Το "Ashin of the North" είναι το αιματηρό prequel του Kingdom | Review

Μία φρικτή αλήθεια έρχεται στο φως πριν την 3η σεζόν
31 Ιουλίου 2021 11:00
Το "Ashin of the North" είναι το αιματηρό prequel του Kingdom | Review

Οι δημιουργοί του Kingdom, Seong-hun Kim και Eun-hee Kim μας επιφύλασσαν το Ashin of the North, ένα πρόσθετο υποβλητικό prequel κεφάλαιο-έκπληξη που λειτουργεί εν μέρει προπαρασκευαστικά αλλά και πιο διαφωτιστικά πριν την άφιξη του 3ου κύκλου της σειράς.

Μας παρουσιάζουν λοιπόν, ένα ιδιαίτερο επεισόδιο-τηλεταινία το οποίο έρχεται να αποσαφηνίσει και άλλες αθέατες πτυχές της ατμοσφαιρικής αυτής ανθολογίας περιόδου με ζόμπι.

Η διάσημη νοτιοκορεάτικη παραγωγή τρόμου του Netflix εμπλουτίζεται με μία ακόμη καθηλωτική ιστορία η οποία αφορά σε μία ιδιότυπη φιγούρα-αίνιγμα, αυτήν που αποκαλύπτεται στον cliff-hanger επίλογο της 2ης σεζόν του σόου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ‘Ashin’, μία κοπέλα η οποία κουβαλάει στις πλάτες της μία βαριά προϊστορία. Ο χρόνος και οι καταστάσεις δοκίμασαν στο έπακρο τις αντοχές της ενώ μία προσωπική τραγωδία άφησε ανεπούλωτες πληγές μέσα της, κάνοντάς την να αναζητήσει εκδίκηση για όσα έχασε. Η προδοσία, το άδικο και μία ανέλπιστη ανακάλυψη όπλισαν το χέρι της ώστε να τιμωρήσει όσους της στέρησαν ό,τι πιο αγαπημένο. Η οικογένειά της αφανίστηκε. Το ίδιο και η φυλή της. Και η ηρωίδα έμαθε με τον πιο άγριο τρόπο ότι ο άνθρωπος μπορεί να αποδειχθεί πιο αδυσώπητος και από το πιο αιμοδιψές τέρας…

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο εν προκειμένω βλέπουμε την Gianna Jun (My Love From Another Star). Το cast συμπληρώνουν επιπλέον οι: Park Byung-Eun, Kim Roe-Ha, Kyo-hwan Koo, Kim Dam-Ho, Choi Dong-Gu, Kim Hyeon-mok, Su-ji Jeon, και ο Seok-won Jeong.

Η πλοκή εκτυλίσσεται αρκετά έτη πριν τον χρόνο των γεγονότων της 1ης και της 2ης σεζόν, με την αφήγηση να είναι κατά βάση αναδρομική. Με φόντο το νότιο τμήμα του Joseon, πληροφορούμαστε ότι το κράτος προσπαθεί να ορθοποδήσει έπειτα από μία ιαπωνική εισβολή. Από την άλλη, τα πράγματα έχουν γίνει πιο επισφαλή στα βόρεια σύνορα του βασιλείου. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που κάτι ασύλληπτα κτηνώδες περιδιαβαίνει μέσα στο δάσος αφήνοντας πίσω του 15 κατασπαραγμένα, άψυχα σώματα.

Οι συντελεστές της εν λόγω μυθοπλασίας παίρνουν τον χρόνο τους να μας διηγηθούν τα τεκταινόμενα και χτίζουν με σταθερό ρυθμό την ένταση, το  μυστήριο και την αγωνία, με κάθε εξέλιξη να βρίσκει ακριβώς την θέση της στο όλο project, χωρίς κακόγουστες εντυπωσιοθηρικές παραφωνίες και σεναριακές ευκολίες.

Αυτή τη φορά μας γνωρίζουν έναν καινούριο κάπως αμφιλεγόμενο χαρακτήρα-κλειδί που απομένει να δούμε στην 3η σεζόν αν θα συμμαχήσει ή θα στραφεί εναντίον του πρώην πρίγκηπα ‘Lee Chang’ (Ju Ji-hoon) και της ‘Seo Bi’ (Bae Doona) λίγο πριν φτάσει επικίνδυνα κοντά τους μία φρικιαστική ορδή από ζωντανούς-νεκρούς. Τελικά, τί σκοπεύουν να κάνουν με το φυτό που επαναφέρει στη ζωή όσους απεβίωσαν μετατρέποντάς τους σε απαίσια όντα; Ποιά είναι όμως η ρίζα του κακού; Από που ξεκίνησαν τα πιο πρόσφατα δεινά στην περιοχή;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερμηνεία τόσο της Jun όσο και των υπολοίπων ηθοποιών δεν γίνεται να μην σε αγγίξει και σίγουρα η επιλογή της να ακολουθήσει ένα πολύ συγκεκριμένο μοτίβο δράσης ικανοποιεί το κοινό αίσθημα ηθικής και δικαίωσης.

Μεταξύ άλλων, αποδίδεται το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο μίας ταραχώδους και σκοτεινής εποχής όπου και εκεί καλά κρατούσε το παιχνίδι του είναι και του φαίνεσθαι, η ίντριγκα, οι συνωμοσίες, η διαφθορά, η πείνα, η εξαθλίωση, οι ανισότητες, οι επεκτατικές βλέψεις και η σύγκρουση ανάμεσα σε φατρίες.

Ωστόσο, από τα στοιχεία που κυριαρχούν εξίσου έντονα εδώ είναι επίσης η αφοσίωση, η εμπιστοσύνη και το δέσιμο με τους οικείους που εν τέλει διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποφασιστική στάση της ‘Ashin’ να προχωρήσει σε αυτοδικία για ό,τι της πήραν δια της βίας.

Καθώς το Ashin of the North πλησιάζει προς το καθαρτήριο φινάλε του, σε συνεπαίρνει η θέα της νεαρής γυναίκας τη στιγμή που ανυποχώρητη, με πυγμή αποδίδει τα όμοια στους αληθινούς υπαίτιους της δυστυχίας της, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία και τα αηδιαστικά κίνητρά τους. Ανέκφραστη, φλεγματική και αγέρωχη, χωρίς ίχνος συμπόνοιας επιτίθεται στους αντιπάλους της φροντίζοντας να τους προξενήσει ανείπωτη οδύνη, φόβο και απελπισία λίγο πριν το μαρτυρικό τους τέλος.