Crazy About Her Review - "Έρως ανίκατε μάχαν" αλά ισπανικά!

Εκεί όπου ο ισπανικός κινηματογράφος ειδικεύεται.
19 Μαρτίου 2021 13:21
Crazy About Her Review - "Έρως ανίκατε μάχαν" αλά ισπανικά!

O Dani de la Orden σκηνοθετεί την ισπανική ρομαντική κωμωδία-δράμα Crazy About Her (πρωτότυπος τίτλος: Loco por ella), σε σενάριο των Natalia Durán και Eric Navarro ενώ εν προκειμένω σε πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τον Álvaro Cervantes και την Susana Abaitua. Το cast συγκροτούν επίσης οι: Luis Zahera, Aixa Villagrán, Txell Aixendri, Nil Cardoner, Eduardo Antuña, Paula Malia, Clara Segura, Maria Ribera και ο Francesc Ferrer.  

Η υπόθεση εστιάζει στον δημοσιογράφο ενός περιοδικού, τον ‘Adri’ (Cervantes) ο οποίος σε μία βραδινή του έξοδο με φίλους θα γνωρίσει την ‘Carla’ (Abaitua) και θα περάσει την νύχτα μαζί της. Την επομένη όμως συνειδητοποιεί πως έχει αρχίσει να αναπτύσσει αισθήματα για την κοπέλα παρά το γεγονός ότι και οι δύο είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουν καμία δέσμευση. Ο νεαρός αυτός λοιπόν, θα ψάξει να την βρει παρά τα ελλιπή στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για εκείνη. Έτσι, ανακαλύπτει πως η ‘Carla’ είναι θεραπευόμενη σε μία ψυχιατρική κλινική και αποφασίζει να προσποιηθεί και ο ίδιος τον ψυχικά ασθενή προκειμένου να την ανταμώσει ξανά!

Το ισπανικό σινεμά σίγουρα έχει να επιδείξει ωραίες δουλειές και στο κωμικό είδος, με την καινούρια αυτήν παραγωγή του Netflix να αποτελεί μία πολύ συμπαθητική και ενδιαφέρουσα κινηματογραφική προσπάθεια στην εν λόγω κατηγορία θεαμάτων.

Η δράση εκτυλίσσεται με γρήγορο ρυθμό, χωρίς να βαλτώνει ως προς την εξέλιξή της, με αρκετά σπαρταριστά επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο, ώστε παράλληλα να ξεδιπλώνεται μία περιπέτεια μάλλον με πηγή έμπνευσης το αληθινό εγχείρημα της πρωτοπόρου ερευνήτριας-ρεπόρτερ Nellie Bly να καταγράψει στα τέλη του 19ου αι. τις συνθήκες φροντίδας στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ο Dani de la Orden προχωράει με απενοχοποιημένο τρόπο, φρεσκάδα, σαρκασμό και έξυπνο μαύρο χιούμορ στη σύζευξη του αστείου και του τραγικού και όλα αυτά δοσμένα με μία γλυκόπικρη διάθεση που σε λίγα μόνο σημεία ενδεχομένως να φλερτάρει κάπως και με το μελό στοιχείο αλλά βέβαια όχι στον βαθμό που θα κάνει κάποιον να δυσανασχετήσει.

Ο δημιουργός της συγκεκριμένης ταινίας επιλέγει να πλέξει μία σύγχρονη αισθηματική ιστορία, φέρνοντας στο επίκεντρό της το κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων, του έρωτα, της φιλίας, την επιβεβλημένη τυραννία της χαράς που κυριαρχεί έντονα στην εποχή μας, το θέμα της ψυχικής ασθένειας και της γνήσιας αποδοχής για τον άλλον.

Μέσα από μία βαθιά ανθρώπινη προσέγγιση και έναν πολύ εύστοχο κοινωνικό σχολιασμό αναδεικνύει την ανάγκη για αναθεώρηση παρωχημένων στεγανών και προκαταλήψεων που συχνά ενισχύουν το στίγμα για ένα άτομο το οποίο δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Το φιλμ παρέχει όλα τα απαραίτητα ερεθίσματα για να εμβαθύνει κανείς στους χαρακτήρες που μας παρουσιάζει,  και οι ήρωές του με την ευθύτητα και το έντονο ταπεραμέντο τους κερδίζουν αμέσως τον δέκτη αφού διαπιστώνει πως ο καθένας τους έχει κάτι πολύ οικείο, αυθόρμητο και προσιτό ως ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία και οντότητα. Για παράδειγμα, ο πρώτος που μου έρχεται κατά νου, είναι ο ‘Saúl’, μία φιγούρα που δεν γίνεται να μην την αγαπήσεις ή να μην σε συγκινήσει με την φαινομενικά αδιαπέραστη συναισθηματική πανοπλία του, την αφοπλιστική ειλικρίνεια, την τρυφερότητα και την εκκεντρικότητά του!

Οπωσδήποτε, μέσα στην όλη πλοκή υφίστανται και ορισμένα επεισόδια που μπορεί να θεωρηθούν από το κοινό κάπως υπερβολικά αλλά δεν σημαίνει ότι επηρεάζουν αρνητικά το αποτέλεσμα του project στο σύνολό του.

Το Crazy About Her θα σε διασκεδάσει, θα σε εκπλήξει, και θα χτυπήσει ευαίσθητες χορδές σου, παροτρύνοντάς σε να αναλογιστείς πιο σοβαρά πάνω στο ότι: “Το δύσκολο όταν είσαι ψυχικά ασθενής είναι ότι οι άλλοι θέλουν να συμπεριφέρεσαι σαν να ‘σαι υγιής”.

Βρείτε την ταινία στο IMDB