Holidate Review - Η Emma Roberts σε ένα ραντεβού χωρίς...συνέχεια

Δεν χάνετε τίποτα αν δεν πάτε σ’ αυτό το εορταστικό ραντεβού
01 Δεκεμβρίου 2020 14:11
Holidate Review - Η Emma Roberts σε ένα ραντεβού χωρίς...συνέχεια

O John Whitesell υπογράφει την αισθηματική κωμωδία Holidate του Netflix σε σενάριο της Tiffany Paulsen, με την Emma Roberts (American Horror Story, Wild Child) και τον Luke Bracey να ηγούνται του cast εν προκειμένω. Το επιτελείο των ηθοποιών συμπληρώνουν επιπρόσθετα οι: Jake Manley, Jessica Capshaw, Andrew Bachelor, Frances Fisher, Manish Dayal και η Kristin Chenoweth.

Η υπόθεση του φιλμ εστιάζει σε δύο αγνώστους, οι οποίοι έχοντας απηυδήσει κάθε χρόνο να περνούν μόνοι τις γιορτές, αποφασίζουν να γίνει ο ένας το πλατωνικό έτερον ήμισυ του άλλου για μία ολόκληρη χρονιά. Το ζήτημα είναι ότι ενώ στην αρχή η συμφωνία αυτή ξεκινάει πολύ ανάλαφρα και κάπως σαν αστείο, εντούτοις οι ήρωες στην πορεία συνειδητοποιούν ότι πράγματι έρχονται πιο κοντά και πως ο ένας αναπτύσσει συναισθήματα για τον άλλον.

Το εν λόγω φιλμ προσπαθεί μέσα στα πλαίσια ενός εορταστικού φόντου να πλέξει μία ευχάριστη ρομαντική ιστορία η οποία όμως εν τέλει ξεδιπλώνεται με έναν αρκετά εύπεπτο και χιλιοειπωμένο τρόπο, απέχοντας αρκετά από το να κάνει την έκπληξη στο συγκεκριμένο είδος αφού κινείται πάνω σε πολύ κοινότοπα μοτίβα και σκηνοθετικές ευκολίες.

Ως προς την εξέλιξη της δράσης, η έλλειψη του στοιχείου του ευφάνταστου οπωσδήποτε επιδρά σημαντικά στο να ατονήσει το ενδιαφέρον του δέκτη από πολύ νωρίς καθώς το κοινό δεν δυσκολεύεται ιδιαίτερα να διαβλέψει τί έπεται κάθε φορά στη συνέχεια.

Συν τοις άλλοις, αξίζει να σημειωθεί ότι ανιχνεύονται διάφορα σκηνικά όπου είναι ξεκάθαρα αισθητή η δόση της υπερβολής όσον αφορά στον τύπο της διακωμώδησης που υφίσταται εδώ και στον οποίο ανιχνεύονται ολοφάνερα ποικίλες στερεοτυπικές αναπαραστάσεις και προκατειλημμένες αντιλήψεις περί φύλου.

Επιπλέον, ο θεατής δεν μπορεί να μην παρατηρήσει το γεγονός πως ακόμη και οι πρωταγωνιστές καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να πλαισιώσουν ταιριαστά ο ένας τον άλλον ως προς τις ερμηνείες τους,  κάτι που όμως δεν στέφεται με επιτυχία, σε σημείο μάλιστα που ορισμένες φορές να φαίνεται άκρως επιτηδευμένη η μεταξύ τους ερωτική έλξη. Μεσολαβούν αρκετά σκηνικά που επιτείνουν την παραπάνω αίσθηση ακόμη και αν κάποιος θελήσει καλοπροαίρετα να τα προσπεράσει.

Ο δημιουργός της ταινίας καταπιάνεται πολύ επιδερμικά και επιπόλαια με το κομμάτι των διαπροσωπικών σχέσεων, αναμασώντας δοκιμασμένες συνταγές της ανάλογης κατηγορίας θεαμάτων ίσως με μία ελαφράς τας καρδίας διάχυτη φιλοσοφία αλά Sex and the City.

Την ίδια ώρα δεν γίνεται να μην επισημάνει κάποιος ότι τόσο οι κύριοι όσο και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες φαντάζουν ως μη ρεαλιστικές φιγούρες που προσιδιάζουν περισσότερο σε κινηματογραφικές καρικατούρες οι οποίες μετά βίας βγάζουν γέλιο και κάτι το αυθεντικά οικείο και άρα οποιαδήποτε ταύτιση μαζί τους δεν μοιάζει να ευνοείται και πολύ.

Με βάση τα ανωτέρω, το εορταστικό σας ραντεβού με το Holidate μπορεί να περιμένει ή ακόμη και να βγει τελείως από την ατζέντα σας για αυτά τα Χριστούγεννα.

Βρείτε την ταινία στο IMDB