5 σειρές μυστηρίου που αξίζει να δείτε αν σας άρεσε το Bodies στο Netflix

Αξίζουν την προσοχή σας
26 Οκτωβρίου 2023 19:39
5 σειρές μυστηρίου που αξίζει να δείτε αν σας άρεσε το Bodies στο Netflix

Με αφορμή το Bodies, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix θέλουμε να σας προτείνουμε διάφορες σειρές μυστηρίου που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας. Να σας πούμε ότι το Bodies είναι μία μίνι σειρά μυστηρίου που έγινε πριν από μερικές ημέρες διαθέσιμη και έχει ήδη αποκτήσει το κοινό της, αφού παραμένει στην κορυφή των Charts της υπηρεσίας.

Αν ακόμη δεν παρακολουθήσατε το Bodies, η επίσημη σύνοψή του λέει τα εξής: Τέσσερις ντετέκτιβ. Τέσσερις χρονολογίες. Ένα πτώμα. Για να σώσουν τη Μεγάλη Βρετανία, θα πρέπει πρώτα να διαλευκάνουν τον φόνο που άλλαξε τον ρου της ιστορίας.

Το σενάριο του Bodies έχουν γράψει οι Paul Tomalin και Danusia Samal, ενώ τα οκτώ επεισόδια έχουν σκηνοθετήσει οι Marco Kreuzpaintner και Haolu Wang. Στη σειρά πρωταγωνιστή ο Jacob Fortune-Lloyd στο ρόλο του Karl Whiteman, ενώ πλάι του θα βρίσκεται και η Shira Haas ως Iris Maplewood, αλλά και η Amaka Okafor στο ρόλο της Shahara Hasan. Παίζουν επίσης οι Kyle Soller, Tom Mothersdale, Synnove Karlsen, Stephen Graham, George Parker, Michael Jibson, Gabriel Howell, Chloe Raphael, Derek Riddell, Emily Barber και άλλοι.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 5 σειρές που αξίζει να παρακολουθήσετε και είναι ό,τι πρέπει τώρα που ξεκινάνε τα…κρύα!

Dark (Σκοτάδι) | Netflix

Το Dark είναι μία από τις δημοφιλέστερες σειρές μυστηρίου-sci-fi του Netflix που σίγουρα αξίζει να τσεκάρετε αν είχε ξεφύγει από το ραντάρ σας. Πρόκειται για μία γερμανικής παραγωγής σειρά που αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα με τρεις συνολικές σεζόν.

Η πλοκή αναφέρει: Η εξαφάνιση ενός παιδιού οδηγεί τέσσερις οικογένειες σε ένα μανιώδες κυνήγι απαντήσεων, καθώς ξετυλίγουν ένα ασύλληπτο μυστήριο που απασχολεί τρεις γενιές.

Παίζουν οι: Louis Hofmann, Karoline Eichhorn, Lisa Vicari, Maja Schöne, Jördis Triebel, Andreas Pietschmann, Stephan Kampwirth, Paul Lux, Oliver Masucci, Moritz Jahn, Peter Benedict, Gina Stiebitz και άλλοι.

The Sinner (Αμάρτημα) | Netflix

Το The Sinner θα το βρείτε επίσης στο Netflix και σίγουρα αξίζει να το δείτε αν λατρεύετε τις σκοτεινές σειρές με μυστήριο. Πρόκειται για ένα σόου με τέσσερις σεζόν των 8 επεισοδίων έκαστος, όπου κάθε κύκλος καταπιάνεται με νέα πρόσωπα -σχεδόν-.

Η πλοκή αναφέρει: Όταν μια νεαρή μητέρα μαχαιρώνει έναν ξένο μέχρι θανάτου, ένας ντετέκτιβ επιχειρεί να λύσει το μυστήριο που φαίνεται να κρύβεται στη χαμένη μνήμη της.

Παίζουν οι: Bill Pullman, Jessica Hecht, Dohn Norwood, Adam LeFevre, Jessica Biel, Christopher Abbott, Carrie Coon, Frances Fisher, Natalie Paul, Alice Kremelberg, Eddie Martinez, Abby Miller και άλλοι.

Twin Peaks

Το Twin Peaks κυκλοφόρησε το 1990 και είναι από τις ποιοτικότερες τηλεοπτικές σειρές στην ιστορία. Πρόκειται για ένα δράμα μυστηρίου που έφτασε από τον θρυλικό δημιουργό David Lynch, αλλά και τον Mark Frost. Η σειρά που αγαπήθηκε ανά τα χρόνια πρέπει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της “must watch” λίστα σας και σας υποσχόμαστε ότι θα σας ανατριχιάσει με την σκοτεινή ατμόσφαιρα της, αλλά και με την υπόθεσή της.

Πλοκή: Έτος 1989. Σε μια μικρή, ορεινή και απομονωμένη πόλη της επαρχίας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ μία τελειόφοιτη μαθήτρια του τοπικού Λυκείου ανακαλύπτεται δολοφονημένη. Στο «ειδυλλιακό» Twin Peaks όπου το αίσθημα της συνεκτικής κοινότητας παραμένει ισχυρό και διατηρείται μια στενή σχέση με τη φύση, καταφθάνει ένας πράκτορας του FBI με μεγάλη συναίσθηση της ηθικής, εξαιρετικά ανορθόδοξες μεθόδους και στόχο να βρει τον υπαίτιο – ίδιο απ’ ότι φαίνεται με αυτόν που είχε δολοφονήσει έναν χρόνο πριν μια άλλη νεαρή γειτονικής πόλης με παρόμοιο, αποκρουστικό τρόπο.

Σύντομα γίνεται αντιληπτό ότι η νεκρή Λώρα Πάλμερ σχετιζόταν απρόσμενα με πολλά μέλη της κοινότητας και ότι η «άμεμπτη» και αγνή εικόνα εκείνης μα και της πόλης κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά. Ο πράκτορας Ντέιλ Κούπερ, έχοντας τη συνδρομή του τοπικού Σερίφη και των ενοράσεων του ασυνειδήτου του, γρήγορα αντιλαμβάνεται πως ο φόνος αγγίζει ακόμα βαθύτερες πραγματικότητες – στα όρια του υπερφυσικού…

Παίζουν οι: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn, Warren Frost, Peggy Lipton, James Marshall, Everett McGill, Jack Nance, Joan Chen, Kimmy Robertson και άλλοι.

The OA | Netflix

Το The OA κυκλοφόρησε το 2016 στο Netflix και παρόλο που θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες σεζόν, δυστυχώς δεν πήρε το πράσινο φως για τη συνέχεια. Μπορεί από πολλούς να θεωρείται ημιτελής (και έχουν δίκιο), αλλά οι δύο σεζόν που βγήκαν σίγουρα θα σας κρατήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον μπροστά στην τηλεόρασή σας.

Πλοκή: Εφτά χρόνια μετά την εξαφάνισή της από το σπίτι της, μια νεαρή γυναίκα επιστρέφει με μυστηριώδεις νέες ικανότητες και στρατολογεί πέντε αγνώστους σε μια μυστική αποστολή.

Παίζουν οι: Brit Marling, Emory Cohen, Patrick Gibson, Jason Isaacs, Ian Alexander, Phyllis Smith, Brendan Meyer, Brandon Perea, Will Brill, Sharon Van Etten, Scott Wilson και άλλοι.

Severance | Apple TV+

Τι θα συνέβαινε αν όλα τα άγχη, τα προβλήματα, η ψυχολογική πίεση αλλά και η μονοτονία της δουλειά σας διαγραφόντουσαν από την μνήμη σας μόλις επιστρέφατε σπίτι; Όλα αυτά θέλει να σας διηγηθεί η Apple σε μία από τις καλύτερες σειρές που έχει αυτή τη στιγμή στο Apple TV+.

Πλοκή: Ο Μαρκ ηγείται μιας ομάδας υπαλλήλων των οποίων οι αναμνήσεις έχουν διαχωριστεί χειρουργικά σε αναμνήσεις δουλειάς και προσωπικής ζωής. Όταν ένας μυστηριώδης συνάδελφος εμφανίζεται εκτός δουλειάς, ξεκινά ένα ταξίδι για να ανακαλύψει την αλήθεια για τις δουλειές τους

Παίζουν οι: Patricia Arquette, Christopher Walken, Adam Scott, John Turturro, Britt Lower, Zach Cherry, Dichen Lachman, Jen Tullock, Tramell Tillman και Michael Chernus.

Εσείς έχετε παρακολουθήσει όλες τις παραπάνω σειρές; Ποια μπήκε στη λίστα σας; Πείτε μας στα σχόλια!