Παράξενα facts για την Barbie που ίσως δεν γνωρίζατε!

Υπήρχαν πολλά…
28 Ιουλίου 2023 12:47
Παράξενα facts για την Barbie που ίσως δεν γνωρίζατε!

Η Barbie παίζει εδώ και λίγες ημέρες στους κινηματογράφους και φαίνεται ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά. Η ταινία με την Margot Robbie και τον Ryan Gosling έχει ξεπεράσει πλέον τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα παγκοσμίως και θεωρείται από τις πιο γρήγορα εμπορικές ταινίες του 2023.

Η σύνοψη της Barbie λέει: Η ζωή στον κόσμο της Barbie, απαιτεί να είστε το απόλυτα τέλειο πλάσμα, περιτριγυρισμένο από ένα απόλυτα τέλειο περιβάλλον. Εκτός βέβαια, αν βιώνετε μια βαθιά, υπαρξιακή κρίση. Ή είστε ένας Κεν.

H ταινία της Greta Gerwig διαθέτει ένα all-star cast που αποτελείται από τους: America, Kate McKinnon, Issa Rae, Rhea Perlman, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Ana Cruz Kayne, Emma Mackey, Hari Nef, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Scott Evans, Jamie Demetriou, Connor Swindells, Sharon Rooney, Nicola Coughlan, Ritu Arya και Helen Mirren.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η ταινία έχει και κάποια παράξενα facts που κατά πάσα πιθανότητα δε θα γνωρίζετε. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικά από αυτά και μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω:

Η Margot Robbie είχε μόλις ένα αίτημα από την Greta Gerwig

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Margot Robbie είχε ζητήσει κάτι ασυνήθιστο από την σκηνοθέτρια της ταινίας. Τι ήταν αυτό; Ήθελε να φτιάξουν μια τσουλήθρα στο σπίτι της Barbie που θα πήγαινε από την κρεβατοκάμαρά της μέχρι την πισίνα της. Ναι, είναι αυτή η τσουλήθρα που βλέπαμε από τα πρώτα trailers.

Πως πήρε το ρόλο ο Ryan Gosling;

Ο Ryan Gosling πήρε το ρόλο του Ken, αφού είδε την κούκλα Ken της κόρης του να βρίσκεται μπρούμυτα μέσα στις λάσπες και δίπλα του υπήρχε ένα στυμμένο λεμόνι. Μόλις είδε αυτό το σκηνικό, πήρε αμέσως τηλέφωνο την Greta Gerwig και της είπε: Θα είμαι ο Ken σου, η ιστορία του πρέπει να ειπωθεί.

Ο αριθμός στο αυτοκίνητο

Εάν έχετε δει την ταινία, σίγουρα θα θυμάστε τη σκηνή όπου η Barbie και ο Ken είναι μέσα στο ροζ αμάξι πηγαίνοντας στον πραγματικό κόσμο. Καθώς οδηγεί η Robbie, στο ταμπλό-οδόμετρο αναγράφεται ο αριθμός: 031959. Αυτός ο αριθμός είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας της πρώτης κούκλας Barbie, η οποία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1959.

Η αρχική εμφάνιση της Margot Robbie

Το ασπρόμαυρο μαγιό, αλλά και η συνολική εμφάνιση της Barbie στην εναρκτήρια σκηνή είναι μια άμεση αναπαράσταση της πρώτης Barbie που κυκλοφόρησε το 1959, όταν κυκλοφόρησε στα καταστήματα.

Η Barbie και το 2001: A Space Odyssey

Εάν έχετε παρακολουθήσει το πρώτο teaser βίντεο της ταινίας, θα έχετε παρατηρήσει ότι έχει πολλές ομοιότητες με μία ταινία του Stanley Kubrick και όχι άδικα. Το πρώτο βίντεο της Barbie αποτίνει φόρο τιμής στη θρυλική ταινία επιστημονικής φαντασίας 2001: A Space Odyssey και γι' αυτό ακούγεται και το soundtrack της.

Η Gal Gadot μπορεί να ήταν η Barbie

Όπως μεταφέρει το IMDB, η παραγωγή είχε προτείνει το ρόλο της Barbie στην Gal Gadot, αλλά εκείνη τελικά δεν μπόρεσε -μάλλον λόγω προγράμματος- και έτσι ο ρόλος πήγε στην Margot Robbie.

Το πραγματικό όνομα της Barbie

Το πλήρες όνομα της εμβληματικής κούκλας είναι Barbara Millicent Roberts, αλλά στην ταινία το επώνυμό της άλλαξε σε Handler και πήρε το όνομα της δημιουργού της Barbie, Ruth Handler.

Το ασθενοφόρο που έσωσε τον Ken

To ασθενοφόρα που είδατε στην ταινία, το οποίο έσωσε τον Ken μετά το ατύχημα που είχε στο σερφ, ήταν ένα πραγματικό μεγάλου μεγέθους παιχνίδι που φτιάχτηκε από την παραγωγή για να μοιάζει με κανονικό.

Γκουγκλάρετε τη λέξη “Barbie”

Εάν γράψετε στην αναζήτηση της Google το όνομα Barbie τότε όλα θα γίνουν ροζ! Πρόκειται για ένα easter egg που έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλα projects, όπως είναι η The Last of Us που γέμιζε με τον «ιό» της σειράς.

Η ταινία της  προκάλεσε έλλειψη ροζ μπογιάς παγκοσμίως

Η ταινία προκάλεσε παγκόσμια έλλειψη του ροζ χρώματος! Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η Gerwig μιλώντας στο Architectural Digest, ανέφερε πως η παραγωγή δημιούργησε την Barbie Land με το εμβληματικό ροζ χρώμα της μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. "Ήταν ζωτικής σημασίας το να διατηρήσουμε την παιδικότητα. Ήθελα τα ροζ να είναι πάρα πολύ έντονα και όλα να είναι κάπως υπερβολικά" είπε η Gerwig για την Barbie Land. H υπεύθυνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης, Sara Greenwood αποκάλυψε στο Architectural Design ότι λόγω της κατασκευής του σετ της Barbie Land, υπήρξε παγκοσμίως έλλειψη της συγκεκριμένης φωσφορίζουσας απόχρωσης του ροζ "Rosco" χρώματος. "Ο κόσμος κυριολεκτικά ξέμεινε από...ροζ!" είπε χαρακτηριστικά.