5+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου που πρέπει να έχετε δει έστω μια φορά

Μία λίστα για όλα τα γούστα
25 Νοεμβρίου 2023 13:18
5+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμου που πρέπει να έχετε δει έστω μια φορά

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι η εποχή για πιο «ζεστές» ταινίες, όπως είναι τα Harry Potter, το Home Alone και άλλες, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να παρακολουθήσουν και κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα μία ταινία τρόμου με θεματολογία τις γιορτές. Έχουμε κάνει πολλές λίστες στο παρελθόν με ταινίες και σειρές που αξίζει να δείτε μέσα στις γιορτές, αλλά αυτή τη φορά είπαμε να κάνουμε και μία λίστα για εκείνους που ψάχνουν κάτι άλλο.

Υπάρχουν πολλές λίστες στο διαδίκτυο με «τις καλύτερες horror ταινίες» για να δείτε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και εμείς συλλέξαμε κάποιες που πιστεύουμε ότι αξίζει να έχετε παρακολουθήσει έστω και μία φορά στη ζωή σας.

Φυσικά, οι επιλογές ήταν αμέτρητες και στην παρακάτω λίστα δε θα βρείτε μόνο «viral» ταινίες, αλλά και ταινίες που ίσως σας είχαν ξεφύγει όλα αυτά τα χρόνια και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να τις βάλετε στην watchlist σας.

Black Christmas

Το Black Christmas είναι μια κλασσική ταινία τρόμου που προτείνουν πολλοί για τα Χριστούγεννα, που είχε κυκλοφορήσει το 1974 σε σκηνοθεσία του Bob Clark και σενάριο του Roy Moore.  

Πλοκή: Σε μια μικρή πανεπιστημιούπολη κάπου στη Βόρεια Αμερική, κάποια κορίτσια γιορτάζουν την επιστροφή τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Δεν γνωρίζουν όμως ότι ενώ εκείνες διασκεδάζουν κάποιος μπήκε από τη σοφίτα στο σπίτι και θα απειλήσει τις ζωές τους...

Παίζουν οι Olivia Hussey, Keir Dullea, Margot Kidder, John Saxon, Marian Waldman, Andrea Martin, James Edmond, Doug McGrath, Art Hindle και άλλοι.

Gremlins

Κι όμως, υπάρχει αρκετός κόσμος μέχρι και σήμερα που δεν έχετε παρακολουθήσει μία από τις δημοφιλέστερες ταινίες τρόμου των ‘80s. Τα Gremlins κυκλοφόρησαν το 1984 σε σκηνοθεσία του Joe Dante και σε σενάριο του Chris Columbus, ενώ είχαν αγαπηθεί ιδιαίτερα και στην Ελλάδα με πάρα πολλές επαναλήψεις στην τηλεόραση.

Πλοκή: Το δώρο του νεαρού Μπίλι για τα Χριστούγεννα είναι ένα μανγκουάι, ένα παράξενο κατοικίδιο που παραμένει άκακο όσο ο ιδιοκτήτης του τηρεί τρεις βασικούς κανόνες: όχι νερό, όχι δυνατό φως και ποτέ φαγητό μετά τα μεσάνυχτα. Ο Μπίλι θα αποδειχθεί απρόσεκτος, με ολέθριες συνέπειες για τον ίδιο, την οικογένειά του και ολόκληρη την πόλη.

Πρωταγωνιστούν οι Zach Galligan, Phoebe Cates, Hoyt Axton, Polly Holliday, Frances Lee McCain και Howie Mandel.

Krampus

Το Krampus είναι μια πιο πρόσφατη ταινία σε σχέση με τις δύο παραπάνω που είδαμε που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Η ταινία αντλεί έμπνευση από την Ευρωπαϊκή λαογραφία και κυκλοφόρησε το 2015 σε σκηνοθεσία Michael Dougherty και σενάριο των Todd Casey, Michael Dougherty και Zach Shields.

Πλοκή: Ο Κράμπους είναι ένας αποκρουστικός αρχαίος δαίμονας, το ακριβώς αντίθετο του Αϊ Βασίλη για τις γιορτές. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αναζητά άτακτα άτομα, ώστε να τα τιμωρήσει... Ο νεαρός Μαξ γυρνάει την πλάτη του στις γιορτές, μην αντέχοντας τη συμπεριφορά της οικογένειας του. Ακόμα χειρότερα, αυτοί πετυχαίνουν να απελευθερώσουν τον Κράμπους, και όλα τα όμορφα πλάσματα των εορτών παίρνουν τώρα τερατώδη μορφή. Η οικογένεια του Μαξ πρέπει τώρα να ενωθεί, ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Πρωταγωνιστούν οι Adam Scott, Toni Collette, David Koechner, Allison Tolman, Conchata Ferrell, Emjay Anthony, Stefania LaVie Owen, Krista Stadler, Lolo Owen, Queenie Samuel, Maverick Flack και Sage Hunefeld.

Silent Night, Deadly Night

Το Silent Night, Deadly Night είναι ένα κλασσικό Χριστουγεννιάτικο slasher που κυκλοφόρησε το 1984 σε σκηνοθεσία του Charles E. Sellier Jr. Αν είστε λάτρεις τέτοιων ταινιών σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Η ιστορία αφορά ένα παιδί ονόματι Μπίλι, ο οποίος υποφέρει από μετατραυματικό στρες επειδή είδε τη δολοφονία των γονιών του την παραμονή των Χριστουγέννων από έναν άνδρα μεταμφιεσμένο σε Άγιο Βασίλη. Πλέον είναι 18 χρονών και έξω από το ορφανοτροφείο και οι διακοπές του για τα Χριστούγεννα καταρρέουν όταν ο ίδιος γίνεται δολοφόνος με τα ρούχα του Άι Βασίλη.

Πρωταγωνιστούν οι Robert Brian Wilson, Lilyan Chauvin, Gilmer McCormick, Toni Nero, Linnea Quigley, Britt Leach και Leo Geter.

Inside

Το Inside κυκλοφόρησε το 2007 και είναι μια διαφορετική ταινία τρόμου που ήρθε από την Γαλλία με τίτλο À l'intérieur. Τη σκηνοθεσία είχαν αναλάβει οι Julien Maury και Alexandre Bustillo, με τον δεύτερο να γράφει και το σενάριο.

Πλοκή: Μια εγκυμονούσα γυναίκα στη Γαλλία του σήμερα, περνάει τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά χωρίς τον πρόσφατα χαμένο σύζυγό της. Μια νύχτα πριν γεννήσει, η πόρτα χτυπά και η γυναίκα που της ζητά να ανοίξει, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό στο μυαλό της: να της πάρει το αγέννητο παιδί. Και είναι πρόθυμη να κάνει τα πάντα για να το καταφέρει.

Παίζουν οι Béatrice Dalle και Alysson Paradis.

The Lodge

Η τελευταία ταινία της λίστας είναι το The Lodge που κυκλοφόρησε το 2019 σε σενάριο και σκηνοθεσία των Veronika Franz, Severin Fiala και Sergio Casci.

Πλοκή: Μία γυναίκα με τον νέο σύντροφό της και τα δύο παιδιά του, αποφασίζουν να κάνουν πρόωρα τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους σε μια απομονωμένη ορεινή εξοχική κατοικία. Ωστόσο, πολύ γρήγορα κάποια μυστικά από το παρελθόν έρχονται στο φως και θα αναταράξει τις σχέσεις τους.

Εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Riley Keough, Jaeden Martell, Lia McHugh, Alicia Silverstone και Richard Armitage.