5 σειρές που αξίζει να δείτε στο Netflix

Η απάντηση στην ερώτηση «Ποια σειρά να ξεκινήσω;»
22 Νοεμβρίου 2019 12:24
5 σειρές που αξίζει να δείτε στο Netflix

Την τελευταία δεκαετία -τουλάχιστον- οι «ξένες» τηλεοπτικές σειρές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι πρώτες που είδα φανατικά και τις ξεκίνησα από την πρεμιέρα τους ήταν τα The Walking Dead και Game of Thrones πίσω στο μακρινό πλέον 2010 και 2011 αντίστοιχα. Από κι και πέρα μου κόλλησε αυτό το «μικρόβιο» και πραγματικά μέχρι και σήμερα δε λέει να φύγει, με το Breaking Bad να βρίσκεται στην κορυφή της προσωπικής μου λίστας (το είδα το 2013 λίγα χρόνια αργότερα από την πρεμιέρα του).

Τώρα, αποφάσισα να γράψω για κάποιες σειρές που πιστεύω πως αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας. Σε αυτή τη σειρά άρθρων, λοιπόν, θα σας προτείνω μερικές σειρές που εγώ προσωπικά αγάπησα ή πέρασα πολύ όμορφα μαζί τους και ταυτόχρονα υπάρχουν διαθέσιμες στο ελληνικό Netflix. Επίσης, δεν σκοπεύω να βάλω μόνο τις πολύ γνωστές (mainstream) τηλεοπτικές σειρές της streaming υπηρεσίας, όπως παραδείγματος χάρη το Stranger Things, αντ’ αυτού θα προσπαθήσω να σας δώσω μερικές εναλλακτικές επιλογές, με κάποιες σειρές που ίσως να μην γνωρίζατε καν.

Οι σειρές που θα δείτε παρακάτω είναι σε τυχαία σειρά και τονίζω ξανά πως δεν είναι οι καλύτερες της υπηρεσίας, αλλά μερικές προσωπικές επιλογές.

Ozark (2017)
Διαθέσιμες σεζόν: 2 | Έρχεται και 3η σεζόν | Παραγωγή Netflix

Το Ozark είναι ένα δράμα σε παραγωγή του Netflix με δημιουργούς τους Bill Dubuque και Mark Williams. Εστιάζει σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας Martin 'Marty' Byrde (τον υποδύεται ο Jason Bateman) είναι οικονομικός σύμβουλος και θα πάρει θέλοντας και μη μια πολύ δύσκολη απόφαση. Αυτό θα τον αναγκάσει να αφήσει τα πάντα πίσω του και μαζί με την οικογένειά του πρέπει να «ξεπλύνει» 500 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια. Οι δύο πρώτες σεζόν βρίσκονται ήδη διαθέσιμες στο Netflix, ενώ η 3η αναμένεται μέσα στο 2020. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η σειρά προτάθηκε 2 φορές για Golden Globe.

Το cast πλαισιώνουν οι: Jason Bateman, Laura Linney, Julia Garner, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Jason Butler Harner, Peter Mullan, Lisa Emery και Jordana Spiro.

Russian Doll (2019)
Διαθέσιμες σεζόν: 1 | Η 2η αναμένεται το 2020 | Παραγωγή Netflix

Το Russian Doll είναι μια κωμωδία σε παραγωγή του Netflix με δημιουργούς τις Leslye Headland, Natasha Lyonne και Amy Poehler. Η σειρά αποτελείται από τριαντάλεπτα (περίπου) επεισόδια και μας εξιστορεί τον «Γολγοθά» που περνάει η Natasha Lyonne ως Nadia Vulvokov, αφού ζει και ταυτόχρονα πεθαίνει την ημέρα των γενεθλίων της ξανά και ξανά, χωρίς να γνωρίζει τι πραγματικά της συμβαίνει. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρει μια διέξοδο για να βγει από αυτή τη «λούπα». Η σειρά περνάει αρκετά μηνύματα και πιστεύω πως και τα οκτώ επεισόδια είναι φτιαγμένα με αρκετή προσοχή και σας εγγυώμαι πως θα περάσετε τον χρόνο σας ευχάριστα. Επίσης, το 2020 αναμένεται να κυκλοφορήσει η 2η σεζόν. Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσω πως η σειρά έχει λάβει 3 Primetime Emmys.

Το cast πλαισιώνουν οι: Natasha Lyonne, Charlie Barnett, Greta Lee, Elizabeth Ashley και Rebecca Henderson.

The OA (2016)
Διαθέσιμες σεζόν: 2 | Παραγωγή Netflix

Το The OA είναι ένα δράμα φαντασίας και μέχρι και σήμερα βρίσκεται στις πιο παράξενες σειρές που έχω δει. Δημιουργήθηκε από τους Zal Batmanglij και Brit Marling. Η τυφλή Prairie Johnson έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης εδώ και εφτά χρόνια, χωρίς να έχει αφήσει κάποιο σημάδι πίσω της πως βρίσκεται ζωντανή. Μετά από τόσο καιρό επιστρέφει στο σπίτι της, έχοντας ξανά την όρασή της. Άλλοι πιστεύουν πως είναι θαύμα, άλλοι ανησυχούν. Σίγουρα και οι δύο σεζόν που βρίσκονται διαθέσιμες θα σας λύσουν μερικές -αλλά όχι όλες- από τις απορίες που θα έχετε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Πιστεύω αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας.

Το cast πλαισιώνουν οι: Brit Marling, Emory Cohen, Patrick Gibson, Jason Isaacs, Ian Alexander, Phyllis Smith και Brendan Meyer.

Dark (2017)
Διαθέσιμες σεζόν: 2| Έρχεται και 3η σεζόν | Παραγωγή Netflix

Το Dark είναι το πρώτο γερμανικό τηλεοπτικό σόου δράματος σε παραγωγή του Netflix από τους Baran bo Odar και Jantje Friese. Πρόκειται για μία οικογενειακή ιστορία -τουλάχιστον στην αρχή- με πολλά plot twists. Η σειρά λαμβάνει χώρα σε μια πόλη της Γερμανίας, όπου δύο νεαρά παιδιά εξαφανίζονται και τότε ένα περίπλοκο «παζλ» έρχεται στο φως και ταρακουνάει τα νερά για πολλές οικογένειες. Η σειρά έχει αρκετά υπερφυσικά στοιχεία, ενώ μπορεί κάποιοι να μπερδευτούν με το σενάριο πολύ εύκολα, αφού σε πηγαινοφέρνει από το 1986 στο παρόν, ξετυλίγοντας όλη την ιστορία. Δεν είναι εύκολη σειρά, όμως για εμένα παραμένει μια από τις ομορφότερες και ποιοτικότερες του Netflix. Έχει ανακοινωθεί 3η σεζόν και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Το cast πλαισιώνουν οι: Karoline Eichhorn, Louis Hofmann, Jördis Triebel, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Tamar Pelzig, Oliver Masucci και Andreas Pietschmann.

The End of the F***ing World
Διαθέσιμες σεζόν: 2 | Παραγωγή Channel 4

Το The End of the F***ing World είναι βασισμένο στο comic book του Charles Forsman. Σκηνοθέτες στην 1η σεζόν είναι οι Jonathan Entwistle και Lucy Tcherniak, ενώ τη σκηνοθεσία για τη δεύτερη σεζόν ανέλαβαν οι Destiny Ekaragha και Lucy Forbes. Το σόου στην αρχή θα σας φανεί αρκετά παράξενο και ίσως μέτριο, όμως πρέπει να του δώσετε λίγο χρόνο και πιστέψτε με θα σας ταξιδέψει. Ο δεκαεφτάχρονος James πιστεύει πως είναι ψυχοπαθής. Δεν νιώθει πόνο. Δεν έχει αισθήματα. Η Alyssa, επίσης, είναι δεκαεπτά ετών, ένα «χαρούμενο» κορίτσι με γονείς χωρισμένους και έναν πατριό που δεν την συμπαθεί ιδιαίτερα. Όταν συναντηθούν αυτοί οι δύο εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες αποφασίζουν να φύγουν μαζί με το κλεμμένο αυτοκίνητο του πατέρα του James. Τα πράγματα όμως δεν πηγαίνουν κατ’ ευχήν. Δε θα σας πω περισσότερα, θα σας αφήσω να απολαύσετε τα εικοσάλεπτα επεισόδια της σειράς και θα καταλάβετε γιατί και εγώ την αγάπησα τόσο. Σίγουρα αυτή η σειρά έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θα ζήσετε μια όμορφη περιπέτεια με αυτούς τους δύο. Παρόλο που η δεύτερη σεζόν δεν ήταν άξια της πρώτης, αξίζει να επενδύσετε το χρόνο σας. Η 3η σεζόν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά πιστεύω πως μέσα στο 2020 θα έχουμε νέα για τη συνέχειά της.

Το cast πλαισιώνουν οι: Jessica Barden, Alex Lawther, Steve Oram, Christine Bottomley, Jonathan Aris και Naomi Ackie.


Αυτές ήταν μόλις πέντε σειρές που υπάρχουν διαθέσιμες στο Netflix και τις οποίες πιστεύω πως αξίζει να παρακολουθήσετε. Μέχρι το επόμενο άρθρο θα ήθελα στα σχόλια να μου πείτε αν έχετε δει κάποια από τις παραπάνω και να προτείνετε δικές σας αγαπημένες σειρές!