Οι 21 πιο αναμενόμενες ταινίες τρόμου για το 2024!

Πλούσια από επιλογές και η φετινή χρονιά για τους λάτρεις του είδους!
24 Ιανουαρίου 2024 16:23
Οι 21 πιο αναμενόμενες ταινίες τρόμου για το 2024!

Όπως όλα δείχνουν, και το 2024 αναμένεται μία πολλά υποσχόμενη χρονιά για το σινεμά του τρόμου. Από indie παραγωγές μέχρι δυνατά ονόματα του είδους, όπως o Jordan Peele, ανεβάζουν τις προσδοκίες των fans για μία ακόμη σπουδαία χρονιά για τον τρόμο και το μακάβριο σύμπαν του.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε δυο λίστες, η πρώτη είναι με ταινίες που έχουν κλεισμένες ημερομηνίες προβολής, ενώ η δεύτερη με ταινίες που έχουν προγραμματιστεί να κάνουν πρεμιέρα κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Lisa Frankenstein (Φεβρουάριος)

Η Lisa Frankenstein είναι μία κωμωδία/τρόμου σε σενάριο Diablo Cody και σκηνοθεσία Zelda Williams. Πρωταγωνιστούν οι Kathryn Newton, Cole Sprouse, Liza Soberano, Henry Eikenberry, Joe Chrest και Carla Gugino, ενώ η υπόθεση εκτυλίσσεται το 1989, όταν μία νεαρή γκοθ κοπέλα, η Lisa, επαναφέρει στη ζωή ένα πτώμα της βικτωριανής εποχής κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας με σκοπό να τον κάνει τον άντρα των ονείρων της χρησιμοποιώντας μια χαλασμένη μηχανή μαυρίσματος στο γκαράζ της. Ακόμα μία “πειραγμένη” ιστορία βασισμένη στο μυθιστόρημα του κλασικού μυθιστορήματος της Mary Shelley, με πολύ χιούμορ και αρκετό gore.

Handling the Undead (Φεβρουάριος)

Το Handling the Undead είναι μια νορβηγική ταινία μυστηρίου/τρόμου σε σκηνοθεσία Thea Hvistendahl και βασισμένη στο μυθιστόρημα του John Ajvide Lindqvist. Η ιστορία ακολουθεί τρεις οικογένειες στο Όσλο που σοκάρονται όταν αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν πεθάνει επιστρέφουν ξαφνικά στη ζωή. Πρωταγωνιστούν οι Renate Reinsve, Bjørn Sundquist, Bente Børsum, Anders Danielsen Lie, Bahar Pars και Inesa Dauksta.

Η ταινία εξερευνάει τα συναισθηματικά και ηθικά διλήμματα της αντιμετώπισης των ζωντανών νεκρών, οι οποίοι δεν είναι ακριβώς ζόμπι, αλλά ούτε και άνθρωποι.

Stopmotion (Φεβρουάριος)

Το Stopmotion είναι μια βρετανική ταινία τρόμου που συνδυάζει live-action με stop-motion, και είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο σε μεγάλου μήκους ταινία του Robert Morgan, ενώ το σενάριο το έχει γράψει ο ίδιος μαζί με τον Robin King. Πρωταγωνιστεί η Aisling Franciosi, ως Ella Blake, μία νεαρή stop-motion animator που πενθεί για τον θάνατο της μητέρας της. Όταν αποφασίζει να φτιάξει μία δική της ταινία, εμπνευσμένη από τη ζωή της μητέρας της, δημιουργεί έναν γκροτέσκο κόσμο από μαριονέτες και σκηνικά, με αποτέλεσμα να θολώνουν τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας.

Μία ενδιαφέρουσα πρόταση από Βρετανία που εξετάζει με ιδιαίτερη ματιά τη σχέσης μεταξύ τέχνης και καλλιτέχνη. Αν είστε λάτρεις ατμοσφαιρικών ταινιών τρόμου με έντονο το μακάβριο στοιχείο, τότε το Stopmotion, πρέπει μάλλον να το βάλετε στη λίστα σας για το 2024.

Late Night with the Devil (Μάρτιος)

Το Late Night with the Devil, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Cameron και Colin Cairnes, είναι μία ταινία γυρισμένη με την τεχνική του found footage και παρουσιάζει πλάνα που βρέθηκαν σε live talk show του 1977 με τίτλο της εκπομπής Night Owls with Jack Delroy, όπου ο Jack Delroy (David Dastmalchian), ως τον παρουσιαστή του μεταμεσονύχτιου σόου, παίρνει συνέντευξη από μια παραψυχολόγο (Laura Gordon) και μια έφηβη (Ingrid Torelli) που ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική επιζών μίας μαζικής αυτοκτονίας από σατανική αίρεση.

Το ατμοσφαιρικό και άβολο πλαίσιο στο οποίο οι σκηνοθέτες τοποθετούν τους χαρακτήρες τους, αλλά και η ιδιαίτερη αφήγηση του, προσφέρει στο Late Night with the Devil, όλα τα φόντα για να γίνει μία instant classic ταινία τρόμου της χρονιάς.

Imaginary (Μάρτιος)

Σε σκηνοθεσία του Jeff Wadlow και παραγωγή Blumhouse, το Imaginary μάς αφηγείται την ιστορία της Jessica, μίας γυναίκας που επιστρέφει στο παιδικό της σπίτι με την οικογένειά της και βρίσκει το παλιό της αρκουδάκι, Chauncey. Ωστόσο, ο Chauncey δεν είναι ένα κανονικό αρκουδάκι, αλλά μια υπερφυσική οντότητα που έχει επικίνδυνη επιρροή στη θετή κόρη της Jessica. Πρωταγωνιστούν οι: DeWanda Wise, Tom Payne, Taegen Burns, Pyper Braun, Veronica Falcón και Betty Buckley.

Μικρό καλάθι κρατάμε εδώ, αν και η Blumhouse μας έχει δώσει κατά καιρούς από μεγάλα franchises μέχρι μικρά horror διαμαντάκια.

Abigail (Απρίλιος)

Η Abigail, σε σκηνοθεσία των Matt Bettinelli-Olpin και Tyler Gillett, είναι βασισμένη στην κλασική ταινία των Universal Classic Monsters του 1936 Dracula's Daughter. Η υπόθεση λοιπόν ακολουθεί μια ομάδα απαγωγέων που αρπάζουν την κόρη μιας ισχυρής φιγούρας του υποκόσμου, μόνο για να ανακαλύψουν ότι είναι ένα βαμπίρ που ξεκινάει να τους κυνηγά έναν προς έναν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Melissa Barrera, Dan Stevens, Alisha Per, Kathryn Newton, Kevin Durand, Angus Cloud και Giancarlo Esposito.

Ένα πολλά υποσχόμενο project με δυνατά ονόματα του χώρου στις καρέκλες των σκηνοθετών, καλείται να ανταμείψει τις προσδοκίες των fans ταινιών με βαμπίρ.

Infested (Απρίλιος)

Ο Sébastien Vaniček σκηνοθετεί το Infested, μία ταινία που στοχεύει σε πρωτόγονους φόβους όπως η αραχνοφοβία. Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Kaleb, ο οποίος πρόκειται να κλείσει τα 30 του χρόνια και δεν ήταν ποτέ πιο μόνος. Τσακώνεται με την αδελφή του για ένα κληρονομικό ζήτημα και έχει κόψει τους δεσμούς με τον καλύτερο φίλο του. Παθιασμένος με τα εξωτικά ζώα, επιστρέφει μια μέρα στο σπίτι με μια δηλητηριώδη αράχνη και την αφήνει κατά λάθος να του ξεφύγει!

Είναι μία ιστορία επιβίωσης και γνήσιου φόβου που όπως αναφέραμε νωρίτερα θέλει να τσιγκλήσει  αρχέγονα συναισθηματικά ερεθίσματα και στην συνέχεια να παίξει με αυτά.

The Strangers Chapter 1 (Μάιος)

Το The Strangers: Chapter 1 είναι μία ταινία slasher σε σκηνοθεσία Renny Harlin και σενάριο Alan R. Cohen, Alan Freedland και Amber Loutfi. Πρωταγωνιστούν οι Madelaine Petsch και Froy Gutierrez και είναι η τρίτη ταινία της σειράς ταινιών The Strangers. Η πλοκή επικεντρώνεται γύρω από ένα ζευγάρι, την Maya και τον Ryan, όταν μετά από μία διανυκτέρευση σε ένα απομονωμένο σπίτι, έρχονται σε επαφή με τρεις ψυχοπαθείς μασκοφόρους. 

Το γνωστό πλαίσιο των home invasion ταινιών με τους βασικούς χαρακτήρες να μοιάζουν αβοήθητοι μπροστά σε μία μανιακή επίθεση από αγνώστους.

The Watchers (Ιούνιος)

Η supernatural ταινία τρόμου σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ishana Night Shyamalan (κόρη του M. Night Shyamalan) βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του A. M. Shine, και πρωταγωνιστούν η Dakota Fanning και η Georgina Campbell. Η ιστορία ακολουθεί τη Mina, μια 28χρονη καλλιτέχνιδα που εγκλωβίζεται σε ένα δάσος στη δυτική Ιρλανδία, μαζί με τρεις αγνώστους. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι κάθε βράδυ τους παρακολουθούν και τους καταδιώκουν μυστηριώδη πλάσματα.

Σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ishana Night Shyamalan, τοποθετεί την ιστορία που θέλει να μας πει σε ένα μυστικιστικό σκηνικό μέσα στα Ιρλανδικά δάση ανεβάζοντας έτσι τις προσδοκίες σε εκείνους που λατρεύουν το folklore horror.

A Quiet Place: Day One (Ιούνιος)

Το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών A Quiet Place, θα είναι ένα μετα-αποκαλυπτικό spin-off, σε σκηνοθεσία του Michael Sarnoski, γνωστός για το Pig με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage. Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει ο John Krasinski.

Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για την πλοκή, ωστόσο, έχει γίνει γνωστό ότι σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ταινίες, το A Quiet Place: Day One δεν ακολουθεί την οικογένεια Abbott.

Speak No Evil (Αύγουστος)

Το Speak No Evil, είναι remake της εξαιρετικής δανέζικης ταινίας του 2022 με τον ίδιο τίτλο. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρούμε τον James Watkins, ενώ πρωταγωνιστούν οι James McAvoy, Mackenzie Davis και Scoot McNairy. Η πλοκή είναι μία γραμμή και αναφέρει τα εξής: Οι ονειρεμένες διακοπές μίας οικογένειας σε μια όμορφη εξοχική κατοικία μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Όταν κάτι είναι καλό, γιατί να προσπαθήσεις να το φτιάξεις σωστά; Σωστά. Παρόλα αυτά είμαστε περίεργοι να δούμε μία διαφορετική οπτική της ίδιας ιστορίας.

Beetlejuice 2 (Σεπτέμβριος)

Σε σκηνοθεσία Tim Burton και σενάριο της συγγραφικής ομάδας των Alfred Gough και Miles Millar, και με πρωταγωνιστές τους: Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara, Jenna Ortega, Monica Bellucci, και Willem Dafoe, το sequel της ταινίας του 1988, Beetlejuice, είναι γεγονός. 

Και σε αυτή την περίπτωση δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες για την πλοκή της ταινίας, το σίγουρο είναι ότι ο εμβληματικός σκαθαροζούμης επιστρέφει μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Terrifier 3 (Οκτώβριος)

Η ταινία είναι sequel του Terrifier 2, και στο 3ο μέρος του σκηνοθέτη της Damien Leone, ο Art the Clown πρόκειται να εξαπολύσει χάος στους ανυποψίαστους κατοίκους της κομητείας Μάιλς την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Μία γλυκιά, ζεστή και τρυφερή ιστορία Χριστουγέννων θα μας χαρίσει όπως όλα δείχνουν ο αιμοβόρος κλόουν. Οι λάτρεις των slasher ταινιών σίγουρα θα πρέπει να την έχει σημειώσει στην λίστα του για την φετινή χρονιά.

The Wolf Man (Οκτώβριος)

Το The Wolf Man είναι μια ταινία τρόμου σκηνοθεσίας Leigh Whannell, γνωστός για τις συνεργασίες του στα Saw, Dead Silence, Insidious, Insidious: Chapter 2 και Upgrade και The Invisible Man.

Η πλοκή παραμένει μυστήριο, ωστόσο ακούγεται ότι η ταινία μοιάζει με το Nightcrawler, ένα θρίλερ δηλαδή για έναν δημοσιογράφο που κυνηγάει βίαια εγκλήματα στο Λος Άντζελες.

Smile 2 (Οκτώβριος)

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Parker Finn, ο οποίος σκηνοθέτησε και την πρώτη ταινία. Πρωταγωνιστεί η Naomi Scott ως ο κεντρικός χαρακτήρας που στοιχειώνεται από την τρομακτική οντότητα Smile που τρέφεται από τα ψυχικά τραύματα. Ο Kyle Gallner επιστρέφει ως Joel, ο ντετέκτιβ που επέζησε από την πρώτη ταινία.

Η ταινία αναμένεται να είναι πιο έντονη και συναρπαστική από την πρώτη με ανατροπές και εκπλήξεις.

Nosferatu (Δεκέμβριος)

Η γοτθική ταινία τρόμου Nosferatu σε σκηνοθεσία Robert Eggers, θα είναι το δεύτερο remake μετά της ομώνυμης γερμανικής εξπρεσιονιστικής ταινίας του 1922 σε σενάριο Henrik Galeen και σκηνοθεσία F. W. Murnau. Πρωταγωνιστούν οι Willem Dafoe, Bill Skarsgard, Nicholas Hoult, Emma Corrin και Lily-Rose Depp, καθώς και οι Aaron Taylor-Johnson, Simon McBurney και Ralph Ineson.

Η ταινία θα παραμείνει πιστή στη βασική υπόθεση του Nosferatu με επίκεντρο τον αρχαίο βρικόλακα της Τρανσυλβανίας, ο οποίος αποκτά εμμονή με μία νεαρή γυναίκα, καταδιώκοντάς την. Όπως και το πρωτότυπο, η ταινία θα διαδραματίζεται στη Γερμανία του 19ου αιώνα. Τον βασικό ρόλο του βρικόλακα έχει αναλάβει ο Skarsgard.

Ακολουθούν μερικές από τις ταινίες που έχουν προγραμματιστεί να κάνουν πρεμιέρα μέσα στο 2024 (με αρκετές επιφυλάξεις) χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ημερομηνία προβολής.

MaXXXine (2024)

Το τελευταίο μέρος της τριλογίας X, μετά το X και το Pearl, θα είναι το MaXXXine, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ti West. Πρωταγωνιστεί η Mia Goth, η οποία επιστρέφει στον ρόλο της ως Maxine ενώ δίπλα τους θα δούμε τους Elizabeth Debicki, Moses Sumney, Michelle Monaghan, Bobby Cannavale, Lily Collins, Halsey, Giancarlo Esposito και Kevin Bacon. Η υπόθεση επικεντρώνεται στην Maxine, φυσικά η οποία ταξιδεύει προς το Χόλυγουντ του ΄80 για να βρει την δόξα και την φήμη που τόσο ποθεί.

Τα slasher του Ti West έφεραν μαζί τους μία (καλώς εννοούμενη) παλιομοδίτικη αισθητική που τόσο έλειπε από το είδος. Κάτι ανάλογο περιμένουμε να δούμε και στο τρίτο μέρος της σειράς ταινιών του.

Polaris (2024)

Σε σκηνοθεσία Lynne Ramsay και με πρωταγωνιστές τους Joaquin Phoenix και Rooney Mara, το Polaris, διαδραματίζεται στην Αλάσκα τη δεκαετία του 1890, όπου ένας φωτογράφος πάγου συναντά μια μυστηριώδη φιγούρα που ισχυρίζεται ότι είναι ο διάβολος.

Το Polaris είναι η τέταρτη συνεργασία μεταξύ του Phoenix και της Mara και η δεύτερη μεταξύ του Phoenix και της Ramsay, μετά το You Were Never Really Here. Έχει μπει ήδη ψηλά στην προσωπική μου λίστα για την φετινή χρονιά.

The Crow (2024)

Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά κόμικς του 1989, το The Crow, σκηνοθεσίας Rupert Sanders και σενάριο των Zach Baylin και Will Schneider, θα είναι η πέμπτη προσθήκη στο franchise και θα αποτελεί reboot της ταινίας του 1994 του Alex Proyas. Αν μη τι άλλο, το The Crow θα έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά των απανταχού fans του υπερφυσικού τρόμου. Ίσως αυτή είναι η ταινία που θα καταφέρει να αναβιώσει ένα πολυαγαπημένο σύμπαν και χαρακτήρα.

Longlegs (2024)

Ο Oz Perkins θα σκηνοθετήσει τον Nicolas Cage στο Longlegs. Η ιστορία έχει βασικό πρωταγωνιστή τον Lee Harker, ένα ταλαντούχο πράκτορα του FBI, που του έχει ανατεθεί μία ανεξιχνίαστη υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου. Καθώς η έρευνα γίνεται πιο περίπλοκη και αποκαλύπτονται απόκρυφα στοιχεία, ο Harker, συνειδητοποιεί μία περίεργη σύνδεση με τον αδίστακτο δολοφόνο και πρέπει να δράσει γρήγορα για να αποτρέψει άλλη μία δολοφονία.

Ο Nicolas Cage τοποθετημένος σε πλαίσιο μίας τέτοιας πλοκής σίγουρα είναι αρκετό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον σου.

Return to Silent Hill (2024)

Η ταινία Return to Silent Hill θα είναι βασισμένη στο βιντεοπαιχνίδι, Silent Hill , και σκηνοθέτης της είναι ο Christophe Gans. H επίσημη σύνοψη αναφέρει: Ακολουθούμε τον James (Irvine), έναν άντρα που έχει “διαλυθεί” μετά τον χαμό της μιας και μοναδικής τους αγάπης (Anderson). Όταν ένα μυστηριώδες γράμμα γράφει να επισκεφθεί το Silent Hill για να την αναζητήσει, εκείνος βρίσκει μια τελείως αλλαγμένη πόλη σε σχέση με αυτή που είχε στο μυαλό του. Καθώς ο James κατευθύνεται πιο βαθιά στο “σκοτάδι”, συναντάει τρομακτικές φιγούρες τόσο γνωστές, όσο και νέες και αρχίζει να αμφισβητεί τη λογική, καθώς αγωνίζεται να κατανοήσει την πραγματικότητα, ενώ προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, με σκοπό να σώσει τη χαμένη του αγάπη.

Η συγκεκριμένη ταινία θα είναι η τρίτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Silent Hill. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρουν να τιμήσουν την κληρονομιά που έχουν αφήσει πίσω τους τα παιχνίδια. Οι προσδοκίες είναι χαμηλές, ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να ζούμε με την ελπίδα μίας καλύτερης μεταφοράς των παιχνιδιών στην μεγάλη οθόνη.