Πόσα χρήματα έβγαλε η Marvel από το Blade του 1998; Η ταινία γιορτάζει τα 25 της χρόνια!

Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1998
21 Αυγούστου 2023 21:09
Πόσα χρήματα έβγαλε η Marvel από το Blade του 1998; Η ταινία γιορτάζει τα 25 της χρόνια!

Πέρασαν κιόλας 25 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας Blade, η οποία έφτασε στους κινηματογράφους τον Αύγουστο του 1998 με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Wesley Snipes. Μαζί του βρίσκονταν και οι Stephen Dorff, Kris Kristofferson και N'Bushe Wright.

Η ταινία αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους λάτρεις των κόμικς της Marvel, ενώ γνώρισε και ιδιαίτερη επιτυχία και στην Ελλάδα. Τη σκηνοθεσία της ταινίας είχε αναλάβει ο Stephen Norrington και το σενάριο ο David S. Goyer. Μιας και η ταινία γιορτάζει, λοιπόν, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικά facts που μπορεί να μη γνωρίζατε μέχρι τώρα και γιατί όχι, να την παρακολουθήσετε για μία ακόμη φορά.

Ο Snipes ήταν πάντα στο μυαλό του David S. Goyer ως ο απόλυτος Blade

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μαθαίνουμε από το IMDB, όταν ο σεναριογράφος πρότεινε για πρώτη φορά την ταινία Blade στα στελέχη της New Line, τότε οι παραγωγοί είχαν στο μυαλό τους μόνο τρεις ηθοποιούς που θα μπορούσαν να υποδυθούν τον χαρακτήρα: τον Wesley Snipes, τον Denzel Washington και τον Laurence Fishburne. Ωστόσο, από την αρχή, ο Goyer είχε στο μυαλό του τον Snipes, τον οποίο και είδαμε τελικά.

Ο Snipes από την άλλη, ήθελε να είναι σε ταινία Black Panther

Ο Wesley Snipes ενδιαφερόταν πολύ περισσότερο να κάνει την κινηματογραφική μεταφορά του Black Panther, όταν του είχαν προτείνει το ρόλο του Blade, καθώς όπως είχε δηλώσει, δεν είχε ιδέα από τα κόμικς του Blade.

Τα βαμπίρ και οι σταυροί

Ο Stephen Norrington και ο David S. Goyer αποφάσισαν ότι οι σταυροί δεν θα λειτουργούσαν ενάντια στους βρικόλακες και είχαν δηλώσει: "Τι θα γινόταν αν ένα βαμπίρ ήταν Εβραίος; Γιατί ένας σταυρός θα λειτουργούσε εναντίον του;"

Ο Stan Lee θα έκανε αρχικά ένα cameo

Ο αείμνηστος Stan Lee θα έκανε αρχικά cameo στην ταινία, αλλά τελικά το πλάνο του κόπηκε. Εκείνος έπαιξε έναν από τους αστυνομικούς που μπήκαν μέσα στο κλαμπ και ανακάλυψαν το σώμα του Quinn να καίγεται.

Η πρώτη viral superhero ταινία;

Το Blade θεωρείται από πολλούς όταν ήταν η σπίθα ή αλλιώς η άνοδος του είδους. Δηλαδή η πρώτη ταινία με υπερήρωες που έγινε αρκετά mainstream.

Ο David Fincher βοήθησε στο Blade

Το 2004, ο σεναριογράφος της ταινίας David S. Goyer, είχε αποκαλύψει στο MovieWeb ότι ο θρυλικός δημιουργός David Fincher βοήθησε στο Blade, μετά την δική του ταινία Se7en που έπαιξε το 1995. Εκείνος βοήθησε τον Goyer με το σενάριο, ενώ υπήρχαν και διάφορες φήμες που έλεγαν ότι θα σκηνοθετούσε την ταινία.

Πότε εμφανίστηκε πρώτη φορά ο Blade;

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο Blade είναι πολύ παλιός χαρακτήρας της Marvel και εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1973 στο comic με την ονομασία The Tomb of Dracula.

Οι Prodigy θα έγραφαν μουσική

Η New Line ήθελε το βρετανικό συγκρότημα The Prodigy να γράψουν το soundtrack της ταινίας, αλλά φαίνεται ότι απέρριψαν την προσφορά λόγω σημαντικών υποχρεώσεων εκείνης της περιόδου.

Τα χρήματα που έβγαλε η Marvel

Πόσα χρήματα έβγαλε η Marvel για τα δικαιώματα του χαρακτήρα, μιας και ήταν παραγωγή της New Line Cinema; Σύμφωνα με το IMDB, η εταιρία έβγαλε μόνο 25.000 δολάρια.

Το Blade κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στις 21 Αυγούστου του 1998, και ήταν εισπρακτική επιτυχία με έσοδα που ξεπέρασαν τα 131 εκατομμύρια δολάρια  Στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ακόμη ταινίες τα Blade II (2002) και Blade: Trinity (2004).