She-Hulk: Μια ανάλαφρη και ανάμεικτη πρεμιέρα για τη νέα σειρά της Marvel | Premiere Review

Η Tatiana Maslany φέρνει τον ξάδερφό της Mark Ruffalo για στήριγμα
19 Αυγούστου 2022 21:55
She-Hulk: Μια ανάλαφρη και ανάμεικτη πρεμιέρα για τη νέα σειρά της Marvel | Premiere Review

Πολλές οι αντιδράσεις, πολύς ο ντόρος γύρω από τα CGI της σειράς της She-Hulk, όμως όλοι ξέρουμε ότι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και τουλάχιστον το πρώτο δείγμα αυτού του αποτελέσματος που πήραμε από την πρεμιέρα του She-Hulk: Attorney At Law, της νεότερης τηλεοπτικής σειράς του MCU για το Disney+, δεν είναι ακριβώς όπως προϊδέαζαν τα trailers, τουλάχιστον τεχνικά.

Η Tatiana Maslany εισάγεται στο σύμπαν της Marvel και μας συστήνεται ως Jennifer Walters, μια 30άρα άκρως επιτυχημένη δικηγόρος, που τυγχάνει να μεταμορφώνεται σε μια πανίσχυρη δίμετρη Hulk. Όπως δηλαδή ο ξάδερφός της, ο Bruce Banner του Mark Ruffalo, πάνω στον οποίο στηρίζεται το εισαγωγικό και σύντομο origin story που διηγείται επί της ουσίας το πρώτο επεισόδιο της “She-Hulk”.

Από την πρώτη σκηνή ξεδιπλώνει το αυτοαναφορικό στιλ αλά Deadpool που πολλές φορές στην πορεία θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν της She-Hulk. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που το MCU εκμεταλλεύεται το σπάσιμο του 4ου τοίχου -πέραν του Ryan Reynolds- και αναμφίβολα προσφέρει πολλούς πόντους στην ιδιαίτερη και ανάλαφρη αισθητική.

Κυριολεκτικά μετά τα credits του, αυτό είναι το συναίσθημα που μου άφησε. Ήταν μια ανάλαφρη σε ύφος σειρά της Marvel με τα κλασικά superhero στοιχεία και τις όποιες πειραματικές εκφάνσεις τολμά να προσθέσει στην χιλιοδοκιμασμένη αυτή φόρμουλα. Θα είμαι ειλικρινής, περίμενα να "λούσει" σε πολλά σημεία το She-Hulk, τόσο αφηγηματικά όσο και στο ύφος του, με το… «cringefest» να είναι ατελείωτο. Προς ευχάριστη έκπληξή μου, αυτό το 38λεπτο που κράτησε το πρώτο επεισόδιο, δεν ήταν έτσι σε βαθμό που να έτριζαν τα δόντια μου. Και σε αυτό το κομμάτι μεγάλο ρόλο έπαιξαν τα ειδικά εφέ της She-hulk, για την οποία οι Marvel fans είχαν κράξει από τα trailers την ποιότητα και δικαίως. Η She-Hulk έμοιαζε με μια πράσινη κινούμενη πλαστελίνη ή σαν έναν χαρακτήρα βγαλμένο από το…Σρεκ, ας μη γελιόμαστε.

Ευτυχώς, το τελικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον στην ανάλυση που προσφέρει το Disney+, δηλαδή σε 4Κ, στρώνει τις όποιες ατέλειες και αποδεικνύει ότι βελτιώθηκαν τα ειδικά εφέ που ζωντανεύουν τη She-Hulk. Αυτό είναι και ένα παράδειγμα του να μην κρίνουμε τα ειδικά εφέ από νωρίς -είτε το αποτέλεσμα δικαιώνει ή αδικεί- καθώς η συμπίεση του YouTube στα 1080p είναι το λιγότερο αισχρή. Και επειδή το επεισόδιο απαρτίζεται από πολλές ‘βαριές’ σε δράση σκηνές με δύο Hulk να κινούνται συνεχώς στα 2/3 της διάρκειάς του, το δείγμα ήταν ισχυρό.

Ωστόσο, ήταν ανάμεικτες οι αντιδράσεις μου από τα εφέ της She-Hulk, καθώς υπό διάφορους φωτισμούς το μοντέλο της έμοιαζε πολύ καλό, αλλά συνήθως το animation, κυρίως του προσώπου της, δεν μπορούσε να αποτυπώσει πλήρως την ακραία εκφραστικότητα του προσώπου της Maslany, ως μια πράσινη γυναίκα-γίγαντα. Και στις σκηνές μάχης που ήταν πολλές καθώς έπρεπε να προπονηθεί ως Hulk από τον…Smart Hulk ξάδερφό της, το αποτέλεσμα χωλαίνει δυστυχώς. Ο Hulk όμως φαινόταν σχεδόν πάντα όπως στις κινηματογραφικές ταινίες, χωρίς να χάνει καθόλου το μοντέλο του.

Και ενώ το στυλάκι της single 30άρας δικηγόρου που ξαφνικά πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες τις δυνάμεις είναι ο βασικός αφηγηματικός πυλώνας που στηρίζεται όλο το κωμικό ύφος του, έχει κάποιες εμβόλιμες παραφωνίες που θα μπορούσαν να αποδοθούν πολύ πιο οργανικά στο story του.

Θα μπορούσαν τα πράγματα να ξεκινήσουν χειρότερα; Θα μπορούσαν. Το πρώτο επεισόδιο τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς και για χάρη του MCU αλλάζει κιόλας πτυχές του origin story της She-Hulk από τα comics. Πιθανότατα γιατί έτσι καταφέρνει να δέσει το ευρύτερο MCU και όσα θα ακολουθήσουν στο Phase 5, όπου αναμφίβολα θα βλέπουμε συχνότερα την Maslany ως She-Hulk.

Έχουμε, όμως, 8 ακόμη επεισόδια που δυστυχώς σε αντίθεση με άλλες σειρές της Marvel δεν τα έδωσε πακέτο στην πρεμιέρα, για να έχουμε μια ευρύτερη ματιά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς για να δούμε ποιες είναι και μέχρι που φτάνουν οι…δυνάμεις της She-Hulk και έτσι απέχουμε πολλά επεισόδια για να σας δώσω ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα. Οι πρώτες μου αντιδράσεις, λοιπόν, είναι ανάμεικτες και προέρχονται από τους αρχικούς προβληματισμούς μου και το καλάθι που κρατούσα για τη σειρά. Έχει μέλλον, όμως, ακόμα και μένει να δούμε πως θα κινηθεί χωρίς την σημαντική και οικεία στήριξη που προσέφερε ο Hulk του Mark Ruffalo στο "καλημέρα".