Το Guardians of the Galaxy κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 2014 – Facts που ίσως δε γνωρίζατε

Η ταινία αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους fans της Marvel
01 Αυγούστου 2023 21:34
Το Guardians of the Galaxy κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 2014 – Facts που ίσως δε γνωρίζατε

Το Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία) έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους σαν σήμερα πριν από εννέα ολόκληρα χρόνια. Η ταινία της Marvel θεωρείται από τις καλύτερες του MCU με τον James Gunn στο τιμόνι της ανάπτυξης, μιας και έγραψε το σενάριο μαζί με την Nicole Perlman, ενώ κάθισε και στη σκηνοθετική καρέκλα.

Με πρωταγωνιστές τους Chris Pratt, Zoe Saldaña, Dave Bautista, Vin Diesel, και Bradley Cooper, η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες με σούπερ ήρωες μέχρι και σήμερα, ενώ είχε και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα βρείτε μερικά facts από την ταινία που ίσως δε γνωρίζατε μέχρι τώρα και γιατί όχι, να την παρακολουθήσετε και πάλι.

Πολλές λήψεις οπτικών εφέ

Η ταινία περιείχε 2750 λήψεις οπτικών εφέ, ένα νούμερο το οποίο αποτελεί περίπου το 90% της ταινίας. Τα οπτικά εφέ δημιουργήθηκαν από τις εταιρίες: Framestore και Moving Picture Company (MPC), η οποία δούλεψε πάνω στη δημιουργία του Groot, καθώς επίσης και των Morag, Xandar, Dark Aster, αλλά και στην τελική μάχη στο Xandar.

Ο Bautista και ο Drax

Όταν ο Dave Bautista ανακάλυψε ότι πήρε το ρόλο του Drax, ξέσπασε σε κλάματα, καθώς δεν πίστευε ότι επιτέλους θα παίξει ένα ρόλο από comics της Marvel.

Ο Vin Diesel και οι φωνές του

Ο Vin Diesel ή αλλιώς ο Groot της παρέας, ηχογράφησε όλες τις ατάκες του σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, όπως είναι τα Ρωσικά, τα Ισπανικά, τα Πορτογαλικά, τα Γερμανικά και τα Γαλλικά, έτσι ώστε να μπορούν όλοι στον κόσμο να ακούσουν την φωνή του.

Ο Chris Pratt και η στολή του Star-Lord

Ο Chris Pratt «έκλεψε» το κοστούμι του Star-Lord μετά το τέλος της ταινίας και είχε τους λόγους του. Εκείνος ήθελε να το έχει στην κατοχή του, έτσι ώστε να μπορεί να εμφανιστεί σε ένα νοσοκομείο παίδων ως Star-Lord.

Ο Vin Diesel περνούσε μια πολύ δύσκολη περίοδο

Ο Vin Diesel είχε πει παλιότερα ότι η ερμηνεία του ως Groot τον βοήθησε πάρα πολύ για να περάσει μέσα από μία πολύ σκοτεινή περίοδο της ζωής του. Εκείνος αντιμετώπιζε την απώλεια του καλύτερού του φίλου και συμπρωταγωνιστή του από τα Fast and Furious, Paul Walker. Πιο συγκεκριμένα, είχε δηλώσει τα εξής: Ήταν η πρώτη φορά που επέστρεψα και αντιμετώπιζα τους ανθρώπους, αφού αντιμετώπιζα τον θάνατο για καιρό, οπότε παίζοντας έναν χαρακτήρα που γιορτάζει τη ζωή, όπως το κάνει ο Groot, ήταν πολύ ωραίο.

I am Groot

Ο Vin Diesel είχε πει παλιότερα ότι ηχογράφησε την εμβληματική ατάκα “I Am Groot” πάνω από χίλιες φορές.

Οι Han Solo και Marty McFly

Ο Chris Pratt έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ότι για να παίξει τον Star-Lord εμπνεύστηκε από τον Han Solo του Star Wars, αλλά και τον χαρακτήρα Marty McFly του Back to the Future.

Ο Quill και το Walkman

Το κασετόφωνο που χρησιμοποιούσε ο Peter Quill ήταν το Sony TPS-L2. Ήταν το πρώτο «προσωπικό» κασετόφωνο που κυκλοφόρησε το 1979. Αρχικά ονομαζόταν "Soundabout", ενώ στη συνέχεια άλλαξε σε "Walkman".

Η Zoe Saldana και η Gamora

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας ήθελε να είναι η Gamora μόνο μέσω μακιγιάζ, αντί για «γραφικά» και γενικά CGI, έτσι ώστε να δείχνει όσο το δυνατόν καλύτερα η χαρακτήρας της.

Το Raccoon που όλοι αγάπησαν

Το Rocket Raccoon σχεδιάστηκε σύμφωνα με ένα ρακούν με το όνομα Oreo που ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο.