Star Wars: Τα επεισόδια που πρέπει να δείτε για να καταλάβετε τι συμβαίνει στη σειρά Ahsoka

Ο οδηγός για όσους θέλουν να βουτήξουν στη νέα σειρά του Star Wars που εντυπωσιάζει
07 Σεπτεμβρίου 2023 21:24
Star Wars: Τα επεισόδια που πρέπει να δείτε για να καταλάβετε τι συμβαίνει στη σειρά Ahsoka

Το 4ο επεισόδιο της σειράς Ahsoka έμελλε να είναι το κομβικό για να εδραιωθεί στους Star Wars fans ως μια σειρά που πρώτον, αξίζει να παρακολουθήσουν αλλά και ένα δείγμα αγνού, καλογυρισμένου και με μεράκι Star Wars επεισοδίου. Αν ήταν σε ταινία αυτά τα σκηνικά ήδη αρκετοί θα μιλούσαν για μια από τις καλύτερες του σύμπαντος. Όχι όμως μιας και το σόου που ο Dave Filoni επιμελείται παίζει στο Disney Plus.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια μαζεύτηκε αρκετό star Wars υλικό ειδικά τηλεοπτικό και είναι λογικό να έχετε χαθεί κάποιοι από εσάς στο τι συνέβη. Κάποιοι από εσάς που σας αρέσει το Star Wars μπορεί να μην ξέρετε ακριβώς πόσο βαθύ και πλούσιο lore κουβαλάει η Ahsoka Tano και η σημασία της στο ευρύτερο σύμπαν, μιας και ήταν η μαθητευόμενη του Anakin Skywalker.

Ο Filoni μαζί με τον George Lucas στην περίοδο της animated σειράς Star Wars: The Clone Wars φρόντισαν να υφαίνουν την κλωστή της Ahsoka και να βάλουν τα θεμέλια για μια από τις πιο λατρεμένες φιγούρες όλου του σύμπαντος.

Σε αυτόν τον μίνι-οδηγό θα βρείτε τα “must-see” επεισόδια, δηλαδή αυτά που πρέπει να δείτε όπως  και δήποτε για να καταλάβετε πλήρως το τι συμβαίνει στο Ahsoka μέχρι και τώρα, ώστε να έχετε γνώση ενός πληρέστατου πλαισίου της πλοκής. Χωρίς φυσικά να περάσετε μέσα από 7 σεζόν του The Clone Wars και άλλες 4 σεζόν που αποτελείται το Star Wars: Rebels από όπου προέρχεται και ο πυλώνας των γεγονότων της σειράς Ahsoka. Tα επεισόδια είναι διαλεχτά ένα κι ένα για να έχετε μια αρκετά λεπτομερής και σφαιρική άποψη των γεγονότων αλλά και γιατί η Ahsoka και η Sabine ψάχνουν τον Ezra Bridger.


Από το The Clone Wars πρέπει να δείτε τα εξής:

Σεζον 1η Επεισόδιο 2 – ‘Rising Malevolence

Σεζόν 1 Επεισόδιο 19 – ‘Storm over Ryloth’

Σεζόν 2 Επεισόδιο 11 – Lightsaber Lost

Σεζόν 3 Επεισόδιο 6 – The Academy

Σεζόν 3 Επεισόδιο 10 – Heroes on Both Sides

Σεζόν 3 Επεισόδιο 16 – Altar of Mortis

Σεζόν 5 Επεισόδιο 20 – The Wrong Jedi

Σεζόν 7 Επεισόδια 9-12 – Siege of Mandalore Arc

Από το Star Wars: Rebels πρέπει να δείτε τα εξής:

Σεζόν 1 Επεισόδιο 15 – ‘Fire Across the Galaxy’

Σεζόν 2 Επεισόδιο 2 – ‘Siege on Lothal’

Σεζόν 2 Επεισόδιο 18 – ‘Shroud of Darkness’

Σεζόν 2 Επεισόδια 21-22 – ‘Twilight of the Apprentice

Σεζόν 3 Επεισόδιο 1 – ‘An Inside Man’

Σεζόν 4 Επεισόδιο 13 – ‘A World Between Worlds’

Σεζόν 4 Επεισόδιο 15 – ‘Family Reunion – And Farewell’


Στα εξτραδάκια προσθέστε επίσης την animated «ταινία» του The Clone Wars που είναι η πρώτη συνάντηση της Ahsoka Tano με τους Anakin Skywalker και Obi-Wan Kenobi. Επίσης, τα επεισόδια 1, 5 και 6 της σειράς Tales of the Jedi ρίχνουν φως στην καταγωγή, την εκπαίδευση και μερικές περιπέτειες της Ahsoka.

Και φυσικά στον τομέα του live-action αξίζει να δείτε και το επεισόδιο 5 της 2ης σεζόν του The Mandalorian με τίτλο «The Jedi”.