Tech Tip: Τα YouTube βίντεο έχουν πλέον χρωματιστές μπάρες στα κινητά και έτσι μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε

Ο τρόπος να επιστρέψετε στον player που έχετε συνηθίσει
30 Οκτωβρίου 2023 08:50
Tech Tip: Τα YouTube βίντεο έχουν πλέον χρωματιστές μπάρες στα κινητά και έτσι μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε

Εδώ και κάποιο καιρό, η Google έχει ξεκινήσει ένα γενικότερο εγχείρημα ανανέωσης του YouTube, στο πλαίσιο του οποίου έχει προσθέσει διάφορα νέα χαρακτηριστικά και έχει πραγματοποιήσει και διάφορες οπτικές αλλαγές. Μια από αυτές είναι το Ambient Mode που υπάρχει εδώ και καιρό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η συγκεκριμένη λειτουργία χρωματίζει τη σελίδα τριγύρω από το πλαίσιο του video player. Έτσι, για να τραβήξει ακόμη περισσότερο την προσοχή των θεατών, το background δε μένει λευκό ή μαύρο μονίμως και αντιθέτως αλλάζει ανάλογα με τα χρώματα του κάθε καρέ του βίντεο που αναπαράγεται. Τώρα, η Google έφερε αυτή τη λειτουργία και στα smartphones.

Ειδικότερα, μιας και τα περισσότερα σύγχρονα κινητά έχουν μακρόστενες οθόνες και σχεδόν όλα  τα YouTube βίντεο είναι 16:9 αναλύσεων και όχι 21:9, το Ambient Mode κάνει τις μαύρες μπάρες που σχηματίζονται...χρωματιστές. Όπως και στους σταθερούς υπολογιστές, χρησιμοποιούνται χρώματα από το κάθε καρέ και έτσι ολόκληρη η οθόνη φωτίζεται πάντα.

Η νέα αυτή full-screen εμπειρία σίγουρα θα αρέσει σε πολλούς, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και πολλοί που αποσπώνται και θέλουν πίσω των κλασσικό player με τις απλές μαύρες μπάρες. Πέρα από το γεγονός ότι μετά από λίγο το μάτι της ξεχνάει εύκολα, οι μαύρες μπάρες έχουν και άλλα οφέλη αν έχετε κινητό με OLED οθόνη, αφού βοηθούν η μπαταρία να κρατάει περισσότερο.

Αν, λοιπόν, θέλετε να απενεργοποιήσετε τις χρωματιστές αυτές μπάρες του νέου full screen player του YouTube μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω πολύ εύκολα βήματα.

Πως να απενεργοποιήσετε το Ambient Mode της YouTube εφαρμογής:

Η επιλογή απενεργοποίησης είναι εύκολα προσβάσιμη και διαθέσιμη μέσα από κάθε βίντεο, με τα εξής βήματα:

  1. Επιλέξτε το γρανάζι των ρυθμίσεων όσο παρακολουθείτε κάποιο βίντεο.
  2. Επιλέξετε τις επιπλέον ρυθμίσεις.
  3. Απενεργοποιήστε το Ambient Mode από το σχετικό διακόπτη.