The Cuphead Show: Season 3 Review - Φλιτζανάκια εν δράσει και τα Χριστούγεννα!

Ο ‘Διάβολος’ μάλλον θα την κάνει και φέτος από κούπες!
04 Δεκεμβρίου 2022 10:52
The Cuphead Show: Season 3 Review - Φλιτζανάκια εν δράσει και τα Χριστούγεννα!

Το 3ο κεφάλαιο της animated slapstick ανθολογίας The Cuphead Show του Netflix είναι εδώ και φέρει έντονα την αύρα των Χριστουγέννων! Τα ανήσυχα, κατεργάρικα φλιτζανάκια προφανώς και δε θα άφηναν να παρέλθει η ευκαιρία για χαμό, εορταστικό όμως, αυτή τη φορά! 

Οι νέες περιπέτειές τους, μας βάζουν και αυτές σιγά σιγά με τη σειρά τους στο κλίμα των ημερών και φυσικά είναι ενισχυμένες με γενναίες δόσεις ζαβολιάς, μπελάδων και αταξίας! Με το ξεχωριστό vintage animated στιλ που το χαρακτηρίζει, το The Cuphead Show δε σταματά να θρέφει την λατρεία μας γι' αυτές τις ατίθασες και ξεροκέφαλες κουπίτσες που μέσα από τα κατορθώματά τους χαρίζουν άφθονο γέλιο, διασκέδαση και ένα ζεστό άγγιγμα νοσταλγίας για τους παλιότερους φίλους των κινουμένων σχεδίων.

Ο Dave Wasson εξακολουθεί να κρατάει τα ηνία του project με συνδημιουργούς τα δύο αδέρφια-δημιουργούς του βιντεοπαιχνιδιού Cuphead, Chad και Jared Moldenhauer. Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε βεβαίως τον Tru Valentino (Fast & Furious Spy Racers) και τον Frank Todaro ως ‘Cuphead’ και ‘Mugman’, αντίστοιχα. Τη φωνή τους δανείζουν επίσης οι: Grey DeLisle, Joe Hanna, Cosmo Segurson, Jim Conroy, Chris Wylde, Rick Zieff, Andrew Morgado, Dave Wasson κ.ά.

Στη φρέσκια σεζόν που έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της στο διάσημο streaming δίκτυο, τα δύο ορφανά αδερφάκια φλιτζανάκια θα οργώσουν και πάλι την νήσο ‘Inkwell Isle’. Η κόντρα με τον ‘Διάβολο’ περνάει σε τρίτο γύρο και ο άρχοντας της Κόλασης δεν ξέρει τι να σκαρφιστεί για να καταστρέψει τα δύο παμπόνηρα πιτσιρίκια.

Όχι μόνο θα προσπαθήσει με δόλο να τους ξανακλέψει την ψυχή γενόμενος κυριολεκτικά γατάκι, αλλά θα μπει και στο πνεύμα των Χριστουγέννων σε σημείο που να το νιώσει στο πετσί του! Στο μεταξύ, ο κύριος ‘Elder Kettle’, ας πούμε ότι αρχίζει να το ρίχνει έξω πιο πολύ απ’ ό,τι συνήθως, ενώ η επιστήθια φίλη των ‘Cuphead’ και ‘Mugman’, το φαντασματάκι ‘Chalice’ θα κληθεί να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς που είχε με τον Σατανά, και όλα θα κριθούν σε έναν διαγωνισμό χορού!

Ο καινούργιος κύκλος συνεχίζει να μας εξιστορεί με την ίδια χάρη και ενθουσιασμό τις επεισοδιακές καταστάσεις στις οποίες μπλέκει το τρισχαριτωμένο animated ντουέτο της συμφοράς. Καυστικό μαύρο χιούμορ, δράση, ανατροπές, και μπόλικη παιχνιδιάρικη διάθεση μάς δίνονται πια σε πολύχρωμο χριστουγεννιάτικο περιτύλιγμα και νοστιμίζουν ακόμη περισσότερο την γλύκα αυτού του ενήλικου «μίκυ μάου» που δεν παύει να μας εκπλήσσει και να μας συγκινεί.

Τα δύο αδέρφια-κούπες συντροφεύουν το ένα το άλλο με περισσή αγάπη και αφοσίωση όντας απίστευτα δεμένα, τόσο που δε θα διστάσουν να πάρουν παράτολμα ρίσκα και εδώ. Ο γοργός ρυθμός, η ευφάνταστη εξέλιξη και το στοιχείο του μακάβριου δίνουν πάντα το παρόν ως κύρια συστατικά του σόου.

Το απολαυστικό δίδυμο ηρώων του The Cuphead Show στην 3η του σεζόν φοράει τα γιορτινά του και περιμένει πώς και πώς να υποδεχτεί τον Άγιο Βασίλη αν και στο δικό μας μυαλό παίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα ήταν τα δύο ονοματάκια τους στη λίστα του! Ho, ho, ho!