Tech Tip: Το iOS 17 μπορεί να αναγνωρίζει κάθε σύμβολο που δε γνωρίζετε!

Από τις ταμπέλες πλυσίματος των ρούχων μέχρι το ενδείξεις service του αυτοκινήτου σας
16 Νοεμβρίου 2023 18:06
Tech Tip: Το iOS 17 μπορεί να αναγνωρίζει κάθε σύμβολο που δε γνωρίζετε!

Με την πρόσφατη μετάβαση στο iOS 17, η Apple ανανέωσε σημαντικά το Visual Look Up (Οπτική διερεύνηση), την λειτουργία οπτικής αναζήτησης των iPhone. Πρόκειται για μια δυνατότητα που παρά πολλοί δε γνωρίζουν, αλλά μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τις φωτογραφίες τους.

Η λειτουργία Visual Look Up είχε αρχικά εισαχθεί σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS και επιτρέπει στους χρήστες να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα των φωτογραφιών τους, πατώντας απλώς το κουμπί των πληροφοριών στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Αυτή η καινοτόμος λειτουργία έχει πλέον αναβαθμιστεί ριζικά, ώστε να αναγνωρίζει ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων και αντικειμένων, με το iOS 17 να την μετατρέπει σε ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο, το οποίο πρέπει να γνωρίζετε.

Για παράδειγμα, μια αξιοσημείωτη βελτίωση στο Visual Look Up του iOS 17 είναι η εκτεταμένη αναγνώριση φαγητών. Όταν οι χρήστες απαθανατίζουν εικόνες φαγητού, το iPhone μπορεί πλέον να αναγνωρίζει το πιάτο και να προσφέρει σχετικές συνταγές που προέρχονται απευθείας από το διαδίκτυο. Αυτή η λειτουργία δεν σταματά στα τρόφιμα όμως, αφού επεκτείνεται και σε μια ευρεία γκάμα συμβόλων. Από τις καθημερινές πινακίδες στο δρόμο, τις ενδείξεις στο καντράν του αυτοκινήτου μέχρι τις συχνά ακαταλαβίστικες οδηγίες πλυσίματος στις ετικέτες των ρούχων, το Visual Look Up μπορεί να εξηγήσει τα πάντα με μια φωτογραφία.

Για παράδειγμα, αν σας προβληματίζουν τα σύμβολα φροντίδας σε μια ετικέτα ρούχων, μια απλή φωτογραφία με το iOS 17 αρκεί για να αποσαφηνίσει τις οδηγίες πλύσης. Αφού φωτογραφήσετε την ετικέτα, το iPhone αναγνωρίζει αυτόματα όλα τα σύμβολα και εξηγεί τι ακριβώς σημαίνει το καθένα!

Ένα ακόμη κολπάκι που έφερε το iOS 17 είναι τα gestures που ενεργοποιούν το Visual Look Up. Κρατώντας παρατεταμένα οποιοδήποτε αντικείμενο υποστηρίζεται από την λειτουργία σε μια φωτογραφία, μπορείτε να μάθετε άμεσα περισσότερα σχετικά με αυτό. Τέλος, το Visual Look Up υποστηρίζει πλέον και βίντεο. Οποιαδήποτε στιγμή αρκεί να κάνετε pause το βίντεο που βλέπετε και να πατήσετε το κουμπί των πληροφοριών. Το iPhone θα αναλύσει ότι φαίνεται στην οθόνη, παρέχοντας πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης.

Πως να χρησιμοποιήσετε το ανανεωμένο Visual Look Up του iOS 17:

  • Ανοίξτε μια φωτογραφία σε πλήρη οθόνη ή θέστε σε παύση ένα βίντεο σε οποιοδήποτε καρέ.
  • Αν το κουμπί «Πληροφορίες» φέρει ένα σύμβολο με αστέρια, όπως το κουμπί «Πληροφορίες για ανιχνευμένο φαγητό» ή το κουμπί «Πληροφορίες για ανιχνευμένο σκύλο», είναι διαθέσιμη η Οπτική διερεύνηση.
  • Αγγίξτε το κουμπί «Πληροφορίες» με αστέρι και μετά αγγίξτε «Οπτική διερεύνηση» στο πάνω μέρος των πληροφοριών φωτογραφίας για να προβάλετε τα αποτελέσματα Οπτικής διερεύνησης.