Ο Leto ως Τζόκερ και η κατάρα του ρόλου

Τα ποντίκα, το κουφάρι γουρουνιού και οι σφαίρες
19 Ιουλίου 2016 09:08
Ο Leto ως Τζόκερ και η κατάρα του ρόλου

Είναι γνωστό στους κύκλους του Χόλυγουντ, πως όποιος καταπιάνεται με τον ρόλο του Joker, κινδυνεύει να χάσει τον εαυτό του. Αυτό είχε δηλώσει παλιότερα και ο Jack Nickolson, όταν έμαθε πως ο Heath Ledger θα ενσάρκωνε το γνωστό ρόλο στην τριλογία του Nolan. Ο νεότερος Joker που αναμένεται να εμφανιστεί στην ταινία Suicide Squad είναι ο Jared Leto. Ούτε ο συγκεκριμένος φαίνεται να γλίτωσε από την 'κατάρα' που θέλει όσους ηθοποιούς ασχολούνται με το ρόλο αυτό να μπαίνουν λίγο…παραπάνω σε αυτόν.

Είναι κοινό μυστικό στο Χόλυγουντ πως ο συγκεκριμένος ρόλος του Τζόκερ αποτελεί μονόδρομο πάνω στο θέμα 'Method Acting'. Είναι η κατάσταση στην οποία ο ηθοποιός υποβάλλει τον εαυτό του, 'ζώντας' τον ρόλο 24 ώρες το 24ωρο. Κάτι που πολλοί άλλοι μεγάλοι ηθοποιοί εξασκούν τακτικά, όπως για παράδειγμα ο Daniel Day Lewis. Μένει να δούμε αν ο Leto κατάφερε να ενσαρκώσει τη νέμεσις του Batman με επιτυχία, παρόλα αυτά το σίγουρο είναι πως φαίνεται να ακολούθησε την παραπάνω τακτική...

Ο Will Smith ανέφερε πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων δεν αντάλλαξε ούτε μια κουβέντα με τον πραγματικό Leto. Ούτε ένα καλημέρα. Ούτε ένα αντίο. Οι φορές που συνομίλησαν ήταν στις σκηνές της ταινίας. Ο ίδιος δηλώνει πως θέλει πολύ να γνωρίσει τον ηθοποιό πίσω από τον ρόλο, όμως δεν του έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία. Ακριβώς το ίδιο υποστήριξε και ένα άλλο μέλος του καστ, η Jai Courtney. Είναι τρομακτικό αν το σκεφτεί κανείς, το πως καταφέρνει ένας άνθρωπος που εξασκεί το 'method acting' να ισορροπεί την πραγματική με τη ψεύτικη ζωή του.

Ο επερχόμενος Joker βέβαια, πέρασε το ρόλο του σε άλλη διάσταση κάνοντας κάτι το εκπληκτικό και τρομακτικό συνάμα. Έστειλε δέματα σε όλους τους συμπρωταγωνιστές του, όπως για παράδειγμα σφαίρες στον Will Smith, ή ένα ερωτικό γράμμα με ένα ζωντανό ποντίκι στην Margot Robbie που υποδύεται την Harley Queen. Κατά την έναρξη των γυρισμάτων, ο Leto δε μπορούσε να βρίσκεται εκεί, οπότε έστειλε σε ολόκληρο το συνεργείο ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα σαν Joker, μαζί με το κουφάρι ενός πραγματικού γουρουνιού.

Ο Eastwood παραδέχτηκε πως ήταν αρκετά τρομαγμένος για να πλησιάσει τον Leto στα γυρίσματα. Τον γνώριζε από πριν, τον ήξερε σαν άνθρωπο απλώς εκείνο που έβλεπε δεν ήταν αυτό που γνώριζε. Και φοβήθηκε να τον πλησιάσει μήπως και προκαλέσει κάποια 'ζημιά' στο όλο εγχείρημα του Leto. Παράλληλα, ακόμα και ο ίδιος ο σκηνοθέτης παραδέχτηκε πως τον τρόμαζε η εμφάνιση του Leto και "έκανε τις τρίχες του αυχένα του να σηκώνονται".

Το Suicide Squad αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Αύγουστο και μένει να δούμε αν θα γίνουμε μάρτυρες μιας ακόμη εξαιρετικής ερμηνείας του γνωστού 'κακού' του κόσμου της DC. Η αλήθεια είναι πως η εταιρία χρειάζεται αυτή η ταινία να πετύχει, ύστερα και από τις απογοητευτικές κριτικές του Batman v Superman (μέχρι και το s στο vs ξέχασαν).