Το Batman: Arkham City συνεχίζει να έχει την υψηλότερη βαθμολογία σε superhero παιχνίδι στην ιστορία

Πέρασαν 12 χρόνια από την κυκλοφορία του
18 Οκτωβρίου 2023 20:36
Το Batman: Arkham City συνεχίζει να έχει την υψηλότερη βαθμολογία σε superhero παιχνίδι στην ιστορία

Το Batman: Arkham City κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 2011 από την Rocksteady Studios με publisher φυσικά την Warner Bros. Κεντρικός director του παιχνιδιού ήταν ο Sefton Hill, ενώ στην παραγωγή βρίσκονταν μεταξύ άλλων οι Daniel Bailie και Nathan Burlow. Με αφορμή την 12η επέπτειο του θρυλικού παιχνιδιού, παρακάτω θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα facts που ίσως να μη γνωρίζατε.

Πριν περάσουμε, όμως, στα facts, να σας υπενθυμίσουμε ότι το Batman: Arkham City παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο καλοβαθμολογημένο superhero παιχνίδι στο Metacritic, όλων των εποχών. Κάτω από αυτό, βρίσκονται μεταξύ άλλων τα εξής παιχνίδια: Batman: Arkham Asylum με 91/100, το επερχόμενο Marvel’s Spider-Man 2 του PS5, με 90/100, καθώς και τα Marvel vs. Capcom 2, Injustice 2, Marvel's Spider-Man, Batman: Arkham Knight, Spider-Man, Marvel vs. Capcom 3, X-Men Legends II: Rise Of Apocalypse και The Incredible Hulk: Ultimate Destruction

Επίσης, να σας υπενθυμίσουμε ότι το Arkham City βασίζεται φυσικά στα κόμικς της DC και πιο συγκεκριμένα στο βιβλίο “Mythos” και είναι άμεσο sequel του Batman: Arkham Asylum, ενώ το σενάριο είχε γράψει ο Paul Dini και οι Paul Crocker και Sefton Hill. Ο τίτλος τα είχε πάει εξαιρετικά εμπορικά όταν κυκλοφόρησε και είχε πουλήσει περισσότερα από 12.5 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως, με έσοδα που ξεπέρασαν τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Το Batman: Arkham City μοιράζεται επίσης την ίδια βαθμολογία στο Metacritic με το εξαιρετικά δημοφιλές, The Elder Scrolls V: Skyrim, που είχαν κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά, ενώ είχε κερδίσει και πολλά βραβεία από διάφορες διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων των Game of the Year, Best Action Game, Best Action Adventure Game, Best Adventure Game και Best Original Score.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μαζί και μερικά facts για να γιορτάσουμε την 12η επέτειο του θρυλικού παιχνιδιού της Rocksteady.

Η Rocksteady χρειάστηκε να μεγαλώσει

Η ομάδα ανάπτυξης χρειάστηκε να μεγαλώσει πολύ για να δημιουργήσει το Batman: Arkham City. Μπορεί το Arkham Asylum να ήταν ένα πιο μικρό και γραμμικό παιχνίδι, σε έναν σχετικά μικρό χάρτη, ωστόσο, στο sequel, ο χάρτης ήταν περίπου πέντε φορές μεγαλύτερος. Και αυτό διότι δεν διαδραματιζόταν μόνο στο Asylum, αλλά σε ένα μεγάλο μέρος της Gotham City. Έτσι, λοιπόν, η Rocksteady έπρεπε να επεκταθεί τότε και είχε προσλάβει τουλάχιστον 25 νέους υπαλλήλους για να τη βοηθήσουν στο sequel. Τότε, μετρούσε 100 developers.

Υπήρχε easter egg που λίγοι πρόσεξαν

Σύμφωνα με το CBR, υπάρχει ένα easter egg στο Arkham Asylum, που επιβεβαίωνε ουσιαστικά τι θα ερχόταν μετά από αυτό το παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο του franchise, υπάρχει ένα μυστικό δωμάτιο που πάνω στον τοίχο είχε τον χάρτη της Gotham City. Πρόκειται για ένα easter egg που δεν είχαν βρει πολλοί, αλλά έγινε γνωστό αργότερα όταν η Rocksteady αποκάλυψε την τοποθεσία του.  

Γιατί δεν υπήρχε το Batmobile;

Οι fans του Batman αναρωτιόντουσαν εκείνη την εποχή πώς γίνεται να μην υπάρχει το Batmobile σε αυτό το παιχνίδι. Η Rocksteady αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το Batmobile στο sequel λόγω του κακού εδάφους και των στενών περιβαλλόντων που είχε τότε η Arkham City. Βέβαια, το είδαμε στο Arkham Knight λίγα χρόνια αργότερα.

Κωδικός “Sarah”

Η κωδική λέξη "Sarah" που δόθηκε στους officers αξιωματικούς από τον Gordon αναφέρεται στη σύζυγό του Sarah Essen-Gordon που σκοτώθηκε από τον Joker στα Detective Comics #741.

Ο Mark Hamill και το "Batman: The Killing Joke"

Όταν κυκλοφόρησε το Batman: Arkham City, ο θρυλικός Mark Hamill που έδινε τη φωνή του στον Joker όλα αυτά τα χρόνια, είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει από αυτόν τον ρόλο, εκτός κι αν κάποια στιγμή βγει ένα παιχνίδι (ή κάτι άλλο) που θα περιέχει μια εμβληματική σκηνή από το "Batman: The Killing Joke". Λίγα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το 3ο κεντρικό κεφάλαιο της σειράς, το Batman: Arkham Knight, το οποίο περιέχει ένα flashback event από το συγκεκριμένο κόμικ, με αποτέλεσμα ο Hamill να επιστρέφει στο ρόλο του.

Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας superhero παιχνίδι; Πείτε μας στα σχόλια!

Πηγή CBR, IMDB