Αυτές είναι οι πιο αναμενόμενες σειρές του 2023

Θα γίνει ο χαμός και φέτος από σειρές!
06 Ιανουαρίου 2023 14:48
Αυτές είναι οι πιο αναμενόμενες σειρές του 2023

Μετά από μια γεμάτη χρονιά που ήταν το 2022 και που τόσες πολλές σειρές ξεχώρισαν, το 2023 φαντάζει ακόμη πιο συναρπαστικό και με επιλογές για όλα τα γούστα. Οι streaming υπηρεσίες έχουν ακονίσει ήδη τα μαχαίρια τους και θα γίνει…σφαγή με τις υπερπαραγωγές που ετοιμάζουν για να καθηλώσουν το κοινό.

Εδραιωμένα franchises όπως της Marvel και του Star Wars, αστυνομικές σειρές όπως την επιστροφή του True Detective, κωμωδίες όπως το Ted Lasso, δραματικές όπως το The Crown και το Succession, και πολλά ακόμη επιφυλάσσει η νέα χρονιά.

Η μάχη θα δοθεί κυρίως μεταξύ των εδραιωμένων υπηρεσιών όπως Netflix, Amazon Prime Video, HBO/ HBO Max, και Disney Plus, που κατέχουν άλλωστε την πλειοψηφία των συνδρομητών του κόσμου.


The Last of Us (HBO)

Το διάσημο και πολυβραβευμένο αριστουργηματικό βιντεοπαιχνίδι της Naughty Dog γίνεται τηλεοπτική σειρά, και όχι τυχαία όντας μια από τις πιο κινηματογραφικές εμπειρίες που χάρισε ποτέ το gaming. Στη σειρά The Last of Us τον Joel και την Ellie υποδύονται οι Pedro pascal και Bella Ramsay. Δύο επιζώντες σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο που διαλύθηκε εξαιτίας ενός ιού που μετατρέπει τους πάντες σε ζόμπι. Ο ένας όμως από αυτούς κρύβει ένα μυστικό που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας.

Αναμφίβολα μια από τις ακριβότερες παραγωγές του HBO με budget μεγαλύτερο και από αυτό των πρώτων πέντε σεζόν του Game of Thrones. Με γερά ονόματα πίσω από τις κάμερες όπως των Craig Mazin(Chernobyl) και Neil Druckmann και άλλα πολλά στη σκηνοθεσία των επεισοδίων. Τι μπορεί να πάει τόσο στραβά; Μακράν η πιο αναμενόμενη σειρά του 2023.

Πρεμιέρα: 15 Ιανουαρίου 2023

Ahsoka (Disney+)

Η spinoff σειρά του Star Wars που θα συνεχίσει την ιστορία της Ahsoka Tano, που γνωρίσαμε στις animated σειρές. Η Rosario Dawson θα υποδυθεί την live-action βερσιόν της, έχοντας κάνει μια εισαγωγή στη 2η σεζόν του The Mandalorian και μια cameo εμφάνιση στο The Book of Boba Fett. Για τους Star Wars fans αυτή η σειρά αναμένεται να δώσει πολλές απαντήσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα cliffhangers του σύμπαντος, αυτό του Star Wars: Rebels.

Πρεμιέρα: Εντός του 2023

The Mandalorian Season 3 (Disney+)

 

Αυτό το δίδυμο Din Djarin (Pedro Pascal) και Baby Yoda (δύσκολα ακόμη να τον λέμε Grogu) δεν χορταίνεται. Οι περιπέτειες των δύο θα τους φέρουν στον πλανήτη Mandalore καθώς έπεται μια κρίση μεταξύ των Mandalorians για τη διεκδίκηση του θρόνου και του πολύτιμου Darksaber. Σίγουρα επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και δυνατά cameos οι Dave Filoni και Jon Favreau για 3η φορά.

Πρεμιέρα: 1 Μαρτίου 2023 

True Detective: Night Country (HBO)

Η επιστροφή του True Detective με την 4η σεζόν του είναι γεγονός και αλλάζει και πάλι το σκηνικό. Αυτή τη φορά μεταφερόμαστε στην Αλάσκα εκεί όπου η κεντρική πρωταγωνίστρια και βραβευμένη με Όσκαρ, Jodie Foster, μαζί με την Kali Reis θα ερευνήσουν τι συμβαίνει με μια σειρά εγκλημάτων στο παγωμένο και αφιλόξενο αυτό μέρος.

Shrinking (Apple TV+)

O Jason Segel του How I Met Your Mother μαζί με τους Bill Lawrence και Brett Goldstein υπογράφουν τη νέα κωμική σειρά της Apple. Εδώ ο Segel υποδύεται έναν ψυχοθεραπευτή που αποφασίζει να σπάσει τους κανόνες και να λέει στους πελάτες του ότι σκέφτεται, αγνοώντας τα όσα έμαθε και τα ηθικά διλήμματα. Καταλήγει να προκαλεί τεράστιες αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων, αλλά και στη δική του. Το κερασάκι στην τούρτα: παίζει και ο θρυλικός Harrison Ford.

Πρεμιέρα: 27 Ιανουαρίου

Succession Season 4 (HBO)

Τα παιχνίδια εξουσίας των Roys δεν έχουν τελειωμό και…πάτο. Τα τρία του παιδιά τα βάζουν με τον πατέρα τους για τη διαδοχή και την εξουσία του ομίλου τους σε μια σεζόν που από το teaser φαίνεται ότι θα…πετσοκόβει.

Πρεμιέρα: Άνοιξη 2023

LOKI Season 2 (Disney Plus)

Οι νέες περιπέτειες του Tom Hiddleston στην TVA θα τον φέρουν ξανά μαζί με τον Mobius του Owen Wilson -κι ας μην τον αναγνωρίζει πλέον. Οι Multiverse καταστάσεις και τα ευτράπελα θα είναι ακόμη πιο τρελά, την ώρα που ο Loki θα πρέπει να βρει που χάθηκε η Sylvie της Sophie DiMartino.

Πρεμιέρα: Καλοκαίρι 2023

The Idol (HBO)

Σειρά δια χειρός του γνωστού αστέρα της μουσικής σκηνής, The Weeknd, και του Sam Levinson που μας χάρισε το Euphoria. Ενστικτωδώς θα έλεγε «ναι» κανείς. Η πλοκή της σειράς τοποθετεί σαν κεντρικό πρόσωπο την ανερχόμενη ποπ σταρ της Rose Depp, στο μονοπάτι ενός guru αυτοβελτίωσης (Abel "The Weeknd" Tesfaye), όπου αρχίζουν να της συμβαίνουν επικίνδυνα και δελεαστικά απόκρυφα σκηνικά.

Πρεμιέρα: 2023

Secret Invasion (Disney Plus)

Ο Samuel Jackson επιστρέφει ως Nick Fury και επιτέλους θα μάθουν οι Marvel fans τι του συνέβη μετά το Avengers: Endgame. Μια σειρά με έντονο πολιτικό θρίλερ, κατασκοπεία και το πρώτο μεγάλο crossover event του MCU για το Phase 5 είναι οι υποσχέσεις της σειράς. Μαζί με ένα δυνατό cast που περιλαμβάνει τους Oliva Colman, Ben Mendelsohn, Kingsley Ben-Adir και την Emilia Clarke.

Πρεμιέρα: Άνοιξη 2023

The Witcher Season 3 (Netflix)

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι αποχωρεί ο Henry Cavill από τη σειρά και το ρόλο του Geralt, αυτομάτως η 3η σεζόν αποκτά και ένα συναισθηματικό βάρος. Θα είναι η τελευταία σεζόν που θα δούμε τον Cavill στο ρόλο και αναμφίβολα για πολλούς θα είναι σα να κλείνει πρόωρα η σειρά τον κύκλο της, παρά το ότι θα έρθει και μια 4η σεζόν με τον Liam Hemsworth στον ομώνυμο ρόλο.

Πρεμιέρα: Καλοκαίρι 2023

Masters of the Air (Apple TV+)

Ο πνευματικός διάδοχος του Band of Brothers σε παραγωγή Steven Spielberg και Tom Hanks έχει στόχο να συγκλονίσει μεταφέροντας την ωμή καθημερινότητα των ανδρών της αεροπορίας εν μέσω του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα αποτελέσει κιόλας την ακριβότερη σειρά της Apple με συνολικό κόστος που θα ξεπερνά τα $250 εκατομμύρια, καθώς το κόστος του κάθε επεισοδίου (από τα 10 συνολικά) εκτιμάται στα $20-25 εκατομμύρια. Θα παίζουν κιόλας δυνατά και ανερχόμενα ονόματα όπως αυτά των Austin Butler (Elvis), Barry Keoghan (The Batman) και Callum Turner.

You Season 4 (Netflix)

Ο “Dexter” του Netflix όπως αρκετοί το περιγράφουν χαριτολογώντας θα επιστρέψει με νέα ταυτότητα, ιδιότητα και σε νέα τοποθεσία. Από τον Joe Goldberg πάμε στον Jonathan Moore και το Λονδίνο, εκεί όπου θα βρει νέα θύματα στο διάβα του.

Πρεμιέρα: Μέρος 1 - 9 Φεβρουαρίου, Μέρος 2 – 9 Μαρτίου

Ted Lasso Season 3 (Apple TV+)

Όλοι περιμένουν την επιστροφή του πιο αγαπημένου τηλεοπτικού προπονητή του Jason Sudeikis. Η σειρά που έβαλε την Apple στον χάρτη των βραβείων Emmys αλλά και της έδωσε mainstream απήχηση αναμένεται να επιστρέψει φέτος και να συνεχίσει ακριβώς μετά τα γεγονότα της 2ης σεζόν.

Πρεμιέρα: 2023

The Crown Season 6 (Netflix)

Η 5η σεζόν με τη σύγκρουση της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και της Βασίλισσας Ελισάβετ συγκλόνισε ξανά. Τώρα εντός του 2023 αναμένεται να έρθει το φινάλε της σειράς που έβαλε φωτιά στο Μπάκινγχαμ ουκ ολίγες φορές για την μεταφορά των γεγονότων. Η 6η σεζόν θα τελειώσει το βασιλικό αυτό έπος του Netflix και όλοι περιμένουν να δουν πώς θα κλείσει η αυλαία του.

Πρεμιέρα: 2023

Yellowjackets Season 2 (Paramount+, Showtime)

Έγινε viral η σειρά του Showtime από το πουθενά και απέκτησε cult ακόλουθούς μέχρι το φινάλε της 1ης σεζόν της. Πώς θα επιζήσουν όμως οι εναπομείναντες επιζώντες της ομάδας ανάμεσα στα δύο timelines; To φινάλε άφησε πολλά ερωτήματα και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία.

Πρεμιέρα: 26 Μαρτίου


Στη λίστα των "αξίζει να αναφερθούν": Ironheart (Disney Plus), The Afterparty Season 2, Justified: City Primeval, Gen V (The Boys spinoff, Amazon), Star Wars: Skeleton Crew (Disney Plus), Love and Death (HBO Max), Mrs. Davis (Peacock), Black Mirror S6 (Netflix), Poker Face (Peacock), The Sympathizer (HBO), The Fall of the House of Usher (Netflix), Our Flag Means Death S2 (HBO Max),

Στα λίστα των "ίσως" γιατί δεν έχουν ημερομηνία πρεμιέρας και μπορεί να πάνε για 2024: Dune: The Sisterhood (HBO Max), Squid Game Season 2 (Netflix), Fallout (Amazon Prime Video), Severance S2 (Apple TV+), Fargo Season 5 (FX), X-Men 97’(Disney Plus), The White Lotus S3 (HBO), Stranger Things 5 (Netflix), Sweet Tooth S2 (Netflix), The Three Body Problem (Netflix).