Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα έχουν μάλλον τα iPhone 15 της Apple

Προ των πυλών η επίσημη ανακοίνωση του event
06 Αυγούστου 2023 19:09
Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θα έχουν μάλλον τα iPhone 15 της Apple

Προς το τέλη του Αυγούστου ή στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η Apple πρόκειται να ανακοινώσει την ημερομηνία που θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο Apple event της, μέσα από το οποίο θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων τα iPhone 15. Με όλα αυτά που ακούγονται κατά καιρούς, η εταιρία θα αποκαλύψει τέσσερα νέα τηλέφωνα: το iPhone 15, το iPhone 15 Plus (ή Max), το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max.

Εμείς συλλέξαμε μερικές από τις ατελείωτες φήμες και διαρροές που έρχονται στα φώτα της δημοσιότητας κατά καιρούς, έτσι ώστε να μάθετε και εσείς όλα όσα ακούγονται.

Νέα χρώματα στα iPhone 15

Η νέα σειρά της Apple ακούγεται ότι θα φρεσκάρει τους χρωματισμούς των τηλεφώνων, αφού πολλές φήμες λένε ότι θα υπάρξει ένα σκοτεινό ροζ χρώμα και ένα ανοιχτό μπλε για τα απλά iPhone 15 μοντέλα. Αυτά δε θα είναι τα μοναδικά χρώματα φυσικά, αφού αναμένεται να διατεθούν σε κόκκινο PRODUCT (RED), μαύρο και λευκό. Προς το παρόν δεν έχουμε ακούσει κάτι για τα χρώματα των Pro μοντέλων.

Η εμφάνιση των τηλεφώνων

Ακούγεται ότι ο σχεδιασμός των τηλεφώνων θα είναι περίπου ίδιος με αυτόν των iPhone 14, αλλά αυτή τη φορά, όλα τα μοντέλα της εταιρίας θα λάβουν το Dynamic Island και δε θα είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό στα Pro μοντέλα. Ωστόσο, λέγεται ότι τα Pro τηλέφωνα θα έχουν μικρότερο πλαίσιο οθόνης ή αλλιώς bezels και μεγαλύτερες κάμερες στο πίσω μέρος.

Το iPhone 15 θα έρθει στις 6.1 ίντσες μαζί με το iPhone 15 Pro, ενώ τα iPhone 15 Plus θα έχει 6.7 ίντσες μαζί με το iPhone 15 Pro Max.

USB-C σε όλα τα νέα iPhone

Το ακούμε εδώ και καιρό και έχουν κυκλοφορήσει και κάποιες φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν τα iPhone 15 με υποδοχή USB-C. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα είναι αναπόφευκτο για την Apple και προς το παρόν περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να δούμε εάν όντως ισχύει.

Τα iPhone 15 και το παγωμένο γυαλί

Μία φήμη που είχε μεταφέρει παλιότερα το γνωστό site, Weibo, έλεγε ότι τα iPhone 15 θα διαθέτουν στο πίσω μέρος τους παγωμένο γυαλί που θα ειδικεύεται να μη ζεσταίνονται τα τηλέφωνα. Το αποκαλούν “frosted glass back” και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο για να δούμε εάν όντως ισχύουν αυτές οι φήμες.

Φήμες για επιστροφή Touch ID

Κατά καιρούς κυκλοφορούν πολλές φήμες που λένε ότι η Apple θα φέρει το Touch ID στα iPhone 15, το οποίο θα βρίσκεται κάτω από την οθόνη, όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε πολλά Android τηλέφωνα. Ωστόσο, πολλοί λένε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι η εταιρία θα συνεχίσει κανονικά με το Face ID.

To iPhone 15 Pro Max θα είναι ίσως το ακριβότερο iPhone στην ιστορία  

Μια νέα αναφορά του Economic Daily News λέει ότι το iPhone 15 Pro Max με 1TB αποθηκευτικό χώρο θα καταλήξει να κοστίζει γύρω στα $1.800 δολάρια, την ώρα που το αντίστοιχο περσινό iPhone 14 Pro Max 1TB κοστίζει σήμερα σε τιμή λιανικής στις ΗΠΑ περί τα $1.599 δολάρια. Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο ψηλά θα φτάσουν οι ευρωπαϊκές τιμές των επόμενων iPhone και πόσο μάλλον στην Ελλάδα, όπου το iPhone 14 Pro Max 1ΤΒ μοντέλο άγγιξε τα €2.279.

Το τσιπ των 3 νανομέτρων

Τα iPhone 15 Pro μοντέλα αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα διαθέτουν το A-series chip από την TSMC που θα είναι στα 3 νανόμετρα. Η τεχνολογία των 3nm αναμένεται να αυξήσει την απόδοση του επεξεργαστή από 10 έως 15 τοις εκατό, ενώ παράλληλα θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και 35 τοις εκατό. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν στο εσωτερικό τους τον A16 Bionic των 4 νανομέτρων που είδαμε πέρυσι στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

6GB RAM για τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus αναμένεται να διαθέτουν 6 GB RAM, η οποία είναι η ίδια ποσότητα μνήμης RAM που υπάρχει στα iPhone 14 και 14 Plus.

Φήμες λένε ότι τα νέα iPhone θα αποκαλυφθούν στις 12 ή στις 13 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 22 Σεπτεμβρίου στην Αμερική. Εσείς σκέφτεστε να κάνετε αναβάθμιση; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: