Lucifer Season 5 Review - Ο Διαβολάκος του Netflix επέστρεψε!

Kαι ο Θεός να βάλει το χέρι του!
28 Αυγούστου 2020 13:22
Lucifer Season 5 Review - Ο Διαβολάκος του Netflix επέστρεψε!

Κακά τα ψέματα, το 2020 ως χρονιά με τη μέχρι τώρα πορεία του έχει αποδείξει ότι υπάρχει τελικά και χειρότερος αριθμός από αυτόν που φανταζόμασταν και που μπορεί να είναι ο αγαπημένος του γνωστού ‘Διαβολάκου’ του Netflix, του κατά κόσμον γνωστού Tom Ellis, ο οποίος με την 5η σεζόν του Lucifer μπαίνει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι με ένα άκρως επιτυχημένο άνοιγμα στην streaming πλατφόρμα!

Ο ακαταμάχητα γοητευτικός έκπτωτος άγγελος κάνει την επάνοδό του, πλέον ως βασιλιάς της Κόλασης! Ωστόσο, ο θρόνος του κινδυνεύει και πάλι να μείνει ορφανός αφού καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στη Γη παρά το ρίσκο του να ξεπροβάλλει εκ νέου ως απειλή το απόλυτο χάος τόσο σε αυτόν όσο και στον άλλον κόσμο! Το έναυσμα για το ντόμινο των νέων εξελίξεων δίνει ο δίδυμος αδερφός του, ο ‘Michael’ ο οποίος θα θελήσει να γκρεμίσει συθέμελα ό,τι έχει καταφέρει ως τώρα o ήρωας, υφαίνοντας φυσικά το δόλιο σχέδιό του κατά της αδελφής-ψυχής του ‘Lucifer’, της ‘Chloe’,  και έπειτα εναντίον κάθε άλλου οικείου του προσώπου! Στο μεταξύ όμως, ο ‘Lucifer’ νοσταλγεί να γυρίσει στην ενεργό δράση ως συνεργάτης των αρχών και μας επιφυλάσσει ένα επιπλέον κεφάλαιο μυστηρίου, περιπέτειας και γέλιου με επίκεντρο τον ίδιο και την ντεντέκτιβ του!

Η 4η σεζόν ολοκληρώθηκε με ένα πολύ καλό cliffhanger, με τους δημιουργούς Ildy Modrovich και Joe Henderson να έχουν δηλώσει ότι ήξεραν πώς θα ξεκινούσε η φετινή «απ’ όταν είχαν αρχίσει κιόλας τα γυρίσματα του 4ου», με την Modrovich να υπογραμμίζει ότι: «Έχουμε έναν ακόμη άσο στο μανίκι μας ο οποίος γνωρίζουμε ότι θα λειτουργήσει ως καθοριστικός  παράγοντας για την νέα σεζόν, και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό!».

Και σε αυτόν τον κύκλο διαπιστώνει εύκολα κανείς ότι ο φτερωτός κατεργάρης-επαναστάτης έχει κέφια, εφόσον δίνεται πολλή περισσότερη έμφαση στο κομμάτι του χιούμορ όπως όταν πρωτοξεκίνησε η τηλεοπτική αυτή ανθολογία. Μάλιστα, κάτι τέτοιο καθίσταται πολύ πιο σαφές αν σκεφτεί κανείς ότι ο προηγούμενος κύκλος είχε έναν πιο δραματικό τόνο.

Σίγουρα, υφίσταται και εδώ το action στοιχείο ενώ σε κάθε επεισόδιο πέρα από την ίντριγκα που προκύπτει από την εκάστοτε υπόθεση, συντηρείται και μία ακόμη μεγαλύτερη που συνέχει τον βασικό πυρήνα της αφήγησης και βεβαίως σχετίζεται με τα θεϊκά και εκπεσόντα πλάσματα και τα μπλεξίματά τους με τους κοινούς θνητούς.

Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι ο θεατής ενδέχεται να εντοπίσει στην πλοκή ορισμένες συγκεκριμένες ομοιότητες με concept που έχουμε ήδη δει και στο Supernatural, χωρίς όμως να μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι πρόκειται για μία κόπια του που βαδίζει εκ του ασφαλούς. Ίσως εν προκειμένω, να έχει δανειστεί κάτι από ιδέες του προαναφερθέντος σόου αλλά τις έχει αναπτύξει με έναν ιδιαίτερο τρόπο χαράσσοντας έτσι σχετικά αυτόνομα τις δικές του ενδιαφέρουσες αφηγηματικές γραμμές.

Συν τοις άλλοις, ο δέκτης αντιλαμβάνεται ότι ξεχειλίζει η διάθεση αυτοσαρκασμού όσον αφορά τους συντελεστές του εν λόγω δράματος φαντασίας ειδικά αν εστιάσει στο επεισόδιο “¡Diablo!” που κλείνει με χάρη το μάτι στο ένθερμο fanbase της δημοφιλούς αυτής μυθοπλασίας της μικρής οθόνης.

Επιπρόσθετα, όντως συντελούνται σημαντικά γεγονότα που δρομολογούν με την σειρά τους άλλα καθοριστικά συμβάντα για το μέλλον. Πάντως, ανάμεσα στα σκηνικά που θα σταθεί κάποιος είναι η απάντηση που παίρνει τελικά η ‘Chloe’ για το παλαιότερο σχόλιό της «μόνο αν παγώσει η Κόλαση!», καθώς και το πώς επισφραγίζεται ο επίλογος με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί να απαιτούν δραστικά μέτρα και θεία παρέμβαση!

Τόσο ο πρωταγωνιστής της εν λόγω μυθοπλασίας, όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του εξακολουθούν να είναι απολαυστικοί στις ερμηνείες τους! Όλο το κύριο cast δίνει το βροντερό παρόν και φέτος, δηλαδή οι: David Bryan Woodside, Lauren German, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Aimee Garcia, και ο Kevin Alejandro, χωρίς να λείπουν οι guest εμφανίσεις τόσο γνώριμων φυσιογνωμιών όπως αυτή της Tricia Helfer (Dracula, Supernatural), αλλά και οι φρέσκιες δυνατές αφίξεις όπως εκείνη του υποψήφιου για Χρυσή Σφαίρα, Dennis Haysbert (24, Major League) σε ρόλο-κλειδί!

Το Netflix και η Warner Bros. TV έχουν ήδη δώσει το πράσινο φως για τον 6ο και τελευταίο κύκλο, εκπληρώνοντας την επιθυμία του Tom Ellis ο οποίος γεμάτος ενθουσιασμό προσδοκούσε κάτι τέτοιο ως μάννα εξ’ ουρανού, όπως άλλωστε ανυπομονούσαν γι’ αυτό και οι θαυμαστές του που δεν βλέπουν την ώρα να επιστρέψει ως ο αμαρτωλά σαγηνευτικός “Άρχοντας της Κόλασης” για να τους σκανδαλίσει κι άλλο!

Η 5η σεζόν του Lucifer απογειώθηκε και φεύγει πετώντας, υποσχόμενη μία εξίσου καυτή συνέχεια για την 6η, με την ουράνια ομάδα-φωτιά να μας φιξάρει το αποχαιρετιστήριο ραντεβού για του χρόνου καλώς ορίζοντάς μας στο φινάλε της ιστορίας που απομένει να δούμε. Ο αισθησιακός και πανούργος σατανάς έχοντας πια αποκαλύψει στην ‘Chloe’ ποιος πραγματικά είναι πασχίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε Γη, Παράδεισο και Κόλαση, να συμβάλλει σε εξιχνιάσεις εγκλημάτων, να διευθύνει το ‘Lux’ και γενικότερα δεν σταματά να ζει στα άκρα την ζωή του στο L.A. με την συντροφιά της ντεντέκτιβ… και ό,τι ήθελε προκύψει! Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως: “Ain’t no rest for the wicked”!

Βρείτε τη σειρά στο IMDB