GTA 6: Περιμένοντας το trailer που θα ρίξει το internet!

Μια αναδρομή στο παρελθόν
08 Νοεμβρίου 2023 20:46
GTA 6: Περιμένοντας το trailer που θα ρίξει το internet!

Πριν μερικές ώρες η Rockstar Games έβαλε τέλος στις φήμες που εδώ και μήνες κυριολεκτικά δε σταματούσαν. Και επίσημα, γνωρίζουμε πως το πρώτο trailer του GTA 6 θα δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, τον Δεκέμβριου του 2023, μετά από περίπου δέκα χρόνια αναμονής.

Η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη στα social media, με το θέμα να παραμένει viral όλη την ημέρα. Η ανάρτηση της Rockstar Games στο X (πρώην Twitter) έσπασε το ρεκόρ engagement όλων των εποχών, αφού μέσα σε περίπου 5 ώρες συγκέντρωσε 75 εκατομμύρια προβολές και 1 εκατομμύριο likes. Ποτέ δεν έχει υπάρξει άλλη gaming δημοσίευση με τόσα likes στο social media.

Καθώς, λοιπόν, ο κόσμος του gaming σφύζει από ανυπομονησία για το trailer του GTA VI που αναμένεται να «ρίξει» το internet, ας πατήσουμε λίγο φρένο με μια αναδρομή στο παρελθόν. Τα trailers των Grand Theft Auto δεν ήταν ποτέ απλές επιδείξεις gameplay. Πάντα είχαν ένα άκρως χαρακτηριστικό στυλ που πολλές εταιρίες προσπάθησαν να μιμηθούν, όπως πρόσφατα με το The Day Before. Είναι στιγμές-ορόσημα, το καθένα από αυτά μια χρονοκάψουλα της εκάστοτε φάσης του gaming.

Από το πρωτοποριακό άλμα στο 3D με το GTA III, τους γεμάτους με νέον δρόμους του Vice City, μέχρι την αχανή έκταση του San Andreas, κάθε trailer ήταν μια επανάσταση. Το άλμα στο high-definition gaming με το GTA IV υποσχόταν μια σκληρή ιστορία με ανεπανάληπτο ρεαλισμό, ενώ τα κινηματογραφικά διαφημιστικά του GTA V μας εισήγαγαν στις ζωές τριών πολύπλοκων χαρακτήρων, με το παιχνίδι να θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για την αφήγηση ιστοριών στο μέσο, αφού πολλές φορές από τότε έχουμε δει αντίστοιχες ιδέες με πολλαπλούς χαρακτήρες, όπως στο πρόσφατο Marvel’s Spider-Man 2.

Η Rockstar Games είναι πλέον μετρ της τέχνης του hype, με κάθε τρέιλερ να είναι μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να κορυφώσει την ανυπομονησία. Η εμβληματική μουσική, οι κλεφτές ματιές στην αφήγηση και οι αξέχαστες εισαγωγές των χαρακτήρων, όλα είναι ενορχηστρωμένα για να γοητεύσουν, να προκαλέσουν συζητήσεις και να γεννήσουν αμέτρητες θεωρίες. Για παράδειγμα δε θα ξεχάσω τις εικασίες για τον Michael πριν μάθουμε περισσότερα για το GTA V, ο οποίος πολλοί νόμιζαν πως είναι ο Tommy Vercetti του Vice City.

Τώρα, λοιπόν, με το GTA VI στον ορίζοντα, οι προσδοκίες είναι στα ύψη μετά από τόσα χρόνια αναμονής. Πως θα εξελιχθεί το gameplay; Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές τελικά; Πώς θα είναι τα γραφικά; Όλες αυτές οι απορίες είναι αβέβαιο αν θα λυθούν τον Δεκέμβριο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως οι servers του YouTube θα ταρακουνηθούν για τα καλά.

Όσο, λοιπόν, έχουμε ακόμη internet, ας δούμε ξανά τα trailers όλων των GTA που έγραψαν ιστορία. Ποιες είναι οι στιγμές που ξεχωρίζετε από την ιστορική αυτή σειρά και τι ελπίζετε να δείτε στο επόμενο κεφάλαιο; Περιμένουμε τα σχόλιά σας!

Το trailer του GTA 3 που σόκαρε στην Ε3 2001:

Το μαγευτικό, στυλάτο trailer του GTA Vice City:

Το νοσταλγικό trailer του GTA San Andreas:

Το «βαρύ» trailer του GTA IV που είχε σοκάρει με το ρεαλισμό του:

Το θρυλικό trailer του GTA V που έχει τα πάντα: