PS5: Με ένα απλό κόλπο κάντε τη μπαταρία του DualSense να κρατάει περισσότερο

Γίνεται να κρατήσει περισσότερο; Γίνεται!
27 Αυγούστου 2023 19:56
PS5: Με ένα απλό κόλπο κάντε τη μπαταρία του DualSense να κρατάει περισσότερο

Κάθε κάτοχος PS5 το έχει ζήσει αυτό το σενάριο: Εκεί που παίζετε ωραία και ξέγνοιαστα και έχετε το adaptive feedback των σκανδαλών και της εξαιρετικής δόνησης του DualSense να σας βυθίζει ακόμη περισσότερο στο immersion, να πετάγεται εκείνη η ρημάδα η ειδοποίηση, που σας αναγκάζει να σηκωθείτε από τον καναπέ. "Η μπαταρία του χειριστηρίου σας είναι χαμηλή", αυτή η ειδοποίηση που αναμφίβολα μόλις το βλέπετε σας πετάει από immersion, χαλάει το ρυθμό που είχατε και πόσο μάλλον αν σας πετυχαίνει σε κάποιο online παιχνίδι, όπως σε έναν αγώνα στο FIFA, το Call of Duty ή ακόμη και ένα boss στο Elden Ring. 

Πρέπει να σηκωθείτε και να βάλετε το DualSense χειριστήριο να φορτίσει για να συνεχίσετε να παίζετε. Θεωρητικά η μπαταρία του, σύμφωνα με τη Sony, θα πρέπει να κρατάει περίπου 12 ώρες παιχνιδιού με μια φόρτιση αλλά τόσο καιρό μετά έχετε αντιληφθεί ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ειδικά αν είναι απαιτητικό σε δόνηση λόγω των adaptive triggers ή του ενσωματωμένου του ηχείου, η διάρκεια της ζωής του συρρικνώνεται κατά πολύ και μπορεί να φτάσει γύρω στις 4-5 ώρες

Εκτός από το ενσωματωμένο ηχείο, το DualSense ενσωματώνει και μικρόφωνο το οποίο χρησιμοποιείται για voice chatting αλλά και για διάφορες φωνητικές εντολές. Αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι για να σας ακούει συνεχώς, πρέπει και να ξοδεύει παραπάνω μπαταρία. 

Όλα τα παραπάνω αυτά μπορούν να κάνουν το χειριστήριο του PlayStation 5 να διαρκεί λιγότερο και να σας αφήνει στη μέση ενός gaming session. Ωστόσο, ο YouTuber, John Glasscock, έκανε ένα βίντεο για αυτό το θέμα καθώς εντόπισε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά που ευθύνονται για τη μικρότερη διάρκεια της μπαταρίας του είναι το μικρόφωνό του, αλλά και το ηχείο του. 

Παρακάτω σας έχουμε μερικά κολπάκια για να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του PS5, που σίγουρα θα βοηθήσουν τα gaming sessions σας να είναι λιγάκι πιο ξέγνοιαστα. 

Πώς να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο του DualSense

  1. Πηγαίνετε στο μενού Ρυθμίσεις του PS5
  2. Σκρολάρετε προς τα κάτω και πηγαίνετε στο υπομενού "Ήχος"
  3. Πατήστε στο "Μικρόφωνο" και στην επιλογή "Κατάσταση μικροφώνου κατά τη σύνδεση" πατήστε το "Σίγαση". 

Μειώστε την ένταση του ηχείου του DualSense

  1. Πηγαίνετε στην καρτέλα Ρυθμίσεις>Ήχος
  2. Επιλέξτε την επιλογή "Ένταση"
  3. Έπειτα χαμηλώστε όσο εσείς επιθυμείτε την έντασή του από την αυξομείωση ή απενεργοποιήστε το εντελώς. 

Μπορείτε επίσης να χαμηλώσετε την ένταση της δόνησης αλλά και των adaptive triggers

  1. Πηγαίνετε στο Ρυθμίσεις> Παρελκόμενα
  2. Πατήστε στο "Χειριστήριο (Γενικά)
  3. Επιλέξτε στις ρυθμίσεις "'Ενταση δόνησης" και "Ένταση εφέ σκανδάλης" μια χαμηλότερη κλίμακα από το "Ισχυρή".