10 facts για τον Τιτανικό που ίσως δε γνωρίζετε

Νομίζετε ότι τα ξέρετε όλα για το θρυλικό φιλμ του James Cameron;
22 Ιανουαρίου 2023 11:26
10 facts για τον Τιτανικό που ίσως δε γνωρίζετε

Είναι Δεκέμβριος του 1997, όταν ένα φιλμ που ακούει στο όνομα Titanic (Τιτανικός) κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Αμερικής από τον σκηνοθέτη James Cameron. Όλος ο κόσμος παραληρεί και τα σινεμά γεμίζουν με θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν το επικό δράμα του σκηνοθέτη, με πρωταγωνιστή τον νεαρό τότε Leonardo DiCaprio και την πανέμορφη Kate Winslet.

Το φιλμ γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως με ένα box office που έχει ξεπεράσει πλέον τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, ο Τιτανικός είναι από τις πιο γνωστές και πιο αγαπητές ταινίες και στην Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχουν πάρα πολλά facts που ίσως δε γνωρίζετε για το φιλμ του Cameron και που θα μάθετε σε αυτό εδώ το άρθρο.

Η ερωτική σκηνή των DiCaprio και Winslet

Μιας και η Kate Winslet ήξερε ότι υπάρχει ερωτική σκηνή με τον Leonardo DiCaprio στην ταινία, αποφάσισε να ξεγυμνωθεί από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισε, έτσι ώστε να σπάσει τον πάγο.

Η μεγάλη διάρκεια του Τιτανικού και η Paramount Pictures

Λόγω της μεγάλης διάρκειας της ταινίας (3 ώρες και 14 λεπτά), η Paramount Pictures αναγκάστηκε να στείλει νέα αντίγραφα της ταινίας σε πολλούς κινηματογράφους, μιας και είχαν φθαρεί από τη χρήση.

Η Céline Dion δεν ήθελε να τραγουδήσει το "My Heart Will Go On"

Κι όμως, η τεράστια καλλιτέχνιδα δεν ψηνόταν να πει το εμβληματικό τραγούδι, επειδή δεν ήθελε να τραγουδήσει για κάποια ταινία, αλλά και επειδή δεν της άρεσε το κομμάτι όταν της το έπαιξε για πρώτη φορά ο James Horner.

Αφού τελικά πείστηκε από τον τότε σύζυγό της, René Angélil, μπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε το τραγούδι και το είπε…μία φορά! Ναι, το τραγούδι που ακούσατε στους τίτλους τέλους και αργότερα σε CD, ήταν στην πραγματικότητα ένα “demo”.

Ο Johnny Depp θα ήταν ο Jack

Ναι, πριν πάρει το ρόλο ο DiCaprio, η παραγωγή είχε μιλήσει με τον Johnny Depp για να υποδυθεί τον Jack Dawson. Όπως έδειξε η ιστορία, τελικά αυτό δεν έγινε.

Η Gloria Stuart ζούσε το 1912

Η Gloria Stuart που συμμετείχε στην ταινία, ήταν στην πραγματικότητα το μόνο άτομο από όλα τα μέλη της παραγωγής που ζούσε το 1912 όταν βυθίστηκε ο πραγματικός Τιτανικός. Εκείνη γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1910 και πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η Millvina Dean αρνήθηκε να δει την Τιτανικό στην πρεμιέρα

Η τελευταία εναπομείνασα επιζών του πραγματικού Τιτανικού ήταν η Millvina Dean και όταν της έγινε η πρόταση να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας, είπε όχι. Είχε δηλώσει τότε ότι δεν είχε περάσει καθόλου καλά με το “A Night to Remember” του 1958 και δεν ήθελε να ξανά ζήσει αυτόν τον εφιάλτη. Εκείνη γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1912 και πέθανε σε ηλικία 97 ετών, τον Μάιο του 2009. Ήταν μόλις δύο μηνών όταν βρισκόταν μέσα στον Τιτανικό.

Ο Τιτανικός και το ρεκόρ στο box office

Ο Τιτανικός του James Cameron ήταν στη νούμερο 1 θέση του box office των ΗΠΑ για 15 συνεχόμενες εβδομάδες σημειώνοντας τεράστιο ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Το ρεκόρ αυτό έγινε από τις 19 Δεκεμβρίου 1997 έως τις 3 Απριλίου του 1998.

Η Kate Winslet και η υποθερμία

Η παραγωγή δεν επέτρεψε στην Winslet να φοράει ειδική στολή κατά τη διάρκεια των σκηνών στο νερό, με αποτέλεσμα να πάθει υποθερμία και παραλίγο να αποχωρήσει από το project.

Ο Robert De Niro θα έπαιζε τον Captain Smith

Το ήδη λαμπρό cast του Τιτανικού παραλίγο να είχε και τον Robert De Niro. Όπως έχει γίνει γνωστό, η παραγωγή πρότεινε στον θρυλικό ηθοποιό να υποδυθεί τον Captain Smith, αλλά εκείνος είπε όχι επειδή εκείνη την εποχή είχε πάθει φλεγμονή του γαστρεντερικού συστήματος.

Η διακόσμηση του πλοίου δεν ήταν τυχαία

Το μεγαλύτερο μέρος της διακόσμησης του πλοίου δεν ήταν τυχαία, καθώς ήταν υπό την επίβλεψη ερευνητών της White Star Line, της αρχικής εταιρίας που διακόσμησε τον πραγματικό Τιτανικό.

Η άγνωστη ιστορία από τα γυρίσματα του Τιτανικού που όσοι την έζησαν θέλουν να τη ξεχάσουν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό πατώντας εδώ.

Πηγή: IMDB