Το μέλλον του Assassin’s Creed ενδέχεται να πάρει μια πολύ, πολύ περίεργη τροπή!

Υπάρχει ένα κρυφό «mindf**k» στο τέλος του AC Mirage
18 Οκτωβρίου 2023 17:37
Το μέλλον του Assassin’s Creed ενδέχεται να πάρει μια πολύ, πολύ περίεργη τροπή!

Όσοι είστε εξοικειωμένοι με τη σειρά Assassin’s Creed, γνωρίζετε ότι πέρα από την διαφορετική χρονική περίοδο του κάθε παιχνιδιού στο παρελθόν, υπάρχει ταυτόχρονα και μια ιστορία που τρέχει στον παρόν, αφού η αιώνια μάχη των Assassins και των Templars συνεχίζεται. Βέβαια, μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας του Desmond στο Assassin’s Creed III, η αφήγηση στη σύγχρονη εποχή έχει μειωθεί στο ελάχιστο στα παιχνίδια, με τις περισσότερες εξελίξεις να συμβαίνουν στο επιπρόσθετο υλικό που κυκλοφορεί η Ubisoft, όπως κόμικς. Βέβαια, αυτή είναι μια συζήτηση για μια άλλη φορά, αφού μια νέα ανακάλυψη έρχεται τώρα να δείξει πως το μέλλον του Assassin’s Creed ενδέχεται να πάρει μια πολύ περίεργη και διαφορετική τροπή!

Συγκεκριμένα, δεν αποκλείεται στα επόμενα παιχνίδια να δούμε αφήγηση και σε ένα εντελώς διαφορετικό timeline: στο μέλλον! Ναι, καλά διαβάσατε, η Ubisoft φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τη δράση των Assassin’s Creed τίτλων στο μέλλον.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο YouTuber και dataminer Sliderv2 ανακάλυψε στα αρχεία του πρόσφατου Assassin’s Creed Mirage ένα cutscene που δεν χρησιμοποιήθηκε και το οποίο αλλάζει εντελώς το δεδομένα. Ειδικότερα, οι developers είχαν ετοιμάσει μια post-credits σκηνή που λαμβάνει χώρα στο μέλλον. Σε αυτή ακούμε δύο Animus χειριστές να αναφέρονται στον 21ο αιώνα ως «αρχαία ιστορία». Ειδικότερα, μιλάνε για τον William Miles, επικεφαλής των Assassins στο τώρα και πατέρα του Desmond, λέγοντας: “Ήταν ένας από τους τελευταίους πριν από το Great Shift". Ο δεύτερος operator απάντησε χαρακτηριστικά σε αυτό λέγοντας: "Το Shift έγινε τον 21ο αιώνα. Είναι αρχαία ιστορία."

Φυσικά, τα γεγονότα των Assassin’s Creed μέχρι τώρα λαμβάνουν όντως χώρα στον 21ο αιώνα, με πολλά να αντιστοιχίζονται μάλιστα στις χρονιές κυκλοφορίας τους. Για παράδειγμα, το Assassin’s Creed III κυκλοφόρησε το 2012 και τα γεγονότα του επίσης λάμβαναν χώρα το 2012, ενώ το Assassin's Creed Valhalla κυκλοφόρησε το 2020 και τα γεγονότα του λάμβαναν χώρα ομοίως το 2020.

Όπως φαίνεται λοιπόν, τα επόμενα Assassin’s Creed ενδέχεται να αφήσουν το τώρα για το μέλλον, το πολύ μακρινό μέλλον. Αλλά, το cutscene, το οποίο ο dataminer κατάφερε να φορτώσει στη μηχανή γραφικών, περιλαμβάνει και μια ακόμη λεπτομέρεια που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, αφού το ίδιο το Mirage ενδέχεται να είναι το πρώτο παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στο μέλλον! Συγκεκριμένα, όσο ακούγεται ο εν λόγω διάλογος, βλέπουμε τον αετό του Basim να απομακρύνεται από τη Βαγδάτη και να πετάει στην έρημο. Ξαφνικά, περνάει δίπλα από μια κεραία τηλεπικοινωνιών! Φυσικά, πρόκειται για μια τεχνολογία που δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση τον 9ο αιώνα και δεν μοιάζει με κάποιο απομεινάρι του πολιτισμού των ISU.

Τι σημαίνει αυτό; Η δράση του Assassin’s Creed Mirage μπορεί να μην είναι μια απλή ψηφιακή εξομοίωση από το DNA κάποιου, όπως γνωρίζουμε ότι κάνει το Animus. Αντιθέτως, μπορεί να είναι ένας κόσμος με φυσική υπόσταση στο lore που έχει στηθεί από τους μελλοντικούς ανθρώπους. Ίσως να είναι μια επόμενη γενιά του Animus που να μπλέκει το Virtual Reality της τωρινής γενιάς, με το ίδιο το φυσικό περιβάλλον, κάτι σαν Augmented Reality δηλαδή.

Βέβαια, όλες αυτές οι εικασίες δεν έχουν και τόσο νόημα, αφού η Ubisoft αποφάσισε να διαγράψει εν τέλει αυτό το cutscene από την τελική έκδοση του παιχνιδιού, οπότε τα πλάνα της μπορεί να έχουν αλλάξει.

Πάντως, το όνομα του αρχείου παρέπεμπε στο Assassin’s Creed Hexe, το οποίο γνωρίζουμε πως θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τα στάνταρ του franchise. Συνολικά, ο γαλλικός κολοσσός έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα κυκλοφοριών, με το Assassin's Creed Red να είναι το επόμενο μεγάλο RPG-τύπου κεφάλαιο, το οποίο θα μεταφέρει τη δράση στην Ιαπωνία. Παράλληλα, η εταιρία ετοιμάζει και το Assassin's Creed Infinity, μια hub εμπειρία που θα περιλαμβάνει όλα τα Assassin's Creed που θα κυκλοφορούν από εδώ και στο εξής.

Μένει να δούμε, λοιπόν, τι αποφάσισε η εταιρία. Εσάς, πώς σας ακούγεται η ιδέα ενός Assassin's Creed στο μέλλον; Είστε fans της παράλληλης modern-day ιστορίας των παιχνιδιών ή προτιμάτε να μην επιστρέψει στο επίκεντρο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;