The Cuphead Show Season 2: Τα άτακτα φλιτζανάκια τα σπάνε ξανά! | REVIEW

Εσύ θα πιες μαζί τους από το ποτήρι της περιπέτειας;
25 Αυγούστου 2022 10:00
The Cuphead Show Season 2: Τα άτακτα φλιτζανάκια τα σπάνε ξανά! | REVIEW

Η 2η σεζόν του The Cuphead Show του Netflix κατέφτασε πρόσφατα στο διάσημο streaming δίκτυο, προσθέτοντας ακόμη ένα κεφάλαιο στη γεμάτη μπελάδες και σκανταλιές ιστορία από τις αγαπημένες μας κουπίτσες. Το ενήλικο «μίκυ-μάου» του καιρού μας εξακολουθεί να μας συνεπαίρνει με το μοναδικό ρετρό στιλ του, τις καυστικά χιουμοριστικές ατάκες, με ξεχωριστές φιγούρες και την ιδιαίτερα χαριτωμένη αισθητική του δεν σταματά να ποντάρει στη νοσταλγία ειδικά αυτήν των fans παλιότερων animated σειρών.

Ο Dave Wasson συνεχίζει να είναι στο τιμόνι του project με συνδημιουργούς τα δύο αδέρφια-δημιουργούς του βιντεοπαιχνιδιού Cuphead, Chad και Jared Moldenhauer. Ακούγονται οι ηθοποιοί: Tru Valentino (Fast & Furious Spy Racers) και Frank Todaro ως ‘Cuphead’ και ‘Mugman’, αντίστοιχα. Παίζουν επίσης οι: Luke Millington-Drake, Wayne Brady, Grey Griffin, Joe Hanna, Dave Wasson, Cosmo Segurson, Chris Wylde, Rick Zieff, Jim Conroy, Cristina Milizia και ο Keith Ferguson.

Σε αυτόν τον κύκλο τα δύο ορφανά αδερφάκια-φλιτζανάκια δε λένε να σταματήσουν να έλκουν τα μπλεξίματα σαν μαγνήτης και για άλλη μία φορά φέρνουν τα πάνω κάτω στη νήσο ‘Inkwell Isle’. Ο εξαιρετικά ατίθασος και ανυπάκουος ‘Cuphead’ δίνει το σήμα και ο αδερφός του ακολουθεί. Τι κι αν ο κηδεμόνας τους ‘Elder Kettle’, πασχίζει να τους νουθετήσει, αυτοί δε συμμορφώνονται με τίποτα! Η αγάπη τους για ξέφρενη διασκέδαση, η ροπή τους προς την αταξία και τις λιχουδιές καλά κρατούν. Μέχρι και τις θάλασσες θα οργώσουν, με τρομερές γοργόνες θα τα βάλουν και θα πιάσουν φιλίες ακόμη και με φαντάσματα, τουλάχιστον με ένα για να είμαστε ακριβείς! Βεβαίως, ο Διάβολος δεν έχει ξεχάσει τι του έχουν κάνει αφού ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι κάποιος τον έχει νικήσει σε δόλο και παγαποντιά! Η παλιά τους έχθρα παραμένει άσβεστη λοιπόν, κι όπως φαίνεται θα φουντώσει ακόμη πιο πολύ, τόσο ώστε να ο Σατανάς να επιχειρήσει να φέρει την Αποκάλυψη και να θέσει από την αρχή τους όρους του!

Η λατρεμένη αυτή animated παραγωγή τιμά για ακόμη μία φορά την vintage πινελιά του 1920 και του 1930 στα κινούμενα σχέδια, χωρίς ωστόσο να χάνει τη δυναμική, το νεύρο και το πνεύμα του σήμερα. Χρώματα, χαρούμενοι τζαζ και swing σκοποί, γκάφες και άφθονο γέλιο είναι για ακόμη μία φορά κυρίαρχα εδώ. Συν τοις άλλοις, γνώριμοι αλλά και νέοι ‘κακοί’ μπαίνουν στο παιχνίδι! Βέβαια, οι κύριοι ήρωες είναι σα να μεταβαίνουν σε ένα πιο ώριμο στάδιο της ζωής τους, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι το αντιμετωπίζουν με την δέουσα σοβαρότητα. Εξάλλου, κακά τα ψέματα, μιλάμε για δύο ορκισμένους λάτρεις της περιπέτειας και της κατεργάρικης διάθεσης! Η παρούσα ανθολογία πέρα από την “παιδικότητα” που ενδέχεται να βγάζει σε πρώτη ανάγνωση, εμβαθύνοντας καταλαβαίνεις πως το creepy στοιχείο και το μαύρο χιούμορ είναι πάντα εκεί για να συνομιλήσουν με τον θεατή που εδώ και χρόνια έχει αφήσει πίσω του την παιδική ηλικία.

Επιπρόσθετα, η αλληλοσυμπαράσταση, η αδερφική αγάπη και η αυτοθυσία διαπερνά στην ολότητά του το σόου και είναι το αντιστάθμισμα απέναντι στην ακόρεστη όρεξη για περισσότερα, την παγίδευση σε αυταπάτες και την απόγνωση του να γίνει κάποιος κάτι άλλο ξορκίζοντας το παρελθόν του. Τα γνώριμα εφέ και γραφικά που μεταμορφώνουν την εικόνα του The Cuphead Show κρύβουν μια άλλη γλύκα που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν δέκτη. Η γρήγορη εξέλιξη, η ευρηματικότητα, οι σκοτεινές λεπτομέρειες και ο παράγοντας της έκπληξης είναι παρόντες και εν προκειμένω, απλά όσον αφορά στο τελευταίο, ίσως η ανατροπή να δίνεται κάπως πιο συγκρατημένα αυτήν την φορά ή τουλάχιστον κάπως έτσι δείχνει.

Όπως και να ‘χει το The Cuphead Show ξέρει να κλείνει το μάτι παιχνιδιάρικα στο fanbase του κάθε φορά όσο πιο ευφάνταστα γίνεται κάτι που δεν παραλείπει και στον επίλογο του 2ου κύκλου που επισφραγίζεται με ένα cliffhanger φινάλε!