρά

Ας θυμηθούμε λίγο τα παλιά…
26 Μαρτίου 2024 19:53
Flashback - Εγκλήματα: Επικές ατάκες που όλοι αγαπήσαμε από τη λατρεμένη ελληνική σειρά

Καλώς ήρθατε στο πρώτο Flashback! Στα “Flashbacks” θα γυρνάμε πίσω στο χρόνο και θα βλέπουμε μαζί μερικές στιγμές από ελληνικές σειρές και ταινίες που μας έκαναν είτε να κλάψουμε από συγκίνηση, είτε να κλάψουμε από τα γέλια. Το πρώτο μέρος ξεκινάει με μία λατρεμένη για το ελληνικό κοινό σειρά, τα Εγκλήματα, που έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το 1998 και έμεινε στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Πολλές ατάκες και στιγμές από τα Εγκλήματα έμειναν στην ιστορία και σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές από αυτές. Μεταξύ άλλων, στα Εγκλήματα έπαιζαν οι εξής ηθοποιοί: Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Υρώ Μανέ, Σταύρος Νικολαΐδης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Σούλα Αθανασιάδου και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Το σενάριο της σειράς είχε αναλάβει ο Λευτέρης Παπαπέτρου και τη σκηνοθεσία ο Αντώνης Τέμπος και ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Παραγωγός ήταν αρχικά ο Νίκος Βεργέτης, ο οποίος αποχώρησε μετά το 13ο επεισόδιο και στην συνέχεια ανέλαβε τη παραγωγή η Ena Productions.

Εσείς ξέρετε πώς προήλθε η ιδέα για τη σειρά; Αν όχι, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ηθοποιών σε παλιότερες συνεντεύξεις, η ιδέα προήλθε από τους Καβογιάννη, Κόκλα, Κωνσταντίνου, Χατζηπαναγιώτη και Μανέ οι οποίοι τη σεζόν 1997-98 συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση, Αναμείνατε Στο Ακουστικό Σας. Οι ηθοποιοί πλησίασαν τον Λευτέρη Παπαπέτρου και του ζήτησαν να δημιουργήσει μία νέα σειρά για την τηλεόραση που θα υπήρχαν όλοι τους μέσα.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ατάκες-στιγμές από τα Εγκλήματα:

Σωσώ – Άντε γειά

Όταν η Κορίνα πήγε για πρώτη φορά στο κρεοπωλείο του Αλέκου

Όταν η Σωσώ προσπαθεί να εξηγήσει που πήγε η θεία Πέπη…

Όταν η Σωσώ φτιάχνει κουραμπιέδες

Σωσώ – Πλήττω

Μία από τις καλύτερες σκηνές της Κορίνας ήταν όταν «δούλευε» ως δασκάλα

Όταν η Κορίνα γνωρίζει για πρώτη φορά των Φώτη

…και όταν οι τρεις τους πάνε να γνωρίσουν τους κουμπάρους

Ίσως η καλύτερη σκηνή του Αριστείδη (πατέρας Αχιλλέα)

Ο εξαφανισμένος Αλέκος εμφανίζεται στον έκπληκτο Μιχαλάκη

Φλώρα και Σωσώ…λόγια αγάπης

Αχιλλέας – «Η Φλώρα ζει»

Επική ατάκα από τον Μιχαλάκη στον Αλέκο

Κορίνα δελτίο καιρού

Φυσικά, δεν μπήκαν όλες οι αγαπημένες μας ατάκες και στιγμές από τη σειρά, καθώς αυτό το άρθρο δε θα τελείωνε ποτέ! Μπορείτε όμως εσείς να μας πείτε τις δικές σας αγαπημένες στα σχόλια, όπως επίσης και τη σειρά που θα θέλατε να δούμε σε ένα επόμενο Flashback.

Tags: