Watchmen HBO: Facts για την superhero σειρά που λατρεύτηκε από τους DC fans και σάρωσε τα βραβεία

Το Watchmen έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 2019
20 Οκτωβρίου 2023 15:45
Watchmen HBO: Facts για την superhero σειρά που λατρεύτηκε από τους DC fans και σάρωσε τα βραβεία

Σήμερα είναι η 4η επέτειο της πολύ γνωστής και επιτυχημένης σειράς του HBO, Watchmen, η οποία βασίζεται φυσικά στα κόμικς της DC. Πρόκειται για μία δραματική σειρά με μπόλικο μυστήριο που κέρδισε κοινό και κριτικούς όταν έκανε πρεμιέρα το 2019, με τους fans να διψούσαν για έναν 2ο κύκλο, παρά του ότι ήταν μια “limited series” (μίνι σειρά).

Το Watchmen ήταν μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές του καλωδιακού καναλιού που λάμβανε χώρα σε μια εναλλακτική ιστορία όπου οι σούπερ ήρωες έχουν μετατραπεί σε παραβάτες του νόμου.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι στο Watchmen έπαιζε ο βραβευμένος με Όσκαρ, Jeremy Irons ως ο ‘Ozymandias’, αλλά και οι: Regina King (The Leftovers), Don Johnson (Django Unchained), Louis Gossett Jr. (Hap and Leonard), Tim Blake Nelson (Colossal), Adelaide Clemens (Rectify), Andrew Howard (Bates Motel), Frances Fisher (Masters of Sex), Jacob Ming-Trent (White Famous), Yahya Abdul-Mateen II (The Handmaid’s Tale), Sara Vickers (The Crown), Tom Mison (Sleepy Hollow), Jean Smart (Fargo), και James Wolk (Zoo, Tell Me a Story).

Με αφορμή τα 4α γενέθλια της σειράς, συγκεντρώσαμε μερικά facts που ίσως να μη γνωρίζατε.


Η πρώτη σειρά βασισμένη σε κόμικς που βγήκε η καλύτερη μίνι σειρά

Το Watchmen βραβεύτηκε ως η καλύτερη μίνι-σειρά στα βραβεία Emmy του 2020 και απέσπασε 11 συνολικά βραβεία! Μάλιστα, είναι η μόνη μίνι σειρά από κόμικς που καταφέρνει το απόλυτο Emmy βραβείο.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια…

Το Watchmen που είδατε στο HBO ήταν η δεύτερη προσπάθεια... Ο Terry Gilliam επιχείρησε μία διασκευή του Watchmen τη δεκαετία του ’90, αλλά τελικά το HBO δεν μπορούσε να διαθέσει τον προϋπολογισμό που ήθελε ο δημιουργός, και τελικά δεν βγήκε ποτέ στον αέρα. Ο Gilliam ήθελε να κάνει κάτι επικό όπως είχε δηλώσει και είχε ένα μεγάλο cast όπως την Jamie Lee Curtis στο ρόλο της Silk Spectre.

“The Tulsa Massacre”

Η σφαγή της Τάλσα το 1921 είναι ένα πραγματικό ιστορικό γεγονός. Το γεγονός αυτό ήταν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητο μέχρι που το είδαμε στο Watchmen.

Όχι, δεν έχει σχέση με την ταινία του 2009.

Η σειρά είναι μια συνέχεια της νουβέλας του 1986 αντί της κινηματογραφικής μεταφοράς Watchmen  που είδαμε το 2009. Πολλά γεγονότα ιστορίας και χαρακτήρες από το νουβέλα που άλλαξαν ή αφαιρέθηκαν στην ταινία αναφέρονται ή εμφανίζονται στη σειρά.

Ο Jeremy Irons δεν είχε ιδέα τι θα γινόταν στην πλοκή

Ο Jeremy Irons, ο οποίος υποδυόταν τον Adrian Veidt ισχυρίστηκε ότι η παραγωγή του έδινε σελίδες του σενάριου μόνο στις σκηνές που ήταν παρών και έτσι δεν είχε ιδέα για τις ανατροπές που θα έπαιρνε η πλοκή.

“1985”

Ο κωδικός ασφαλείας που χρησιμοποιείται για την είσοδο στο μυστικό κρησφύγετο της Sister Night είναι το 1985, που είναι και η χρονιά που λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα του κόμικς.

Εσείς έχετε παρακολουθήσει τη μίνι σειρά του HBO; Πείτε μας στα σχόλια!