Το The Conjuring στοίχειωσε τις αίθουσες πριν από 10 χρόνια – Facts που ίσως δε γνωρίζατε

Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από την πρώτη ταινία
19 Ιουλίου 2023 23:02
Το The Conjuring στοίχειωσε τις αίθουσες πριν από 10 χρόνια – Facts που ίσως δε γνωρίζατε

Το The Conjuring κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου 2013 όσον αφορά την Αμερική και έμελλε να είναι η αρχή ενός μεγάλου και πολύ επιτυχημένου horror franchise. Όλες οι ταινίες που βρίσκονται σε αυτό το σύμπαν έχουν ξεπεράσει πλέον τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office και αυτός ο αριθμός το καθιστά ως το horror franchise με τις υψηλότερες εισπράξεις μέχρι σήμερα.

Και στην Ελλάδα, αυτή η σειρά ταινιών έχει αγαπηθεί πολύ, ενώ η συνέχεια αυτού του σύμπαντος με το The Nun 2 πρόκειται να καταφθάσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Επίσης, έχει ήδη ανακοινωθεί το 4ο και τελευταίο μέρος του Conjuring που θα έρθει με την ονομασία “The Conjuring: Last Rites”. Να σας υπενθυμίσουμε ότι ολόκληρο το σύμπαν του Conjuring αποτελείται από 3 κεντρικές ταινίες, αλλά και από spin-offs όπως είναι τα Annabelle, τα The Nun και το The Curse of La Llorona.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα βρείτε μερικά facts από την παραγωγή της πρώτης ταινίας που ήταν η αρχή ενός κάτι μεγάλου.

Οι πραγματική οικογένεια βρισκόταν στα γυρίσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια άτομα από την πραγματική οικογένεια των Perrons βρίσκονταν στο πλατό της ταινίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Οι Arnolds…

Σύμφωνα με την Andrea Perron, τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, που ήταν σύμβουλος για την ταινία, πιστεύει ότι το σκοτεινό πνεύμα που στοίχειωνε το σπίτι τους δεν ήταν η Bathsheba όπως είχε πει η Lorraine Warren, αλλά ήταν μια κυρία Arnold. Η οικογένεια των Arnolds ήταν ιδιοκτήτες στο αγρόκτημά τους και η εν λόγω κυρία κρεμάστηκε στον αχυρώνα τους μετά το θανάτου του συζύγου της. Τότε ήταν 93 ετών.

Η αρχική ονομασία του Conjuring

Προτού φτάσει στις αίθουσες και το γνωρίσουμε ως The Conjuring, ο αρχικός τίτλος της ταινίας ήταν απλώς The Warren Files.

Ο James Wan και η αίσθηση της ταινίας

Ο γνωστός σκηνοθέτης του Conjuring, James Wan, ήθελε η ταινία του να έχει την αίσθηση του The Haunting του Robert Wise που κυκλοφόρησε το 1963.

Η Carolyn Perron ένιωσε την ίδια σκοτεινή παρουσία στα γυρίσματα

Η Carolyn Perron, η οποία είναι η μητέρα της οικογένειας, ισχυρίστηκε ότι ένιωσε την ίδια παράξενη σκοτεινή παρουσία, παρόμοια με την πρώτη φορά που βίωσε όλα αυτά που είδατε στην ταινία. Μάλιστα, φαίνεται ότι καθώς βρισκόταν στο πλατό είχε σκοντάψει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Lorraine Warren και η Andrea Perron συμβούλεψαν τον James Wan

Η πραγματική Lorraine Warren και η Andrea Perron συμβούλεψαν τον James Wan και τους σεναριογράφους. Και οι δύο ισχυρίζονται ότι η ταινία είναι ακριβής στην πραγματική ιστορία και σε όσα συνέβησαν στους Perrons τα 10 χρόνια που έζησαν σε αυτό το σπίτι.

Η πρεμιέρα στις Φιλιππίνες

Όταν η ταινία έφτασε  στις Φιλιππίνες, ορισμένοι κινηματογράφοι έφεραν καθολικούς ιερείς για να ευλογήσουν τους θεατές πριν δουν την ταινία. Αυτό φαίνεται πως έγινε διότι ορισμένοι ένιωθαν μια αρνητική παρουσία αφότου έβγαιναν από τις αίθουσες.

Γνώρισαν από κοντά την πραγματική Lorraine Warren

Πριν από τα γυρίσματα του The Conjuring, οι δύο πρωταγωνιστές, Patrick Wilson και Vera Farmiga, ταξίδεψαν μέχρι το Connecticut για να γνωρίσουν από κοντά την πραγματική Lorraine Warren.

Το σπίτι ήταν σχεδόν ίδιο

Το συνεργείο της ταινίας έφτιαξε το σκηνικό του σπιτιού των Perrons σχεδόν ακριβώς όπως το πραγματικό σπίτι.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία από όλο το The Conjuring franchise; Πείτε μας στα σχόλια!