Tech Tip: Τι να κάνετε αν το iPhone σας κολλήσει εντελώς

Κάτι που πρέπει να γνωρίζει κάθε κάτοχος iPhone
26 Νοεμβρίου 2023 12:47
Tech Tip: Τι να κάνετε αν το iPhone σας κολλήσει εντελώς

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 15 και μαζί του η νέα έκδοση του iOS, το iOS 17, πρώτο θέμα συζήτησης έγινε η υπερθέρμανση της συσκευής, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple οφειλόταν σε ένα bug του λειτουργικού συστήματος. Το πρόβλημα αυτό διορθώθηκε άμεσα με το iOS 17.0.3, με την Apple να κυκλοφορεί αρκετές ενημερώσεις από τότε για να σταθεροποιήδσει ακόμη περισσότερο το λειτουργικό της σύστημα.

Τώρα, ο αμερικανικός κολοσσός έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη bug, το οποίο δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο σοβαρό, αλλά είναι σίγουρα αρκετά πιο...περίεργο. Συγκεκριμένα, οι χρήστες των social media ανακάλυψαν ένα bug που μπορεί να κάνει τα περισσότερα iPhone μοντέλα να παγώνουν εντελώς, σε βαθμό που δεν λειτουργεί ούτε το power button.

Το bug, το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί πολύ εύκολα, απαιτεί από το χρήστη να κάνει αναζήτηση κάποιας εφαρμογής στο App Library. Αν όσο κάνει αναζήτηση κρατήσει τον κέρσορα για να τον μεταφέρει σε άλλο σημείο της λέξης και ταυτόχρονα κάνει scroll, το iPhone παγώνει εντελώς αν ο χρήστης προσπαθήσει να κάνει ξανά κλικ στην μπάρα αναζήτησης.

Μπορείτε να το δείτε εν δράσει μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.

Το bug προφανώς είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί από μόνο του, αλλά εύκολα κάποιος που το γνωρίζει μπορεί να το προκαλέσει αν πάρει στα χέρια του το iPhone ενός ανυποψίαστου κατόχου.

Ορίστε, λοιπόν, ένα χρήσιμο tip που αξίζει να γνωρίζετε: Υπάρχει ένας συνδυασμός κουμπιών που αναγκάζει το iPhone να κάνει επανεκκίνηση, ακόμη και στην περίπτωση που μοιάζει εντελώς παγωμένο και δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται λοιπόν να περιμένετε να σβήσει η συσκευή όταν η μπαταρία πέσει στο 0%, υπάρχει τρόπος να την ξεκολλήσετε άμεσα.

Πως να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση (force restart) το iPhone σας:

Αν το iPhone δεν αποκρίνεται και δεν είναι δυνατή η απενεργοποίηση και η εκ νέου ενεργοποίησή του, πραγματοποιήστε επιβολή επανεκκίνησης.

  1. Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί αύξησης έντασης ήχου.
  2. Πατήστε και αφήστε γρήγορα το κουμπί μείωσης έντασης ήχου.
  3. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλευρικό κουμπί.
  4. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο Apple, αφήστε το πλευρικό κουμπί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε iPhone μοντέλα παλιότερα του iPhone 8, η διαδικασία είναι διαφορετική. Στην περίπτωση που είστε κάτοχος τέτοιου μοντέλου, μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple πατώντας εδώ.