WatchOS 10: Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έρχονται σήμερα στα Apple Watch

Η Apple είναι πανέτοιμη να φρεσκάρει το λειτουργικό των έξυπνων ρολογιών της
18 Σεπτεμβρίου 2023 12:36
WatchOS 10: Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έρχονται σήμερα στα Apple Watch

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα της Apple, καθώς πρόκειται να φέρει νέες ενημερώσεις σε προϊόντα της, όπως είναι το iOS 17 για τα iPhone και το watchOS 10 για τα Apple Watch.

Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι σε λίγες ώρες από τώρα το τηλέφωνο και το έξυπνο ρολόι σας θα αποκτήσουν νέα χαρακτηριστικά και σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τα πιο σημαντικά που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

Νέο interface

Αρχικά, η Apple είχε δηλώσει ότι με το watchOS 10 θα αναβαθμίσει το συνολικό user interface των Apple Watch για να δείχνει καλύτερο με περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σε κάθε εφαρμογή. Οι κλασικές Apple Watch εφαρμογές όπως τα Weather, Home, Maps, Messages, Stocks και World Clock μεταμορφώνονται για να προβάλλουν με μία ματιά πληροφορίες στον χρήστη. Επίσης, οι πληροφορίες αυτές θα εμφανίζονται και σε διάφορες άλλες εφαρμογές τρίτων, έτσι ώστε να μαθαίνετε περισσότερες πληροφορίες “με μία ματιά”.

Νέο interface σε εφαρμογές

Οι εφαρμογές που θα έχουν αναβαθμισμένο interface με νέες λειτουργίες είναι:  Activity, Alarms, App Store, Calendar, Contacts, Heart Rate, Home, Mail, Messages, Music, News, Noise, Now Playing, Photos, Podcasts, Remote, Sleep, Stopwatch, Timers, Weather, Workout, World Clock.

Νέο update για τους χάρτες

Η Apple έχει κάνει ένα τεράστιο overhaul για τους χάρτες των Apple Watch και πλέον μόλις ανοίγετε την εφαρμογή θα εμφανίζει την τρέχουσα τοποθεσία σας, ενώ στο κάτω μέρος θα υπάρχουν δύο «κουμπιά» αναζήτησης, αλλά και μία επιλογή που θα σας δείχνει τις διαθέσιμες περιοχές γύρω σας. Επιπροσθέτως, η εφαρμογή θα εμφανίζει καλύτερες τους χάρτες με βουνά, λίμνες και ποτάμια, υψόμετρο, σημεία ενδιαφέροντος και άλλες λειτουργίες, όπως κοντινά μονοπάτια για όσους κάνουν πεζοπορία, φωτογραφίες, χρόνο απόστασης και πολλά άλλα.

Ενημερώσεις στην εφαρμογή Mindfulness

Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία παρακολουθώντας τη διάθεσή σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει σημειώνοντας από το iPhone ή το ρολόι σας πως νιώθετε μέσα στην ημέρα και θα σας δίνει μια εκτίμηση για το εάν έχετε υπερβολικό άγχος ή αν κινδυνεύετε από κατάθλιψη. Παραδείγματος χάρη, εάν μία μέρα είστε αγχωμένοι, μπορείτε να το σημειώσετε και τα δεδομένα αυτά θα περνάνε και στην εφαρμογή της Υγείας στα iPhone για να έχετε μια καλύτερη εικόνα.

FaceTime στο…περίπου

Η Apple φέρνει το FaceTime -στο περίπου- στα Apple Watch, τα οποία πλέον θα υποστηρίζουν ηχητικές κλήσεις, ενώ θα μπορούν να αναπαράγουν FaceTime βίντεο και ηχητικά μηνύματα.

Νέα Watch Faces

Όπως είναι προφανές, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα νέα Watch Faces και παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά από τα νέα που έρχονται με το watchOS 10.

Widgets και Smart Stacks

Τα Widgets κάνουν…comeback! Πιο συγκεκριμένα, με το Smart Stack γίνεται διαθέσιμο και πλέον θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα γυρνώντας την κορόνα του Apple Watch να μαθαίνετε τις πληροφορίες που θέλετε από όλες τις εφαρμογές σας. Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι στο Smart Stack θα μπορούν να μπαίνουν οι εφαρμογές όπως Activity, Alarms, Astronomy, Audiobooks, Calendar, Compass, Heart Rate, Medications, Mindfulness, Music, News, Noise, Now Playing, Podcasts, Reminders, Shortcuts, Sleep, Stocks, Stopwatch, Timers, Tips, Wallet, Weather, Workout, World Clock και άλλες.

Καλύτερες μετρήσεις στο Workout

Η Apple φέρνει καλύτερες μετρήσεις στα Power Zones όταν κάνετε ποδήλατο, ενώ όταν ξεκινάτε την ποδηλασία από το ρολόι, το iPhone θα δείχνει αυτόματα τις μετρήσεις στα live activities στην οθόνη κλειδώματος.

Ποια Apple Watch θα λάβουν τη νέα ενημέρωση;

Το watchOS 10 χρειάζεται iPhone XS (ή μεταγενέστερο) με iOS 17. Τα Apple Watch που μπορούν να εγκαταστήσουν το νέο update είναι: Apple Watch Series 4, Apple Watch Series 5, Apple Watch SE, Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 8, Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra και Apple Watch Ultra 2.

Πηγή: Macrumors, Apple