3 Body Problem: 3+3 facts για τη νέα σειρά του Netflix που έχει κάνει ντόρο

Αυτά τα facts για τη νέα sci-fi σειρά του Netflix μάλλον δε τα γνωρίζετε!
26 Μαρτίου 2024 18:53
3 Body Problem: 3+3 facts για τη νέα σειρά του Netflix που έχει κάνει ντόρο

Οι απόψεις διίστανται για το “The 3 Body Problem” τη νέα sci-fi σειρά-υπερπαραγωγή του Netflix δια χειρός των David Benioff και D.B. Weiss, δημιουργών του τηλεοπτικού Game of Thrones. Έχοντας στις πλάτες τους τη ρετσινιά του αμφιλεγόμενου φινάλε, αποφάσισαν να διασκευάσουν άλλη μια best-seller σειρά βιβλίων και αντί για μεσαιωνικά σκηνικά, δράκους και πολιτική ίντριγκα, με το μυθιστόρημα του Liu Cixin το γυρνάνε στην σκληρή πλευρά της επιστημονικής φαντασίας. Και να το διασκευάσουν στο Netflix που δεν έχει επίσης την καλύτερη φήμη για τέτοια project -με εξαίρεση το One Piece. 

Παρά το ότι οι απόψεις μπορεί να διίστανται, καθώς στα social media τα σχόλια ποικίλουν και πάνε από τον εκθειασμό μέχρι το πόσο βαρετό είναι, το σίγουρο για το Netflix αυτή τη στιγμή είναι ότι κάνει ντόρο. Και αυτή η συζήτηση γύρω από το Three Body Problem και ότι σταδιακά διαδίδεται από στόμα σε στόμα ίσως του βγει σε καλό. Για την ώρα πάντως συγκέντρωσα μερικά facts για τη σειρά, καθώς και μερικές πληροφορίες για το μέλλον της. Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση σκρολάρετε παρακάτω για να μπείτε στα ενδότερα της παραγωγής.

Το αστρονομικό πρόβλημα των τριών σωμάτων

Πρόκειται για ένα χαοτικό πρόβλημα στην αστροφυσική που υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες, σαν μια σπαζοκεφαλιά για τους επιστήμονες. Ο Ισαάκ Νεύτωνας είχε καταλάβει το πρόβλημα των δύο σωμάτων, δηλαδή πως δύο ογκώδη αντικείμενα όπως αστέρια και πλανήτες μπορούν να κινούνται και να επηρεάζεται η βαρύτητα του ενός από του άλλου. O καθηγητής αεροδιαστημικής Shane Ross μίλησε στο Insider Business λέγοντας: Πρόκειται για ένα αιώνιο πρόβλημα.  Από μαθηματικής άποψης, είναι άλυτο. Δεν μπορείς να γράψεις τη λύση για πάντα ως έναν αλγεβρικό τύπο".

Είναι λίγο σαν το φαινόμενο της πεταλούδας: μια μικρή αλλαγή μπορεί να αλλάξει σημαντικά το αποτέλεσμα. "Κάθε αβεβαιότητα που έχουμε στις αρχικές συνθήκες αυξάνεται εκθετικά, σε σημείο που η μελλοντική κατάσταση του συστήματος είναι ουσιαστικά απρόβλεπτη". Λόγω του «προβλήματος των Τριών Σωμάτων» ήταν άλλωστε και το γεγονός πως για πάρα πολύ καιρό οι αστρονόμοι νόμιζαν ότι ένας πλανήτης, όπως ο Tatooine (στο Star Wars) με τους δύο ήλιους, ήταν ένα δημιούργημα αχαλίνωτης φαντασίας.

Οι πέντε της Οξφόρδης

Οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές δεν υπάρχουν κανονικά στα βιβλία του Liu Cixin. Όπως αναφέρει ένας εκ των showrunner, o Alexander Woo: «Δημιουργήσαμε αυτή την παρέα την «Πεντάδα της Οξφόρδης» που δεν υπήρχε στα βιβλία. Οι βασικοί πρωταγωνιστές των τριών τόμων σπανίως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Όλοι συνυπάρχουν στην ίδια εποχή αλλά δεν ξέρουν πραγματικά ο ένας τον άλλον. Αυτό ήταν μια πρόκληση για την τηλεοπτική σειρά».

Υπάρχουν κι άλλες διαφορές από τα βιβλία

Έπρεπε να πάρουν τις ευλογίες του Liu Cixin οι τρεις δημιουργοί (Benioff, Weiss kαι Woo) για να προχωρήσουν στην τηλεοπτική διασκευή του 3 Body Problem. Για αυτό και έκαναν μια κλήση στο Zoom για να το συζητήσουν, μόνο που ο Cixin τους ενθάρρυνε να κάνουν τις απαραίτητες δημιουργικές αλλαγές στην αφήγηση σε σημεία-κλειδιά όπως τις χρονολογικές μετατοπίσεις, τους χαρακτήρες, τις όποιες προσθήκες αλλά και το σκηνικό που λαμβάνει χώρα κατά βάση στην Μ. Βρετανία.

Η επιστημονική παρέμβαση (SPOILER FACT ΓΙΑ ΤΟ ΕΠ. 5)

Όσοι παρακολουθήσατε τη σειρά και είδατε το 5ο σοκαριστικό επεισόδιο θα γίνατε μάρτυρες της «Judgment Day”. Πρόκειται για το κομβικό σημείο των βιβλίων όπου λαμβάνει χώρα το συμβάν της «Μέρας της Κρίσης» και οι Benioff και Weiss συμβουλεύτηκαν καθηγητές φυσικής για να αποτυπώσουν με πολύ γλαφυρό και ωμό τρόπο το πώς θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Οι συμβουλές απέδωσαν και όπως είδατε εκτυλίχθηκαν μερικές εφιαλτικές στιγμές.

Θα έχει 2η σεζόν το Three Body Problem;

Oι Benioff και Weiss υπόσχονται μια καλύτερη 2η σεζόν όταν θα επιστρέψει το Three Body Problem και με πιο εντυπωσιακά σκηνικά που θέλουν να μεταφέρουν στη μικρή οθόνη. Μιλώντας στο THR, o Benioff αναφέρει ότι «Είναι κάτι για το οποίο συζητήσαμε με τους ιθύνοντες του Netflix. Ο Liu Cixin δημιούργησε αυτή την ανεπανάληπτη τριλογία και τα βιβλία γίνονται όλο και καλύτερα για μένα. Το δεύτερο βιβλίο είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο και το τρίτο βιβλίο μου πήρε εντελώς τα μυαλά. Η ιστορία γίνεται όλο και πιο φιλόδοξη όσο προχωράει, και κάνει ένα τεράστιο άλμα στο δεύτερο βιβλίο. Οπότε νιώθω ότι αν επιβιώσουμε μέχρι τη δεύτερη σεζόν, θα είμαστε σε καλό σημείο".

Βέβαια, μέχρι την ώρα γραφής αυτού του άρθρου, το Netflix δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σε πόσες σεζόν θα τελειώσει το 3 Body Problem;

Ο Liu Cixin έγραψε μια από τις καλύτερες hard sci-fi τριλογίες εκεί έξω αλλά τι γίνεται με το τηλεοπτικό όραμα των Benioff και Weiss; Οι δημιουργοί ανέφεραν σε συνέντευξή τους στο Total Film Podcast ότι έχουν σίγουρα τρεις σεζόν στο μυαλό τους, αλλά μάλλον θα χρειαστεί και μια 4η σεζόν. Ο Alexander Woo είπε: «Έχουμε κάποιες πολύ δυνατές ιδέες για το τι θα κάνουμε στη δεύτερη σεζόν, και στη συνέχεια είναι λίγο πιο θολό το μέλλον. Αλλά θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος της τριλογίας, είτε αυτό είναι τρεις ή τέσσερις [σεζόν], ξέρετε, είτε κάποιος άλλος αριθμός".