Power Rangers: Όλα τα easter eggs της ταινίας-reunion στο Netflix

Οι Ranger που λατρέψαμε μεταμορφώθηκαν ξανά 30 χρόνια μετά
23 Απριλίου 2023 20:40
Power Rangers: Όλα τα easter eggs της ταινίας-reunion στο Netflix

Η κλασική ομάδα των Mighty Morphin Power Rangers επέστρεψε 30 χρόνια μετά για ένα εορταστικό reunion στο Netflix, το οποίο αν μη τι άλλο ήταν τίγκα στη νοσταλγία. Ο Billy, ο Zack, ο Rocky και η Kat ήταν αυτοί που απέμειναν από την αυθεντική ομάδα των πρώτων σεζόν και μεταμορφώθηκαν για μία ακόμη -και λογικά- τελευταία φορά για να τιμήσουν κιόλας τη μνήμη του "Tommy" του Jason David Frank (Πράσινου/ Λευκού Ranger) και της "Triny" της Thuy Trang (Κίτρινη Ranger). 

Αναμφίβολα μετά από τόσα χρόνια δε γινόταν να μη κλείσει το μάτι στους fans σε εκείνες τις παλιές καλές και ξένοιαστες εποχές των Power Rangers, που καθόμασταν κάθε Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1 για να τους δούμε. Τώρα όμως εν έτη 2023 η επιστροφή τους έγινε με μοντέρνα μέσα, καθώς προβλήθηκε στο Netflix σε 4K 

Τα easter eggs λοιπόν ήταν πολλά στο Mighty Morphin Power Rangers: Once & Always, είτε γλυκά είτε άκρως συγκινητικά για τους fans των Power Rangers και ήρθε η ώρα να τα απαριθμήσουμε. Ακολουθούν όλα τα easter eggs που εντοπίσαμε:


"Once & Always" 

Ο τίτλος της "τηλεταινίας" των Power Rangers αποτελεί αναφορά στο μότο "Once a Ranger, always a Ranger (σ.σ. Μια φορά Ranger, για πάντα Ranger) που αποτέλεσε την έμπνευση των ομότιτλων επεισοδίων του Power Rangers Operation Overdrive το 2007. Σε εκείνα τα επεισόδια γιορτάστηκε η 15η επέτειος του franchise και είχε εμφανιστεί ο Johnny Yong Bosch, ο οποίος συμμετείχε σε έναν μικρό ρόλο στο "Once & Always" ως Adam Park. 

To remake του κλασικού intro

Δεν υπάρχει πιο εμβληματικό intro παιδικής σειράς από αυτό των Power Rangers. Και τώρα στο Once & Always είδαμε το...4K remaster του, με ολοκαίνουργια πλάνα, ανανεωμένα γραφικά στα Μegazords, το ανανεωμένο ρόστερ αλλά την ίδια νοσταλγική, γλυκιά και ανεβαστική έντασή του. Go Go Power Rangers!

Tο Hip-hopkido του μαύρου Ranger

Ο Walter Emanuel Jones που επιστρέφει ως Zack στο ρόλο του Μαύρου Ranger επανάφερε και το ιδιαίτερο στιλ μάχης του. Το είχε υιοθετήσει στη σειρά Mighty Morphin Power Rangers και ήταν μια μίξη breakdance χορού, hip-hop και karate και 30 χρόνια μετά φάνηκε να το έχει ακόμα. 

Bulk & Skully: η cameo επιστροφή

Μπορεί να μην εμφανίστηκαν κανονικά στο "Once & Always" αλλά είχαν ένα τιμητικό cameo οι δύο comic-relief χαρακτήρες της σειράς Power Rangers. Έτσι είδαμε τους Bulkmeier και Skullovitch που τους υποδύθηκαν οι Pal Schrier και Jason Navy αντίστοιχα ως... επιχειρηματίες μέσα από την αφίσα της επιχείρησης εστίασης που διατηρούν. 

Η επιστροφή του Radbug 

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο του μπλε Ranger επέστρεψε ανανεωμένο 30 χρόνια μετά. Το Radbug 2 είχε την τιμητική του λοιπόν στο reunion και έσωσε τον Billy, τον Zack και την Min από την Robot Rita Repulsa. Α και το Radbug είναι το ακρωνύμιο που σημαίνει "Remote Activated Drivingzord for Basic Ultra Geomorphology."

Η σύνδεση με τον Heisenberg του Breaking Bad

Για όσους δε το γνωρίζουν, ο Bryan Cranston που δεκαετίες μετά έγινε παγκοσμίως γνωστός ως Heisenberg στη σειρά "Breaking Bad" συμμετείχε στους Power Rangers. Στη σειρά των mighty Morphin είχε δανείσει τη φωνή του στον Snizzard, ένα από τα minions της Rita που στο Once & Always επέστρεψαν για να βοηθήσουν τα σατανικά της σχέδια. Ο Cranston επέστρεψε στο franchise ερμηνεύοντας το ρόλο του Zordon στην reboot ταινία "Power Rangers" του 2017. Απείχε όμως από το Once & Always.

Η σπασμένη ταφόπλακα

Οι τηλεθεατές που έχουν αετίσια μάτια θα εντοπίσουν ένα όνομα από το παρελθόν της σειράς στο βάθος της μάχης στο νεκροταφείο. Ο Minotaur σπάει την ταφόπλακα που φέρει το όνομα "Harvey Garvey". Πρόκειται για τον παρουσιαστή του talk show The Harvey Garvey Show, στο οποίο οι Rangers ήταν καλεσμένοι στο επεισόδιο "Lights, Camera, Action" της 2ης σεζόν. Ο ηθοποιός Kim Strauss ενσάρκωσε τον Garvey στη μοναδική live-action εμφάνισή του στην εκπομπή, πριν επιστρέψει για να εκφράσει διάφορους άλλους χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του Ninjor, του δημιουργού των power coins των Rangers.

Ashley και Adam στο σύμπαν των S.P.D.

Το cameo της κίτρινης και του άλλου Μαύρου Ranger έκρυβε και μια σύνδεση του Once & Always με τη σειρά Power Rangers: S.P.D. Βλέπετε πλέον εργάζονται στα πέρατα του διαστήματος για την S.P.A. που ήταν ο προάγγελος της Space Patrol Delta. 

Η κλωτσιά που λύτρωσε τον Rocky

Στην ταινία Turbo: A Power Rangers Movie, ο Ρόκι του Steve Cardenas μένει εκτός δράσης σε έναν αγώνα kickboxing με τον Τόμι εκτελώντας μια χαρακτηριστική στριφογυριστή κλωτσιά στον αέρα, Τελικά τον αφήνει και εκτός σειράς, αφού τη θέση του πήρε ο μικρός Τζάστιν στη σειρά Power Rangers: Turbo. Στο reunion όμως ο Ρόκι πήρε το αίμα του πίσω και εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία την χαρακτηριστική κλωτσιά λυτρώνοντας τον χαρακτήρα του. 

SOS Power Rangers!

Με την επιστροφή της Ρίτα, ο Alpha 9 εφαρμόζει το Bandora Protocol, καλώντας όλες τις ομάδες των Power Ranger. Οι επικοινωνίες φτάνουν σε πολλές τοποθεσίες που είναι σημαντικές για την ιστορία των Rangers: Coral Harbor (Power Rangers Beast Morphers), Reefside (Power Rangers DinoThunder), Astro Megaship (Power Rangers in Space), Turtle Cove (Power Rangers Wild Force), Terra Venture (Power Rangers Lost Galaxy) και Osaka (Power Rangers Dino Fury).

Rita: Once & Always

Όταν η Ρίτα επανεμφανίζεται στο Once & Always, λέει την εξής ατάκα: "Μετά από όλα αυτά τα χρόνια, είμαι ελεύθερη! Ήρθε η ώρα για εκδίκηση". Πρόκειται για αναδρομή στην καλτ ατάκα της Rita από τους τίτλους αρχής του Mighty Morphin Power Rangers: "Μετά από 10.000 χρόνια, είμαι ελεύθερη! Ήρθε η ώρα να κατακτήσω τη Γη!"

Το μήλο κάτω από τη μηλιά...

Όταν βλέπουμε τη Μιν να προπονείται για να εκδικηθεί τη Robo Rita για τον θάνατο της μητέρας της, χρησιμοποιεί το στιλ μάχη kung fu που ονομάζεται "praying mantis" (Αλογάκι της Παναγίας). Το ίδιο χρησιμοποιούσε όταν η μητέρα της ήταν η κίτρινη Ranger. 

Η συλλογή από Rangers

Όταν η Robo Rita καταφέρνει να πιάσει πολλούς από τους Rangers και να τους μικρύνει σε μινιατούρες, εκεί έχουμε ένα σωρό cameo εμφανίσεις από πολλές σειρές των Power Rangers. Αναλυτικά όλα τα cameos έχουν ως εξής: Ravi Shaw (Blue Ranger από το Power Rangers Beast Morphers), Ashley Hammond (Yellow Ranger από το Power Rangers in Space), Merrick Baliton (Lunar Wolf Ranger από το Power Rangers Wild Force), ο μυστηριώδης Phantom Ranger από το Power Rangers Turbo, Tanya Sloane (Yellow Ranger από το Power Rangers Zeo), Devon Daniels (Red Ranger από το Power Rangers Beast Morphers), Carlos Vallerte (Black Ranger από το Power Rangers in Space), Nate Silva (Gold Ranger από το Power Rangers Beast Morphers), Kai Chen (Blue Ranger από το Power Rangers Lost Galaxy), Leo Corbett (Red Ranger από το Power Rangers Lost Galaxy), Damon Henderson (Green Ranger από το Power Rangers Lost Galaxy), Conner McKnight (Blue Ranger από το Power Rangers Dino Thunder) και Trent Fernandez-Mercer (White Ranger από το Power Rangers Dino Thunder).

Θυμήθηκαν τα παλιά

Οι Zack και Billy λειτούργησαν σαν μέντορες στη νέα κίτρινη Ranger της Min και σε μια από τις τελευταίες σκηνές της ταινίας θυμήθηκαν δύο περιπτώσεις που η μητέρα της, η Trini τους βοήθησε να ξεπεράσουν τους φόβους τους. 

Το συγκινητικό φινάλε 

Η ταινία Power Rangers: Once & Always έκρυβε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή αμέσως μόλις τελείωσε, καθώς ήταν αφιερωμένη στους αδικοχαμένους Thuy Trang και Jason David Frank, ενώ έκλεισε και με ένα τραγούδι που είχε γράψει η Ροζ Ranger, το "Down the Road" της Amy Joe Johnson. Αν σας μπήκαν πολλά σκουπιδάκια στα μάτια εκείνη την στιγμή ήταν λογικό...

Εσάς πως σας φάνηκε το reunion special του Netflix; Πείτε μας στα σχόλια.