6 ταινίες μικρού μήκους της Pixar που θα σας συγκινήσουν

Μπορείτε να τις βρείτε όλες στο Disney Plus
02 Δεκεμβρίου 2022 13:28
6 ταινίες μικρού μήκους της Pixar που θα σας συγκινήσουν

Πόσο συναίσθημα μπορεί να περάσει στην καρδιά του θεατή μέσα σε λίγα μόλις λεπτά αφήγησης; Η Pixar, φημίζεται για τις έντονα συγκινησιακές στιγμές στις ταινίες της. Αυτό που έχει καταφέρει όμως με τις ταινίες μικρού μήκους, είναι πραγματικά εξαιρετικό. Τα μικρής διάρκειας αυτά διαμαντάκια θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο να ακουμπούν τις πιο ευαίσθητες χορδές του θεατή.

Στη παρακάτω λίστα θα βρείτε μερικές από τις πιο γλυκές, ανθρώπινες και συγκινητικές μικρού μήκους ιστορίες από διάφορους δημιουργούς της Pixar.


La Luna | Σκηνοθεσία: Enrico Casarosa (2011)

Ένα νεαρό αγόρι, πηγαίνει με μία βαρκούλα μεταμεσονύκτιο ταξίδι μαζί με τον πατέρα και τον παππού του. Αφού αγκυροβολούν στη μέση της θάλασσας, ο παππούς του δίνει ένα καπέλο παρόμοιο με αυτά που φοράνε ο ίδιος και ο μπαμπάς του παιδιού. Οι δύο μεγάλοι άνδρες διαφωνούν για το πώς πρέπει να το φοράει ο μικρός, με τον έναν να το τοποθετεί χαμηλά και τον άλλον να το σπρώχνει πιο πίσω στο κεφάλι του. Οι δυο συγκεκριμένοι άντρες είναι φανερό ότι έχουν βρει τον δικό τους δρόμο, και αυτό φαίνεται όχι μόνο από τον τρόπο που φορούν τα καπέλα τους αλλά και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την ζωή γενικότερα.

Το La Luna, σε σκηνοθεσία Enrico Casarosa, προτάθηκε για Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους στα 84α βραβεία Όσκαρ. Πρόκειται για μία γλυκύτατα σουρεαλιστική ιστορία ενός νεαρού αγοριού που ψάχνει να βρει τα δικά του μονοπάτια στην ζωή, όπως κατάφεραν να κάνουν ο πατέρας και ο παππούς του.

The Blue Umbrella | Σκηνοθεσία: Saschka Unseld (2013)

Πιστεύετε στον κεραυνοβόλο έρωτα; Ανάμεσα σε δεκάδες μαύρες ομπρέλες, σε μία πόλη που βρέχει καταρρακτωδώς, δύο ομπρέλες, μπλε και κόκκινου χρώματος, ερωτεύονται η μία την άλλη με την πρώτη ματιά.

Μία ακόμη ιδιαίτερη ιστορία από την Pixar με αντικείμενα που ζωντανεύουν και έχουν συναισθήματα. Ο σκηνοθέτης της, Saschka Unseld, εμπνεύστηκε την κεντρική ιδέα της ιστορίας όταν βρήκε μία παρατημένη ομπρέλα στους δρόμους του San Francisco.

Lou | Σκηνοθεσία: Dave Mullins (2017)

Το Lou είναι ένα αόρατο πλασματάκι φτιαγμένο από τα πράγματα του κουτιού lost-and-found στην αυλή του σχολείου. Όταν πέφτει στην αντίληψη του ένας μαθητή που εκφοβίζει τους υπόλοιπους συμμαθητές του, αρπάζοντας μάλιστα προσωπικά τους αντικείμενα, επεμβαίνει για να βάλει τα πράγματα σε μία τάξη αλλά και να δώσει ένα καλό μάθημα στο άτακτο παιδάκι.

Μέσα σε 6 λεπτά, ο σκηνοθέτης της ταινίας Dave Mullins, πραγματεύεται με έναν ευαίσθητο τρόπο το φαινόμενο του «σχολικού εκφοβισμού». Ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους στα 90α βραβεία Όσκαρ.

Bao | Σκηνοθεσία: Domee Shi (2018)

Η ιστορία ξεκινάει σε ένα διαμέρισμα με μία Κινέζα να μαγειρεύει bao. Όσο περνούν τα λεπτά, καταλαβαίνουμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σταμάτησε ποτέ να αισθάνεται μόνη της από την ημέρα που το παιδί της ενηλικιώθηκε και μετακόμισε από το σπίτι. Όταν ένα από τα ζυμαρικά που μαγείρεψε, ζωντανεύει, τότε, αρπάζει την ευκαιρία να γίνει μητέρα ξανά.

Το Bao, της Domee Shi, αφορά την προσπάθεια μίας μητέρας να διαχειριστεί το γεγονός ότι το παιδί της μεγάλωσε και έφυγε από το σπίτι για να συνεχίσει την ζωή του. Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων στα 91α βραβεία Όσκαρ.

Float | Σκηνοθεσία: Bobby Rubio (2019)

Ένας πατέρας παίζει με τον μικρό του γιό στην μπροστινή αυλή του σπιτιού τους. Όταν ανακαλύπτει ότι το παιδί είναι διαφορετικό από τα άλλα παιδάκια, τότε, ο πατέρας, καταφέρνει και κρύβει τις ιδιαίτερες ικανότητες του κρατώντας τον μακριά από την επικριτική ματιά της γειτονιάς.

Ο σκηνοθέτης Bobby Rubio προσεγγίζει με ευαισθησία την σχέση ενός παιδιού με τον πατέρα του, και την ντροπή που αισθάνεται ο δεύτερος για την διαφορετικότητα του γιού του.

Loop | Σκηνοθεσία: Erica Milsom (2020)

Δύο παιδιά από την ίδια κατασκήνωση, ένα φλύαρο αγόρι και ένα πιο σιωπηλό κορίτσι, βρίσκονται πάνω σε ένα κανό στη μέση μίας μεγάλης λίμνης. Ο μοναδικός τρόπος για να ολοκληρωθεί το ταξίδι τους είναι να μάθει ο ένας να βιώνει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του άλλου.

Η Erica Milsom, μέσα από το Loop, πραγματεύεται το θέμα του αυτισμού με γλυκό και ιδιαίτερο τρόπο, ικανό να συγκινήσει αλλά και να περάσει σημαντικά μηνύματα για την ίδια την ζωή.

Tags: