Final Fantasy VII: Rebirth | Παίξαμε τον τεράστιο τίτλο της Square Enix!

Έρχεται στις 29 Φεβρουαρίου και κοιτάει τον ελέυθερό σας χρόνο με άγριες διαθέσεις...
22 Φεβρουαρίου 2024 16:02
Final Fantasy VII: Rebirth | Παίξαμε τον τεράστιο τίτλο της Square Enix!

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της χρονιάς που διανύουμε, είναι το Final Fantasy VII: Rebirth, το δεύτερο από τα τρία μέρη της remake τριλογίας που η Square Enix θέλει για το θρυλικό τίτλο του 1997. Έλαβα από τον publisher νωρίς-νωρίς κωδικό και αφού κατέβασα 145GB+ υλικού στο PS5, ξεκίνησα το μεγάλο ταξίδι. Προφανώς δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμη -και κάτι μου λέει ότι παραείναι μεγάλο- ωστόσο, μπορώ να μοιραστώ τις πρώτες εντυπώσεις μου για το αποκλειστικό παιχνίδι του PlayStation.

Αν και η ραχοκοκαλιά του gameplay και κυρίως των μαχών, παραμένει η ίδια, το Rebirth κουβαλάει μερικές μεγάλες αλλαγές, με τη σημαντικότερη εξ’ αυτών να είναι ο κόσμος του, ο οποίος πλέον είναι από την αρχή ανοιχτός και τρομερά μεγαλύτερος από αυτόν του Remake του 2020. Θα έλεγα πως αν το Remake είναι η εισαγωγή, το Rebirth είναι το κυρίως παιχνίδι και αυτό που θα βιώσουμε τις μεγάλες συγκινήσεις. Να σημειώσω πως πρόκειται για re-imagined, πράγμα που σημαίνει ότι δε μιλάμε για 1:1 μεταφορά των γεγονότων του πρωτογενούς υλικού του 1997. Τα γεγονότα έχουν αλλαγές, οι χαρακτήρες έχουν προσαρμοστεί καλύτερα στο σήμερα, ενώ και οι σχέσεις τους έχουν (σε άλλους λιγότερο, σε άλλους περισσότερο) αλλάξει. Το θετικό είναι ότι τίποτα δεν έχει φθείρει την ποιότητα και την αξιοπρέπεια του τίτλου, απεναντίας οι Ιάπωνες έκαναν εξαιρετική δουλειά να μεγαλώσουν το παιχνίδι, χωρίς να αλλοιώσουν την ουσία.

Πλέον μιλάμε για έναν τεράστιο, αχανή κόσμο που κρύβει χιλιάδες δραστηριότητες, μυστικά, side-quests, mini games και boss battles, που για να τα δείτε όλα θα χρειαστείτε…μήνες! Ο τεχνικός τομέας είναι εξαιρετικός, με μοναδικό αγκάθι την επιλογή μεταξύ Graphics και Performance mode, τα οποία είμαι σίγουρος πως θα διχάσουν τους παίκτες. Προσωπικά επέλεγα να παίζω με υψηλότερη ανάλυση και 30fps, μιας και τα γραφικά στο 60fps mode, παραείναι θολωμένα. Βέβαια, η Square Enix υποσχέθηκε patch το οποίο βελτιώνει την ανάλυση στο Performance mode, οπότε αναμένουμε.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, τίποτα δε μπορεί να πάει στραβά με το Rebirth. Έχει όλα τα φόντα να είναι άξιος διάδοχος του εκπληκτικού Remake (2020) και ακόμη πιο άξιος συνεχιστής της δυναστείας που ακούει στο όνομα Final Fantasy VII. Σαφέστατα θα υπάρξει αναλυτική κάλυψη του τίτλου, όταν με το καλό δω τους τίτλους τέλους, αλλά για την ώρα μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το νέο τεράστιο κεφάλαιο της λατρεμένης σειράς, στο σύντομο video preview που ετοίμασα παρακάτω.