M3GAN - Πώς η δολοφονική κούκλα συνδέεται με τον...Anthony Hopkins!

Η σεναριογράφος άντλησε έμπνευση από μία ταινία που την τρομοκράτησε μικρή
16 Ιανουαρίου 2023 09:02
M3GAN - Πώς η δολοφονική κούκλα συνδέεται με τον...Anthony Hopkins!

Το 1978 ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Richard Attenborough, γνωστός μεταξύ άλλων για τον ρόλο του στην ταινία Jurassic Park ως τον εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, δημιουργό του θεματικού πάρκου δεινοσαύρων, σκηνοθετεί το Magic, ένα καθαρόαιμο ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Anthony Hopkins. Η ταινία μας αφηγείται την ιστορία του Corky Withers, ενός αποτυχημένου μάγου, ο οποίος μετά από την συμβουλή του μέντορα του αποφασίζει να γίνει επαγγελματίας εγγαστρίμυθος. Απόλυτα αφοσιωμένος στην τέχνη του, βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι, ενώ η προσωπικότητα του σταδιακά διχάζεται, καθώς η κούκλα που χρησιμοποιεί για το νούμερό του έχει αρχίσει να κυριεύει την ψυχή και το σώμα του.

Το φιλμ του Attenborough είχε αποσπάσει θετικές κριτικές τόσο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα στοιχεία του τρόμου όσο και για την εξαιρετική ερμηνεία του Anthony Hopkins στο ρόλο του επαγγελματία εγγαστρίμυθου που χάνει τα λογικά του. Μάλιστα, για τις ανάγκες του ρόλου, ο πολυβραβευμένος Ουαλός ηθοποιός εκπαιδεύτηκε στην εγγαστριμυθία, πετυχαίνοντας ένα αρκετά ρεαλιστικό αποτέλεσμα στις σκηνές με την μαριονέτα του. Το όνομα της ανατριχιαστικής στην όψη μαριονέτας ήταν "Fats", και λειτουργούσε στην ταινία σαν το alter ego του βασικού χαρακτήρα της ιστορίας, Corky. Μαζί, οι δυο τους τρομοκράτησαν αρκετούς θεατές της εποχής, αφήνοντας παράλληλα το δικό τους στίγμα στο σινεμά των στοιχειωμένων κουκλών, αλλά και εγγαστρίμυθων που τους έχουν κυριεύσει υπερφυσικές σκοτεινές δυνάμεις.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την περίοδο των γυρισμάτων, επιτράπηκε στον Hopkins να πάρει την κούκλα στο σπίτι του για να δουλέψει μαζί της. Ωστόσο, η παρουσία του Fats στο σπίτι τον έκανε να αισθάνεται άβολα σε τέτοιο βαθμό που ζήτησε από την παραγωγή να έρθει κάποιος να την πάρει, αλλιώς θα την πετούσε στο κοντινότερο φαράγγι. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Richard Attenborough, έφτασε στο σπίτι του ηθοποιού αργά τα μεσάνυχτα για να τον ηρεμήσει.

Η Akela Cooper λοιπόν, η σεναριογράφος της ταινίας τρόμου M3GAN, είχε δηλώσει σε περσινή της συνέντευξη στο Empire ότι όταν ήταν μικρή, το Magic, και συγκεκριμένα η ερμηνεία του Hopkins, αλλά και ο τρόπος που κινούσε τη δαιμονισμένη μαριονέτα, της δημιούργησε φοβία προς τις κούκλες. Ένας από τους λόγους που ήθελε έντονα να συνεργαστεί με τον Gerard Johnstone και τους Jason Blum και James Wan για την ταινία, ήταν εξαιτίας της M3GAN, της κούκλας δηλαδή με τεχνητή νοημοσύνη. Ορκισμένη θαυμάστρια και του Chucky, μίας άλλης θρυλικής κούκλας που “τρομοκρατεί” μέχρι και σήμερα τους κινηματογράφους, ήταν μεγάλη της επιθυμία να δημιουργήσει το δικό της εμβληματικό “τέρας”.

Μέχρι στιγμής, η M3GAN της, μία από τις πρώτες ταινίες τρόμου που προβλήθηκαν την φετινή χρονιά, γέμισε τα σινεμά, τα πήγε ανέλπιστα καλά στο παγκόσμιο box office με νούμερα που ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 60 εκατομμύρια δολάρια, και τους παραγωγούς Blum και Wan να έχουν ήδη στα σκαριά το M3GAN 2. Αν μη τι άλλο, η φοβία που της προκάλεσε σε μικρότερη ηλικία ο Hopkins με την δολοφονική του κούκλα Fats, εξελίχθηκε σε πηγή έμπνευσης για την σεναριογράφο Akela Cooper, χαρίζοντας μας μία ακόμη ανατριχιαστική κούκλα ικανή να στοιχειώσει τα μυαλά και την φαντασία των νεότερων γενιών.