Πέντε μυστικά που μάθαμε στο Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts!

Και προκάλεσαν έκπληξη σε όλους τους fans
05 Ιανουαρίου 2022 12:48
Πέντε μυστικά που μάθαμε στο Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts!

Το σπέσιαλ επεισόδιο με την επιστροφή του Harry Potter και της παρέας του στο μαγικό κόσμο του Hogwarts, εκεί δηλαδή που ξεκίνησαν όλα 20 χρόνια πριν, έκανε πρεμιέρα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2022 στο HBO Max και μας χάρισε απλόχερα στιγμές νοσταλγίας, συγκίνησης, αλλά και άφθονου γέλιου. Η παραγωγή του σόου κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν όλους τους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν στις 8 ταινίες του σύμπαντος Harry Potter, και μέσα από ένα γιορτινό σκηνικό στο Great Hall της διασημότερης σχολής μάγων, χόρεψαν, τραγούδησαν, αλλά μας αποκάλυψαν και μυστικά που ξάφνιασαν μέχρι και τους ίδιους. 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά απ' αυτά μαζί;

Ο Alan Rickman ζήτησε από την J.K. Rowling το background του χαρακτήρα του και ήξερε από πριν τα πάντα!

Ο Βρετανός ηθοποιός, με σπουδαία θητεία στο θέατρο, Alan Rickman, ήταν γνωστός ως μεθοδικός ηθοποιός. Προσέγγιζε τους ήρωες που επέλεγε να υποδυθεί πάντοτε με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό, προσπαθώντας να δώσει το κάτι παραπάνω στις ερμηνείες τους, μία αληθοφάνεια. Για να καταφέρει το αποτέλεσμα αυτό, αρκετές φορές ζητούσε από τους συγγραφείς ή τους σκηνοθέτες να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για τον χαρακτήρα του. Αυτός ήταν κι ο λόγος που κατάληξε να είναι από τους μοναδικούς ανθρώπους που γνώριζε πριν από κάθε άλλο ηθοποιό ολόκληρο το background, και του χαρακτήρα του αλλά και του ίδιου του Harry Potter. Η J.K. Rowling, του είχε εκμυστηρευθεί τα πάντα.


Η Helena Bonham Carter έκλεψε πολλά props από τα σκηνικά

Σε μία από τις πιο απολαυστικές συζητήσεις στο Slytherin Common Room, η Helena Bonham Carter, η οποία υποδύθηκε τον ρόλο της μάγισσας Bellatrix Lestrange, αποκαλύπτει στον Tom Felton, ότι έκλεψε αρκετά αντικείμενα από τα σκηνικά, με τον ίδιο να της απαντάει γελώντας πως άμα το γνώριζε αυτό, θα ήθελε πολύ να πάρει μαζί του το ραβδί του Draco Malfoy. Ο χαρακτήρας της Carter δεν κάνει την εμφάνιση της μέχρι την πέμπτη ταινία, οπότε η ίδια εμφανίζεται περίπου στα μισά του σόου, η παρουσία της όμως σίγουρα έκλεψε την παράσταση καθώς ανήκε στις πιο διασκεδαστικές της βραδιάς.


Η κόρη του Chris Columbus τον έπεισε να σκηνοθετήσει τις ταινίες

Ο Chris Columbus, γνωστός για τις κωμωδίες του, αλλά κυρίως για την αγάπη που έχει δείξει στις χριστουγεννιάτικες ταινίες που έχει σκηνοθετήσει, όπως το «Home Alone», και το sequel του «Home Alone 2: Lost in New York», είχε αναλάβει την σκηνοθεσία των 2 αρχικών ταινιών του franchise, το «Harry Potter and the Sorcerer's Stone» και στη συνέχεια το sequel «Harry Potter and the Chamber of Secrets», ταινίες που ανήκουν στις υψηλότερες σε εισπράξεις στην καριέρα του. Ο Daniel Radcliffe λοιπόν, τον ρωτάει πως πήρε την απόφαση να εμπλακεί με το κινηματογραφικό σύμπαν του Harry Potter, με εκείνον να απαντάει πως τον έπεισε η κόρη του να σκηνοθετήσει τις ταινίες, όταν του πρότεινε να διαβάσει τα βιβλία.


Ο ανιψιός του Ralph Fiennes ήταν ο λόγος που ανέλαβε τον ρόλο του Voldemort

Κάτι ανάλογο με την περίπτωση του σκηνοθέτη Chris Columbus συνέβη και στον Ralph Fiennes. Συγκεκριμένα, όταν ο δεκάχρονος ανιψιός του άκουσε τον Άγγλο ηθοποιό να ομολογεί στην αδελφή του πως έχει δεύτερες σκέψεις και ενδοιασμούς για το αν θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του κακού μάγου, εκείνος του είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει. Μετά την παρότρυνση του μικρού του ανιψιού, ο Fiennes ασχολήθηκε ουσιαστικότερα με τον ρόλο και ύστερα από αρκετή προετοιμασία και ανάγνωση του χαρακτήρα, αντιλήφθηκε ότι έβλεπε πλέον τον Voldemort όχι ως άνθρωπο, αλλά ως την ενσάρκωση του απόλυτου κακού, μία θεωρία που τον έκανε να ενθουσιαστεί ακόμα περισσότερο με το πρότζεκτ.  


Η Emma Watson είχε “ερωτευτεί” τον Tom Felton στα γυρίσματα

Πολλά νεαρά παιδιά ξεκίνησαν τις καριέρες τους από τις ταινίες Harry Potter. Ηθοποιοί όπως οι Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson και Tom Felton, βρέθηκαν για πρώτη φορά σε πραγματικό σετ στη συγκεκριμένη σειρά ταινιών. Στα γυρίσματα, οι σκηνοθέτες, πέρα από τις σκηνές και τους διαλόγους που έπρεπε να ολοκληρωθούν, τους έβαζαν να κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Σε μία από αυτές τις δραστηριότητες η Watson ένιωσε κάπως διαφορετικά για τον συμπρωταγωνιστή της Tom, και ανυπομονούσε για τις σκηνές που θα είχαν μαζί. Η Emma ήταν 10 εκείνη την εποχή και ο Tom ήταν τρία χρόνια μεγαλύτερος, οπότε τη θεωρούσε πάντα ως μικρότερη αδερφή. Η καλή τους σχέση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.