Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν δείτε το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Το prequel του franchise έρχεται σύντομα στους κινηματογράφους
14 Νοεμβρίου 2023 11:37
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν δείτε το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Είστε έτοιμοι για τους νέους Αγώνες Πείνας; Τι κι αν η ιστορία της Katniss Everdeen που την υποδυόταν η Jennifer Lawrence έφτασε στο τέλος της; Η Lionsgate φαίνεται ότι δε θέλει να αποχαιρετήσει ακόμα το επιτυχημένο franchise της, αφού σε μερικές ημέρες από σήμερα θα παίξει στους κινηματογράφους το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes.

Πρόκειται για την 5η κατά σειρά ταινία στο σύμπαν του Hunger Games, όπου θέλει να σας διηγηθεί μια άλλη ιστορία, πολλά χρόνια πριν από τα γεγονότα της Katniss.

Όπως γνωρίζετε, τα Hunter Games ήρθαν στον κινηματογράφο το 2012 με το The Hunger Games και πρωταγωνίστρια την Jennifer Lawrence στο ρόλο της Katniss Everdeen. Συνολικά κυκλοφόρησαν τέσσερις ταινίες που τα πήγαν εξαιρετικά στο box office, ενώ αγαπήθηκαν και από το κοινό. Ωστόσο, μην περιμένετε να δείτε την Katniss στο The Ballad of Songbirds and Snakes, καθώς πρόκειται για ένα prequel που διαδραματίζεται πολλά χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, η νέα ταινία του Hunger Games λαμβάνει χώρα πριν από τις περιπέτειες της Katniss Everdeen και επικεντρώνεται στον νεαρό Coriolanus Snow, ο οποίος γίνεται τελικά ο “τύραννος” της Panem. Ως ένας 18χρονος, ο Snow επιλέγεται να γίνει μέντορας της Lucy Gray Baird, ενός κοριτσιού από τη φτωχική District 12, κατά τη διάρκεια των 10ων Αγώνων Πείνας.

Η περίληψη της ταινίας αναφέρει τα εξής:

Η Rachel Zegler (West Side Story) πρωταγωνιστεί ως Lucy Gray Baird , και είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως ο Tom Blyth ως μέντορας της, ο οποίος υποδύεται τον Coriolanus Snow, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας:

 

Ποιοι ηθοποιοί παίζουν στο νέο Hunger Games;

Στο The Ballad of Songbirds and Snakes θα δείτε μεταξύ άλλων τους Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Peter Dinklage, Josh Andrés, Josh Andrés Rivera και Viola Davis.

Η Hunter Schafer που έγινε ευρέως γνωστή από τη σειρά Euphoria υποδύεται την “Tigris”, ενώ θα δείτε και τον Peter Dinklage του Game of Thrones στο ρόλο του Dean Casca Highbottom. Η Davis θα είναι η κεντρική villain της ταινίας την Dr. Volumnia Gail.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο βετεράνος του franchise, o Francis Lawrence, αφού είχε καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα των Hunger Games: Catching Fire, Mockingjay Part 1 και Part 2. Τη διασκευή του σεναρίου έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος, Michael Arndt, που έγινε ευρέως γνωστός για το Little Miss Sunshine. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, και αυτή η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Susanne Collins που έγραψε το 2020.

Δείτε μερικές επίσημες εικόνες που έχουν δημοσιευθεί από την ταινία:

Πόση ώρα διαρκεί;

Σύμφωνα με το IMDB, το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του franchise, αφού διαρκεί 2 ώρες και 37 λεπτά!

Πότε θα κάνει πρεμιέρα το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes;

Στην Αμερική, η ταινία θα παίξει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις blockbuster παραγωγές -και όχι μόνο- στην Ελλάδα θα παίξει μία μέρα πριν, δηλαδή την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου.

Εσάς σάς έχει ψήσει το νέο Hunger Games; Πείτε μας στα σχόλια!