12 σειρές γεμάτες μυστήριο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Φόνοι, φαντάσματα, εξαφανίσεις και άλλα πολλά
18 Ιουλίου 2023 00:56
12 σειρές γεμάτες μυστήριο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Πιάσανε πλέον οι άγριες οι ζέστες τις τελευταίες μέρες όλοι το αντιλαμβανόμαστε αυτό. Tα 40άρια στον υδράργυρο δεν έχουν σταματημό, η ατμόσφαιρα γίνεται ανυπόφορη και κάθε μετακίνηση ένα βάσανο για τον οποιονδήποτε. Επομένως γιατί να βγείτε έξω αφού μπορείτε να κάτσετε στο δροσιά του σπιτιού σας με τον ανεμιστήρα ή το air condition σας και είτε μόνο είτε με παρέα να δείτε κάτι στο Netflix.

Εάν είστε σε αυτή την κατηγορία τότε είστε στο κατάλληλο σημείο. Δεν πέσατε πάνω του τυχαία γιατί μάλλον γκουγκλάρατε «τι να δω μέσα στη ζέστη», «σειρά καλοκαιρινή μυστηρίου Netflix” ή «σειρές μυστηρίου Netflix”.

Το γκουγκλάρισμά σας δε θα πάει χαμένο γιατί ψάξαμε τον αχανή κατάλογο του Netflix για εσάς και κάναμε μια λίστα με 12 σειρές μυστηρίου ή που έστω έχουν ένα μυστήριο στο επίκεντρό τους, χωρίς απαραίτητα να είναι στο είδος του «μυστηρίου» αλλά και σε μια υποκατηγορία.


Vortex (Δίνη) – Μίνι σειρά

Γαλλική σειρά του 2023 με έξι επεισόδια. H υπόθεση διαδραματίζεται σε δύο χρονικές περιόδους μία στο 1998 και μια στο 2025. Πρωταγωνιστής είναι ένας αστυνομικός ο οποίος έρχεται να ερευνήσει μια υπόθεση δολοφονίας ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου είχε βρεθεί πριν από πολλά χρόνια νεκρή η πρώην γυναίκα του.

Bloodline (Εξ Αίματος) – 3 Σεζόν

Με τους Kyle Chandler, Linda Cardellini, Sissy Spacek και Ben Mendelsohn, το Bloodline ήταν από τα πρώτα οικογενειακά δράματα του Netflix που τράβηξαν τη προσοχή και θα μπορούσε να το πει κανείς εκεί που το “Succession” συναντά το “Yellowstone” και το “Ozark”.

1899 – 1 Σεζόν

Οι δημιουργοί του DARK υπέγραψαν μια ακόμη θεότρελη σειρά επιστημονικής φαντασίας με ένα ολοένα εξελισσόμενο μυστήριο στο επίκεντρο και φυσικά ανατροπή για…”mindf**k”. Επιβάτες σε ένα πλοίο συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ακριβώς απέναντί τους ένα ίδιο πλοίο και μια σειρά παράξενων γεγονότων αρχίζει να λαμβάνει χώρα πάνω στο δικό τους.

The Sinner (To Αμάρτημα) – 4 σεζόν

Κάθε σεζόν και μια νέα υπόθεση για να λύσει ο ντετέκτιβ Χάρι Άμπροουζ του Bill Pulman. Αρχικά ξεκίνησε ως μίνι σειρά 8 επεισοδίων αλλά συνεχίστηκε με αυτοτελής δομή για κάθε σεζόν. Δεν είναι τυχάιο που η σειρά έχει καθηλώσει τόσο κόσμο.

The Watcher – Μίνι σειρά

Με την Naomi Watts και τον Bobby Cannavale αυτό το μυστήριο που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, φέρει την υπογραφή του Ryan Murphy, δημιουργού της σειράς «Dahmer”. Αν και σε σημεία φαντάζει υπερβολική και βιαστική, δείτε τη σα καλοκαιρινό σφηνάκι μυστηρίου.

Η Λέσχη του Μεσονυχτίου – Μίνι σειρά

Ο δημιουργός των “Haunting of Hill House, “Haunting of Bly Manor” και “Midnight Mass” επιστρέφει για να υπογράψει το Midnight Club. Σε ένα κέντρο περίθαλψης για νεαρούς ενήλικες σε τελικό στάδιο, οκτώ ασθενείς μαζεύονται κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα, για να διηγηθούν ο ένας στον άλλο ιστορίες και να συμφωνήσουν ότι ο επόμενος που θα πεθάνει θα δώσει στην ομάδα ένα σημάδι από τον άλλο κόσμο. Η "Λέσχη του Μεσονυχτίου" βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1994, καθώς και σε άλλα έργα του Κρίστοφερ Πάικ.

H Γυναίκα στο Σπίτι Απέναντι από το Κορίτσι στο Παράθυρο – Μίνι σειρά

Μια πληγωμένη γυναίκα, η Άννα (Κρίστεν Μπελ), δεν είναι σίγουρη αν ήταν ή όχι μάρτυρας ενός φόνου. Αναμειγνύει το αλκοόλ με τα φάρμακα που της έχει συνταγογραφήσει ο ψυχίατρός της, έχει συχνές παραισθήσεις και πάσχει από έναν παραλυτικό φόβο για τη βροχή (ομβροφοβία). Η Άννα περιθωριοποιείται από τα μέλη της κοινότητάς της, συμπεριλαμβανομένων των νέων γειτόνων της, και χαρακτηρίζεται "τρελή" από την αστυνομία. Ανεξάρτητα από το αν είδε ή όχι να γίνεται ένας φόνος, η Άννα αναλαμβάνει να βρει την αλήθεια.

Devil in Ohio – Μίνι σειρά

Για περισσότερα δείτε τις εντυπώσεις μας από τη σειρά πατώντας εδώ

The OA – 2 Σεζόν

H Brit Marling ως Prairie Johnson υποδύεται μια τυφλή κοπέλα που εξαφανίζεται μυστηριωδώς για πολλά χρόνια. Πλέον, στα 20 της χρόνια επιστρέφει στην μικρή πόλη όπου γεννήθηκε με την όραση της να έχει επανέλθει πλήρως. Κάποια μέλη της στενής κοινότητας τη θεωρούν ως ένα θαύμα, ενώ άλλοι τη βλέπουν ως κάτι παράξενο και επικίνδυνο για τους υπόλοιπους. Στο μυστήριο της επιστροφής της προστίθεται το ότι αρνείται να μιλήσει στους γονείς της ή το FBI για τα όσα έγιναν στα εφτά χρόνια που ήταν εξαφανισμένη.

Mindhunter – 2 σεζόν

Το «παιδί» του δημιουργού του “Seven”, David Fincher, μπορεί να μην συνεχιστεί για 3η σεζόν μάλλον ποτέ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αξίζει να την δείτε. Ήδη η ιστορία του φαντάζει ολοκληρωμένη κατά μία έννοια. Αναμφίβολα ένα από τα διαμάντια σόου του Netflix υψηλών προδιαγραφών σε όλα του.

Behind Her Eyes – Μίνι σειρά

Περισσότερα για τη σειρά δείτε στο αναλυτικό review μας πατώντας εδώ.  

The Valhalla Murders – Μίνι σειρά

Ισλανδική παραγωγή 8 επεισοδίων. Ο Arnar, ένας αστυνομικός αναλυτής προφίλ, πηγαίνει από το Όσλο στην πατρίδα του, την Ισλανδία, καθώς αποστολή του είναι να διερευνήσει την πρώτη υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου στη χώρα και συνεργάζεται με τον τοπικό ανώτερο αστυνομικό, ονόματι Kata.

Tags: