Η πραγματική καταδίωξη που δεν υπήρχε στο σενάριο του “Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 2”- Facts για την ταινία

Η ταινία του Jackie Chan και του Chris Tucker αγαπήθηκε πολύ και στην Ελλάδα
05 Αυγούστου 2023 12:55
Η πραγματική καταδίωξη που δεν υπήρχε στο σενάριο του “Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 2”- Facts για την ταινία

Το Rush Hour 2 ή αλλιώς οι Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 2 κυκλοφόρησε πριν από 22 χρόνια, στις 3 Αυγούστου του 2001. Η ταινία με τον Jackie Chan και τον Chris Tucker γνώρισε τεράστια επιτυχία και αγαπήθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα, ενώ με το budget των 90 εκατομμυρίων κατάφερε να τερματίσει στο box office με περισσότερα από 347 εκατομμύρια δολάρια.

Η σύνοψη της ταινίας λέει τα εξής: Όταν σημειώνεται έκρηξη βόμβας στο προξενείο των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ, ο επιθεωρητής Λι και ο ντετέκτιβ Κάρτερ συνεργάζονται κόντρα σ’ ένα διεθνές συνδικάτο εγκλήματος. Παίζουν επίσης οι John Lone, Alan King, Roselyn Sánchez, Harris Yulin και Zhang Ziyi.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα βρείτε μερικά facts που ίσως δε γνωρίζατε μέχρι τώρα

Η σκηνή που ήταν γυμνοί στο δρόμο

Σύμφωνα με το IMDB, η σκηνή όπου ο Carter και ο Lee τρέχουν γυμνοί στο δρόμο στο Χονγκ Κονγκ ήταν πραγματική. Η παραγωγή δεν κατάφερε να κλείσει τον δρόμο για το γύρισμα.

Ο Kung-Fu Kenny και ο Lee

Ο Don Cheadle συμφώνησε να παίξει το ρόλο του Kung-Fu Kenny μόνο "πολεμήσει" τον χαρακτήρα του Jackie Chan μιλώντας κινέζικα.

Η σκηνή στο ξενοδοχείο Red Dragon

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όπου ο Lee (Jackie Chan) και ο Carter (Chris Tucker) πηδούν από το επάνω παράθυρο του ξενοδοχείου Red Dragon και στη συνέχεια κάνουν slide στα καλώδια, έγινε μια πραγματική καταδίωξη με δύο αυτοκίνητα που δεν ήταν μέρος της ταινίας και φυσικά δεν υπήρχε στο σενάριο. Κάποιοι μεθυσμένοι άνθρωποι τσακώθηκαν με έναν οδηγό ταξί και τα δύο αυτοκίνητα άρχισαν μια καταδίωξη που έλαβε χώρα μέσα στο σετ γυρισμάτων του Rush Hour 2. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Παραλίγο να υπήρχε και ο Chris Penn

Αρχικά, ο Chris Penn ήταν να επιστρέψει κανονικά για το ρόλο του Clive από το Rush Hour 1 που κυκλοφόρησε το 1998.

Ο fan και ο Jackie Chan

Ένας fan του Jackie Chan έριξε μπουνιά στον ηθοποιό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, επειδή αυτός ο θαυμαστής νόμιζε ότι θα την αποφύγει.

War…

Το Rush Hour 2 είναι η μόνη ταινία της σειράς που τόσο ο Lee όσο και ο Carter δεν τραγουδούν ούτε χορεύουν το τραγούδι War του Edwin Starr.

Τα 7.234 μίλια από το Λος Άντζελες στο Χονγκ Κονγκ.

Μετά τη σκηνή της μάχης στην αρχή της ταινίας, λίγο πριν ο Lee και ο Carter εμφανιστούν στην αγορά, ο Carter λέει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι πέταξε 10.000 μίλια για να βρεθεί εδώ περά, ενώ στην πραγματικότητα είναι 7.234 μίλια από το Λος Άντζελες στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Philip Baker Hall, και ο Oscar Goodman

Ο Philip Baker Hall, ο οποίος υποδυόταν τον Captain Diel στο Rush Hour 1 και ο Oscar Goodman γύρισαν μία cameo σκηνή για το sequel, αλλά δεν μπήκε ποτέ στο τελικό cut της ταινίας.