Η 2η σεζόν του ‘Sky Rojo’ είναι μία ξέφρενη κούρσα εκδίκησης | Review
Μέχρι να φτάσει το τελευταίο κεφάλαιο του La Casa De Papel, οι δημιουργοί του, Álex Pina και Esther Martínez Lobato μας παραδίδουν την 2η σεζόν του action δράματος με παρανόμους Sky Rojo, με πρωταγωνίστριες φυσικά τις Verónica Sánchez, Lali Espósito και την Yany Prado. Βεβαίως, σε κεντρικούς ρόλους βλέπουμε να επιστρέφουν οι: Asier Etxeandia (Pain and Glory), Miguel Ángel Silvestre (Sense8), Enric Auquer, Carmen Santamaría, Cecilia Gómez, Godeliv Van den Brandt και η Penélope Guerrero.
Ο νέος κύκλος του σόου βρίσκει τις ‘Coral’ (Sánchez), ‘Wendy’ (Espósito), και την ‘Gina’ (Prado) ενώ έχουν αποδράσει από τον οίκο ανοχής όπου δούλευαν και να ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι ελευθερίας. Αλλά αυτήν η διαδρομή αποδεικνύεται ουσιαστικά δρόμος μετ’ εμποδίων. Το πρώην αφεντικό τους και ιδιοκτήτης του μαγαζιού “Las Novias Club”, ‘Romeo’, έχει εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό εναντίον τους στέλνοντας στο κατόπι τους τα πρωτοπαλίκαρά του, ‘Moises’ και ‘Christian’. Ένας αμείλικτος αγώνας για επιβίωση ξεκινάει και καμία απ’ τις δύο μεριές δεν προτίθεται έτσι απλά να καταθέσει τα όπλα ή να παίξει δίκαια.
Το εν λόγω project που αποτελείται από οκτώ μισάωρα επεισόδια, συνεχίζει να κυλάει σχεδόν με ασθματικά γοργούς και γεμάτο νεύρο ρυθμούς όσον αφορά στη δράση του μιας που οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη, κρατώντας σε μία εγρήγορση το κοινό στο σύνολο του θεάματος.
Ο παράγοντας της έκπληξης απαντάται αλλά όχι πάντοτε με την έννοια του σοκαριστικά αναπάντεχου ή του τελείως απρόβλεπτου, αφού υπάρχουν στοιχεία που λειτουργούν ως υπαινιγμοί για το τι έκβαση έχει η συνέχεια. Άρα, μπορείς να διαβλέψεις εύκολα ορισμένα συμβάντα και κάπου εκεί είναι που η ανατροπή μετριάζεται κάπως. Ενίοτε κάποια μοτίβα αναμοχλεύονται και η τάση αυτή προς την επανάληψη παρατηρείται ιδιαίτερα στις εναλλαγές και τα γυρίσματα της τύχης σχετικά με το ποιος τελικά καταδιώκει ποιόν, ποιος έχει το πλεονέκτημα και το προβάδισμα στον διακύβευμα που τίθεται κάθε φορά.
Επιπλέον, ανά σημεία εντοπίζονται μερικά νοηματικά κενά και σεναριακές αστοχίες ή υπερβολές στο πώς εκτυλίσσονται τα πράγματα. Παρ’ όλα αυτά, σε προσελκύει να παρακολουθήσεις μέχρι τέλους το γεμάτο κινδύνους και ρίσκα ταξίδι των ηρωίδων σε πείσμα των διωκτών τους.
Στην μυθοπλασία αυτή θίγονται ζητήματα όπως η τεράστια εκμετάλλευση εργατριών του sex, το ζήτημα του trafficking εν προκειμένω, η τοξική αρρενωπότητα, η κατάχρηση εξουσίας, η κακοποίηση, ο εξευτελισμός, ο σεξισμός και τα βαθιά ριζωμένα φαλλοκρατικά πιστεύω σε μία κοινωνία, με όλο αυτό να συνέχει τον πυρήνα της αφήγησης αλλά θα περίμενε κανείς να γίνει η προσέγγιση με μία πιο κοφτερή ματιά και με πιο στιβαρούς χειρισμούς.
Στα περισσότερα σκηνικά καλά κρατούν οι υβριστικές φράσεις και οι χαρακτηρισμοί ενώ το ενδιαφέρον φαίνεται να μονοπωλεί η βία κυρίως στην έμφυλη μορφή της που συχνά αποβαίνει άκρατη ή αδικαιολόγητα σκληρή σε συγκεκριμένα περιστατικά.
Δύο δυνατές στιγμές η μία εκ των οποίων καθαρτήρια σίγουρα θα ικανοποιήσει το κοινό ειδικά όσον αφορά στον τρόπο που απονέμεται δικαιοσύνη, με τις κοπέλες να απαντούν με το ίδιο νόμισμα στη βαναυσότητα που εισέπραξαν από τους εχθρούς τους.
Ο επίλογος του 2ου κύκλου του Sky Rojo δεν επισφραγίζεται και τόσο επιδέξια ή ευρηματικά παρά το ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και 3ος . Ωστόσο, κάπου εδώ εύλογα αναρωτιέται κάποιος αν όντως είναι ανάγκη να παραταθεί η διάρκεια του τηλεοπτικού αυτού εγχειρήματος δεδομένου ότι και η Τέλεια Ληστεία έδειξε να καταλήγει σε αναμασήματα, να βαλτώνει και γενικότερα να ξεχειλώνει και να εκτείνεται χρονικά παραπάνω απ’ όσο θα έπρεπε.
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.