5 ταινίες Pokémon που πρέπει να έχετε δει εάν είστε fans της σειράς

Και ίσως να θυμηθείτε και πάλι τα παιδικά σας χρόνια
04 Αυγούστου 2023 21:36
5 ταινίες Pokémon που πρέπει να έχετε δει εάν είστε fans της σειράς

Προς τα τέλη του Ιουλίου σάς δώσαμε μία λίστα με Pokémon παιχνίδια που αξίζει να παίξετε εάν έχετε Nintendo Switch. Σήμερα επιστρέφουμε σε αυτό το αγαπητό και επιτυχημένο franchise, αλλά αυτή τη φορά θα σας προτείνουμε κάποιες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια, για να δείτε τώρα μέσα στο καλοκαίρι για να περάσει ευχάριστα ο χρόνος σας.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μια λίστα με 5 Pokémon ταινίες που πιστεύουμε ότι αξίζει να παρακολουθήσετε -εάν δεν το έχετε κάνει ήδη- και γιατί όχι να θυμηθείτε και πάλι τα παιδικά σας χρόνια.

Η λίστα περιλαμβάνει τα Pokémon: The First Movie - Mewtwo Strikes Back, Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew, Pokémon: Detective Pikachu, Pokémon the Movie: I Choose You! και Pokémon the Movie 2000.

Ακολουθούν οι ταινίες πιο αναλυτικά:


Pokémon: The First Movie

Το Mewtwo Strikes Back είναι η πρώτη ταινία της σειράς που κυκλοφόρησε το 1998 στην Ιαπωνία και για πολλούς θεωρείται ακόμη και σήμερα η καλύτερη ταινία του franchise. Τη σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Kunihiko Yuyama και η υπόθεση της ταινίας επικεντρώνεται στον Mewtwo, ο οποίος επαναστατεί κατά της ανθρωπότητας. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 21 Απριλίου του 2000.

Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew

Το Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από αυτήν την λίστα και αξίζει να επενδύσετε το χρόνο σας τώρα το καλοκαίρι ειδικά. Η ταινία κυκλοφόρησε αρχικά στην Ιαπωνία το 2005 και για άλλη μια φορά στη σκηνοθετική καρέκλα είχε καθίσει ο Kunihiko Yuyama σε μια παραγωγή που είχε αναλάβει η OLM, Inc. Η ταινία είχε γίνει ανάρπαστη και σε DVD και στα μέρη μας.

Pokémon: Detective Pikachu

Το Pokémon: Detective Pikachu κατέφθασε το 2019 με πρωταγωνιστή τον Ryan Reynolds σε σκηνοθεσία του Rob Letterman. Η ταινία είχε budget τα 150 εκ. και τα πήγε εξαιρετικά στο box office με περισσότερα από 440 εκατομμύρια σε έσοδα. Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε κάτι διαφορετικό σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.

Η περίληψη λέει: O ατσίδας ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ωθώντας έτσι τον 21χρονο γιο του Τιμ να ανακαλύψει τι συνέβη. Στην έρευνα τον βοηθά ο πρώην συνεργάτης του Χάρι, ο Ντετέκτιβ Πίκατσου: ένας ξεκαρδιστικός, αξιαγάπητος σούπερ μπελάς που μπορεί να μπερδέψει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Συνειδητοποιώντας ότι έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, καθώς ο Τιμ είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να μιλάει με τον Πίκατσου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συναρπαστική περιπέτεια για να ξεδιπλώσουν το μυστήριο. Ψάχνουν για ίχνη κάτω από τα νέον φώτα των δρόμων της Ράιμ Σιτι - μιας σύγχρονης μητρόπολης όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα-δίπλα και συναντούν μία σειρά από χαρακτήρες Πόκεμον. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μία συγκλονιστική πλοκή, καθώς απειλείται η ειρηνική συνύπαρξη των Πόκεμον με τους ανθρώπους, αλλά και ολόκληρο το σύμπαν τους.

Pokémon the Movie: I Choose You!

Το I Choose You! κυκλοφόρησε το 2017 και είναι η 20η κατά σειρά ταινία του franchise με τη σκηνοθετική καρέκλα να έχει αναλάβει πλέον ο Satoshi Tajiri. Όλη η ταινία είναι εμπνευσμένη από το πρώτο επεισόδιο του anime που είχε φυσικά αναλάβει Kunihiko Yuyama και ο Shoji Yonemura.

Pokémon the Movie 2000

Και τέλος έχουμε το Pokémon the Movie 2000, του οποίου τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα κατά τη 2η σεζόν του Pokémon: Adventures in the Orange Islands, όταν ο Ash και οι φίλοι του πάνε στο νησί Shamouti, ενώ είναι και η 2η κατά σειρά ταινία που κυκλοφόρησε ποτέ. Μάλιστα, αυτή όπως και άλλες ταινίες του franchise έχει μεταγλωττιστεί και στα ελληνικά. Σίγουρα αξίζει να την παρακολουθήσετε σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ακόμα.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία Pokémon; Πείτε μας στα σχόλια και ίσως έρθει και ένα 2ο μέρος.

Tags: