GTA 6 vs GTA Vice City: Δείτε τη διαφορά στα γραφικά από το 2002 στο σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο δεκαετίες τεχνολογικής εξέλιξης στην πράξη
06 Δεκεμβρίου 2023 18:52
GTA 6 vs GTA Vice City: Δείτε τη διαφορά στα γραφικά από το 2002 στο σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πριν μερικές ώρες, η Rockstar Games έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας το πρώτο trailer του GTA VI. Αμέσως, το βίντεο έγινε απόλυτα viral, σπάζοντας πολλαπλά ρεκόρ engagement, με την gaming κοινότητα να σχολιάζει κάθε πτυχή του.

Τα γραφικά του όμως ήταν ένα βασικό θέμα πολλών συζητήσεων, με τους σχολιαστές στα social media να μένουν εντυπωσιασμένοι με τις λεπτομέρειες στην κάθε γωνία, την πυκνότητα των NPCs, τα animations, τα physics, την κλίμακα, τους φωτισμούς και όχι μόνο. Η Rockstar Games κάνει χρήση τη δικής της RAGE (Rockstar Advanced Game Engine) μηχανής γραφικών, την οποία συντηρεί και αναβαθμίζει από το 2006.

Βέβαια, αυτό δεν ίσχυε και για το αρχικό Grand Theft Auto: Vice City. Τότε, η Rockstar Games είχε αναπτύξει τον τίτλο με την RenderWare, μια μηχανή γραφικών που αναπτύχθηκε από την βρετανική ομάδα ανάπτυξης Criterion Software, γνωστή για τα Burnout και Need for Speed. Παρόλα αυτά, μιας και τα δύο παιχνίδια μοιράζονται το ίδιο setting, την Vice City, η οποία βασίζεται στο Μαϊάμι της Φλόριντα, πολλά σκηνικά και τοποθεσίες είναι παρόμοια.

Αναμενόμενα, λοιπόν, οι πρώτες συγκρίσεις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, ο YouTuber Black Pot ετοίμασε μια σύγκριση των χαρτών των δύο παιχνιδιών, η οποία δείχνει το τεράστιο τεχνολογικό άλμα από το 2002 στο 2023, ιδίως όσον αφορά την κλίμακα. Ομοίως, ο YouTuber FGS προσπάθησε να φτιάξει ξανά όσο περισσότερες σκηνές γίνεται από το trailer του GTA 6, χρησιμοποιώντας πλάνα μόνο από το Vice City, με αποτέλεσμα μια σύγκριση που βγάζει ακόμη περισσότερο…μάτια.

Πρόκειται από τις περιπτώσεις που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε σας αφήνουμε να απολαύσετε τα εν λόγω βίντεο μέσα από τους players που ακολουθούν παρακάτω.

Το Grand Theft Auto VI βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για τις κονσόλες της τρέχουσας γενιάς, PlayStation 5, Xbox Series X και Xbox Series S. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν έχει οριστεί ακόμη, ωστόσο γνωρίζουμε πως αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο 2025.