Αυτές είναι οι πιο αναμενόμενες ταινίες του 2023

Φαίνεται πως θα γίνει πανικός και φέτος!
12 Ιανουαρίου 2023 12:30
Αυτές είναι οι πιο αναμενόμενες ταινίες του 2023

Έχουμε μπει αισίως στο 2023, μιας νέας και γεμάτης χρονιάς όσον αφορά τον κινηματογράφο, με πολλά καινούργια φιλμ για όλα τα γούστα, αλλά και συνέχειες αγαπημένων franchises. Το 2022 ήταν γεμάτο και σχεδόν κάθε εβδομάδα είχε κάτι νέο για το κοινό. Όπως όλα δείχνουν θα συμβεί το ίδιο και φέτος.

Από Renfield με τον Nicolas Cage, σε John Wick: Chapter 4, νέο Indiana Jones με τον Harrison Ford, Barbie με την Margot Robbie, μέχρι και το Oppenheimer του Christopher Nolan, η χρονιά είναι γεμάτη και σας καλεί για άλλη μια φορά να πάτε στη σκοτεινή αίθουσα. Ας ελπίσουμε ότι όλα τα παρακάτω φιλμ θα κυκλοφορήσουν όντως και δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ας δούμε τις πιο αναμενόμενες ταινίες του 2023 παρακάτω:

Dune: Part Two - 3 Νοεμβρίου

Η συνέχεια της ιστορίας θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides και πως θα ενώσει τις δυνάμεις του με την Chani και του Fremen, καθώς βρίσκεται σε πολεμική τροχιά ζητώντας εκδίκηση από τους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του.

Ξεκινά μία περιπέτεια για να αποτρέψει το τραγικό μέλλον που μόνο εκείνος μπορεί να προβλέπει, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη απόφαση που θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη της ζωής του και τη μοίρα ολόκληρου του σύμπαντος.

Oppenheimer - 21 Ιουλίου

Ο Christopher Nolan επιστρέφει στις αίθουσες με μία…εκρηκτική ταινία! Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Cillian Murphy που υποδύεται τον J. Robert Oppenheimer έναν Αμερικανό θεωρητικό φυσικό που θεωρείται ο "πατέρας της ατομικής βόμβας" για το ρόλο του στο Σχέδιο Μανχάταν - το εγχείρημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο πλαίσιο του οποίου αναπτύχθηκαν τα πρώτα πυρηνικά όπλα.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One - 14 Ιουλίου

Το Dead Reckoning και το Mission: Impossible 8 είναι σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christopher McQuarrie. Αν έχετε παρακολουθήσει τα παλιότερα φιλμ, σίγουρα ξέρετε τι να περιμένετε από τον Tom Cruise, ο οποίος πρωταγωνιστεί φυσικά και εδώ. Πλάι του παίζουν και οι Rhames, Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby και Frederick Schmidt, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, Esai Morales, Rob Delaney, Charles Parnell, Indira Varma, Mark Gatiss, Greg Tarzan Davis και Cary Elwes.

Beau Is Afraid - 21 Απριλίου

Ένας παρανοϊκός άντρας ξεκινάει μια επική οδύσσεια για να γυρίσει σπίτι στη μητέρα του σε αυτή την τολμηρή και ιδιοφυώς διεστραμμένη νέα ταινία του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Ari Aster.

Creed III – 3 Μαρτίου

Παρά το γεγονός ότι συμφιλιώνεται με την οικογενειακή του ιστορία, το παρελθόν δεν έχει τελειώσει ακόμα με τον Adonis Creed. Στο τρίτο μέρος του franchise, όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά για τον Donnie. Είναι πρωταθλητής ελαφρών βαρέων βαρών, η μουσικός σύζυγός του, Bianca, (Tessa Thompson) είναι επιτυχημένη από μόνη της και όλα πάνε καλά με την κόρη τους, Amara. Και τότε είναι που εμφανίζεται ο Damian "Dame" Anderson (Jonathan Majors).

John Wick: Chapter 4 – 24 Μαρτίου

Ο John Wick (Keanu Reeves) ανακαλύπτει ένα μονοπάτι για να νικήσει το High Table. Αλλά πριν κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν νέο εχθρό με ισχυρές συμμαχίες σε όλο τον κόσμο και δυνάμεις που μετατρέπουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Renfield – 7 Απριλίου

Σε αυτή τη μοντέρνα ιστορία για τον πιστό υπηρέτη του Δράκουλα, ο Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, σειρά X-Men) πρωταγωνιστεί ως Renfield, τον βασανισμένο βοηθό του πιο νάρκισσου αφεντικού της ιστορίας, του Δράκουλα (βραβευμένος με Oscar Nicolas Cage).

Ο Ρένφιλντ αναγκάζεται να εξασφαλίζει τη λεία του αφέντη του και να εκτελεί κάθε εντολή του, όσο εξευτελιστική κι αν είναι. Αλλά τώρα, μετά από αιώνες δουλείας, ο Ρένφιλντ είναι έτοιμος να δει αν υπάρχει ζωή έξω από τη σκιά του Πρίγκιπα του Σκότους. Αρκεί μόνο να καταφέρει να βρει πώς να τερματίσει την αλληλεξάρτησή του.

Guardians of the Galaxy Vol. 3 - 5 Μαίου

Η νέα ταινία του franchise έρχεται μετά το συγκινητικό φινάλε του Avengers: Endgame και φαίνεται θεότρελη από τα πρώτα πλάνα που είδαμε πρόσφατα. Το φιλμ, έχει επιμεληθεί για άλλη μια φορά ο James Gunn.

Spider-Man: Across the Spider-Verse - 2 Ιουνίου

Ο Miles Morales επιστρέφει στο νέο κεφάλαιο του βραβευμένου με Oscar Spider-verse saga, Spider-Man: Ακροβατώντας Στο Αραχνο-Σύμπαν. Μετά την επανένωσή του με την Gwen Stacy, ο full time πια Spider-Man της γειτονιάς, εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν μια αποστολή: να το προστατεύσουν με κάθε τρόπο. Όταν όμως οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Miles βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας. Έτσι μόνο θα καταφέρει να σώσει αυτούς που αγαπά.

Indiana Jones and the Dial of Destiny - 30 Ιουνίου

Ο Harrison Ford θα αντιμετωπίσει ξανά τους Ναζί σε μια μεταπολεμική περίοδο και συγκεκριμένα το 1969, εκεί όπου η διαστημική κούρσα βρίσκεται στο ζενίθ της. Το Indiana Jones 5 είναι σε σκηνοθεσία James Mangold (Walk the Line, Logan), αντικαθιστώντας τον Steven Spielberg που για πρώτη φορά θα εκτελεί μόνο χρέη παραγωγού στο franchise.

Wonka – 15 Δεκεμβρίου

Το φιλμ βασίζεται στο κλασικό βιβλίο του Roald Dahl, "Charlie and the Chocolate Factory" και αναμένεται να διηγηθεί την ιστορία του Wonka για το πώς εκείνος έγινε ο περίφημος ιδιοκτήτης του εργοστασίου σοκολάτας.

Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Timothée Chalamet (Call Me By Your Name, Dune), σε ένα σενάριο που έχει αναλάβει ο Simon Rich και σκηνοθεσία ο Paul King.

The Super Mario Bros. Movie - 7 Απριλίου

Μία θεότρελη περιπέτεια έρχεται τον Απρίλιο στη μεγάλη οθόνη! Ο Super Mario και οι φίλοι του υπόσχονται μια ανατρεπτική ταινία, την οποία έχει αναλάβει η Nintendo και η Illumination, των Despicable Me.

Αρχικά, ο Chris Pratt θα δανείσει τη φωνή του στον Mario, ενώ πλάι του θα παίξει και η Anya Taylor- Joy ως Peach. Βέβαια, από την ταινία του Mario δε θα μπορούσε να λείπει και ο Luigi, τον οποίο θα τον υποδυθεί ο Charlie Day, ενώ ο Jack Black θα είναι ο Bowser.

Τα υπόλοιπα μέλη του cast είναι: Keegan-Michael Key ως Toad, Seth Rogen ως Donkey Kong, Fred Armisen ως Cranky Kong, Kevin Michael Richardson ως Kamek, Sebastian Maniscalco ως Spike, ενώ έγινε γνωστό ότι ο επί δεκαετίες “Mario”, Charles Martinet, θα βρίσκεται και αυτός στην ταινία ως “έκπληξη”.

Fast X - 19 Μαΐου

Το Fast X θα φτάσει φέτος στους κινηματογράφους και θα συνεχίσει την ιστορία του Dominic Toretto του Vin Diesel. Μάλιστα, το budget της ταινίας έχει ανέβει υπερβολικά πολύ και πλέον ανέρχεται στα 340 εκατομμύρια.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι πλάι στον Vin Diesel θα δείτε και τους Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges και Sung Kang. Οι νέοι ηθοποιοί που θα απαρτίζουν το cast είναι οι Brie Larson (Captain Marvel), Jason Momoa (Aquaman), Daniela Melchior (The Suicide Squad) και Rita Moreno (West Side Story).

The Exorcist – Οκτώβριος

Ο David Gordon Green, ο οποίος είναι σκηνοθέτης των πρόσφατων Halloween ταινιών, θα καθίσει στην καρέκλα του νέου Εξορκιστή. Το The Exorcist θα λειτουργεί ως reboot-sequel και όπως γνωρίζουμε εδώ και καιρό, θα είναι μια νέα τριλογία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για την πλοκή αυτή θα συνεχίζει από το "The Exorcist" του 1973 και μάλλον θα αγνοεί τα γεγονότα των υπόλοιπων ταινιών. Ο Leslie Odom Jr. (One Night in Miami), θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο ενός πατέρα που ανακαλύπτει ότι η κόρη του είναι δαιμονισμένη.

Απελπισμένος για βοήθεια θα ψάξει την Chris MacNeil, την μητέρα του κοριτσιού που δαιμονίστηκε στην ταινία του 1973. Και ναι, η εμβληματική Ellen Burstyn αποτελεί τη μεγάλη επιστροφή του franchise, καθώς θα υποδυθεί ξανά το ρόλο της.

Evil Dead Rise - 21 Απριλίου

Στην 5η ταινία του Evil Dead, η Beth επισκέπτεται τη μεγαλύτερη αδερφή της Ellie, η οποία μεγαλώνει μόνη της τρία παιδιά σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Λος Άντζελες. Η επανένωσή τους διακόπτεται μυστηριωδώς, καθώς ανακαλύπτουν ένα βιβλίο που «γεννά» δαίμονες και θα έρθουν αντιμέτωπες με μία εφιαλτική εκδοχή της μητρότητας.

Elemental - 16 Ιουνίου

Η ιστορία παρουσιάζει την Ember, μια σκληρή, εύστροφη και φλογερή νεαρή γυναίκα, της οποίας η φιλία με έναν διασκεδαστικό, γλυκανάλατο, χαλαρό τύπο ονόματι Wade αμφισβητεί τις πεποιθήσεις της για τον κόσμο στον οποίο ζουν.

Η 27η ταινία της Pixar θα σας ταξιδέψει μέχρι την Element City, όπου εκεί όλοι οι κάτοικοι είναι τα στοιχεία της φύσης. Αυτό σημαίνει ότι όλοι είναι φυλές του αέρα, του νερού, της φωτιάς ή και της Γης και συνυπάρχουν όλοι μαζί. Δύο όμως στοιχεία εντελώς αντίθετα μεταξύ τους θα αρχίσουν να έλκονται μεταξύ τους, θέτοντας έτσι πολλά ερωτήματα για την ίδια τους την ύπαρξη και τη ζωή.

Killers of the Flower Moon - Νοέμβριος

Η πλοκή του "Flower Moon" βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του David Grann και εξιστορεί τη δολοφονία αρκετών μελών της φυλής Οσάζ τη δεκαετία του 1920, λίγο αφότου ανακαλύφθηκε πετρέλαιο στη γη τους. Οι φόνοι τράβηξαν την προσοχή του τότε νεοσύστατου FBI, το οποίο κατά την έρευνά του ανακάλυψε μια σκοτεινή συνωμοσία.

Το cast της ταινίας έχει τους: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow και άλλους.

 


Άλλες ταινίες που αξίζει να αναφερθούν είναι:

  • Aquaman and the Lost Kingdom - 25 Δεκεμβρίου
  • Maestro - Εντός του 2023
  • Ant-Man and the Wasp: Quantumania -17 Φεβρουαρίου 
  • The Nun 2 - 8 Σεπτεμβρίου
  • Transformers: Rise of the Beasts - Ιούνιος
  • Magic Mike's Last Dance - Φεβρουάριος
  • The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes - 17 Νοεμβρίου
  • The Little Mermaid - Μάιος
  • Barbie - 21 Ιουλίου
  • Asteroid City - Ιούνιος
  • Scream 6 - 31 Μαρτίου
  • The Flash - 16 Ιουνίου
  • Shazam! Fury of the Gods - Μάρτιος
  • Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves - Μάρτιος
  • Kraven the Hunter - Οκτώβριος
  • Teen Wolf: The Movie - 26 Ιανουαρίου
  • Cocaine bear - 24 Φεβρουαρίου
  • 65 - 10 Μαρτίου
  • Knock at the Cabin - 2 Φεβρουαρίου 
  • Napoleon - Εντός του 2023
  • Poor Things - Εντός του 2023
  • Blue Beetle - Αύγουστος